www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 11:40 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS45678ELLIPSIS13»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Boja golemina obilk na boila ?
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 7:29 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Ne vo brojot na udari nego voopsto,ne samo na mene na mnogu se ima sluceno,zatoa se koristat dve boili koga rabotis so baka,na primer red hering koja e odlicna za noke.Znaci ova ne e citano nego od primer.

Ednostavno hemijata so bojata go podseka na nesto i raboti.Navecer e istata hemija i istitot sostav ama nese gleda bojata nisto drugo.Zatoa i raboti kako sto raboti i tie sto ja fakaat go znaat toa..Jas si imam sega sto raboti i denje i noke i ama voopsto ne se zamaram so boja.

P.S. Zosto fluoro boja izvadija sto mislish.Koga iskoci fluoro pop up pcenceto imavme vakava zustra polemika i se smeevme na ova bash kako sega se dodeka ne dojde vo srbija i nepocna da ja koristat site.Togas prestana smeenjeto.Imalo nesto ;) ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 7:30 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
ima i u na petelov nesto vistina,,znae da preripa i so toa predhodno sto e raneto,,

no dobar mamec krap ne ostava i denje i noke :P :P :tafta: :tafta: :eatdrink: :eatdrink: :howitz: :howitz: :howitz:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 7:41 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Ja imam taa privilegija sto retko koj ja imal , da lovam krap na mesto kade stvarno imam uslovi za sekakvi eksperimenti , probi. I ne samo sto probas nego i mozes da doneses konkretni zaklucoci zatoa sto cesto vo bukvalna smisla na zborot GLEDAM so oci kako i sto pravi krapot ..posebno koga mi se motka okolu mamcite .. . .A najgolem aprivilegija e sto sekogas sum na PRAVA lokacija ..faktor pogresno mesto vo mojot slucaj ne postoi NIKOGAS .Valjda svajcate kolku e toa vazno da go znaes unapred . .. . .vo baranjeto odgovori ..ZOSTO :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 7:48 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
ЕЕЕЕЕЕЕЕ ПИЛЕ СЕА ТЕ НАЧЕКАВ :D
ајде молимте објасни ми како тоа си правел експерименти/тестирања, како си дознал дека експериментот ти работи, колку пати си го повторувал експериментот, кој и какви заклчоци си донел, и по колку риби имаш вадено на 1 експеримент, и дали можеш да кажеш со 100% сигурност дека тој експеримент ти работи ??? Ако не ми одговориш по ред на сите овие прашања, мисли му ја... :D

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 9:42 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
MaximJaki НапишиCOLON

ЕЕЕЕЕЕЕЕ ПИЛЕ СЕА ТЕ НАЧЕКАВ :D
ајде молимте објасни ми како тоа си правел експерименти/тестирања, како си дознал дека експериментот ти работи, колку пати си го повторувал експериментот, кој и какви заклчоци си донел, и по колку риби имаш вадено на 1 експеримент, и дали можеш да кажеш со 100% сигурност дека тој експеримент ти работи ??? Ако не ми одговориш по ред на сите овие прашања, мисли му ја... :D
Ti be Vitez :D Mnogu sakas da znaes :D I sega jas treba da ti napisam ovde se sto sum videl , iskusil .... Lepota . .a :D E tesko deka bilo KOJ do tolku ce se otvori .....pa i jas :D
Hm . . . .ajde sepak nesto da ti frlam za razmisluvanje .SPOD miks e sabja ne so dve nego so 4 ostrici ako mene me prasas . ..cak bi se osmelil da recam deka e glupost . . SPOD go vikate , taka ? Ona mesano konop ,carevka . . pcenica blabla ..nekoi peleti . . .sitna hrana .Vo 80% slucaji ce ti zaebe rabotata otkolku da ti pomogne . . .Znae krapot da se navlece samo na edna od niv ..da receme konopot i recka da ne udira na nisto drugo sto imas poslano dolu ... i da si zamine potoa ..a ti dremi , cekaj i cudi se sto se slucuva .. . . .. Zatoa , moj izbor e na toa sto hranam i lovam ... :seir:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 30, 2013 10:08 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Keltan НапишиCOLON

Ti be Vitez :D Mnogu sakas da znaes :D I sega jas treba da ti napisam ovde se sto sum videl , iskusil .... Lepota . .a :D E tesko deka bilo KOJ do tolku ce se otvori .....pa i jas :D
Hm . . . .ajde sepak nesto da ti frlam za razmisluvanje .SPOD miks e sabja ne so dve nego so 4 ostrici ako mene me prasas . ..cak bi se osmelil da recam deka e glupost . . SPOD go vikate , taka ? Ona mesano konop ,carevka . . pcenica blabla ..nekoi peleti . . .sitna hrana .Vo 80% slucaji ce ti zaebe rabotata otkolku da ti pomogne . . .Znae krapot da se navlece samo na edna od niv ..da receme konopot i recka da ne udira na nisto drugo sto imas poslano dolu ... i da si zamine potoa ..a ti dremi , cekaj i cudi se sto se slucuva .. . . .. Zatoa , moj izbor e na toa sto hranam i lovam ... :seir:

значи, муабетот шо го пиша дека си правел испитувања тие чиста лажга и пробуваш нешто да изиграваш на празно, а у реалност ништо од тоа што го пиша нит си правел нит ќе правиш и ова го мислам за сите теми во кои што делиш интриги и се надмудруваш, по се изгледа ти си тој што целовкупното знаење го сведуваш на 2-3 форума и читање...
јасен си ми со одговорот што го даде но еве имаш уште една шанса да ме демантираш за овој мој пост
:D :D :D

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Боја, Големина, Облик на Боила ?
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 31, 2013 8:54 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
Keltan nema potreba da bides ljutko sekoj ima mislenje mnenie i normalno sekoj svoe iskustvo a i ucime od tugjite taka da nemoze site da imame isti gledista a toa e dobro taka nema da stoime u mesto.i od mene ne si procital mnogu postovi kobstruktivni ama ne si procital ni prasanja od pricina sto ne ocekuvam i odgovor, a razgovaram prasuvam i ucam od ljugje vo koi sum steknal doverba sto znam deka imaat znaenje i iskustvo i ne mi kazuvaat taralajku no samo licno. I vo novata 2014 si posakuvam sebe si a i na site ribari poveke na voda. :eatdrink:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 31, 2013 1:09 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Najubavo e koga ima razlicni mislenja i treba da ima i rasprava.Za toa i sluzat forumite a ne samo da se uci ili cita od eden.Sekoj ima svoi sogleduvanja ili nekoi svoi iskustva.Sekoj tie sogleduvanaj gi ima na razlicni tereni i normalno e da se razlicni.
Ako samo eden pisuva togas ne e rasprava ili debata za nesto nego monolog

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 31, 2013 5:31 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maр 15, 2012 10:56 am
МислењаCOLON716
Од мое лично, некакво искуство до сега сум сватил дека бојата,големината не играат голема улога во крапскиот риболов.
Обликот до некаде,а тоа е само поради по лесното усисување на топчестата форма на боилата.Не дека и на така наречени перничиња не сум го фатил.Па и пченката не е топче и ништо од неговата природна храна нема таков облик.До некаде полжавчињата.
Така да како што напишав во друг пост тоа е само во нашите глави,тоа е наш избор на што и како ке му го презетираме,а дали тоа му се свиѓа на крапчо, тоа е приказна која нема крај.

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 31, 2013 8:06 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 15, 2012 11:28 am
МислењаCOLON2075
ЛокацијаCOLONKumanovo
caparius НапишиCOLON
Од мое лично, некакво искуство до сега сум сватил дека бојата,големината не играат голема улога во крапскиот риболов.
Обликот до некаде,а тоа е само поради по лесното усисување на топчестата форма на боилата.Не дека и на така наречени перничиња не сум го фатил.Па и пченката не е топче и ништо од неговата природна храна нема таков облик.До некаде полжавчињата.
Така да како што напишав во друг пост тоа е само во нашите глави,тоа е наш избор на што и како ке му го презетираме,а дали тоа му се свиѓа на крапчо, тоа е приказна која нема крај.

Moram da te citiram i da kazam samo :shake_hand: :shake_hand: :shake_hand:

Pernicinja :thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up:

Eve nesto i od moite , zasto bi gi pravel ako ne gi zima :?: :?: :?: , FULL so pticja hrana, tesko se rola ama ako gi izrolas GI ZIMA BE BRATE I TOA SO MERAK :eatdrink:

[ img ]

Vremeto tamu mi e dragoceno za da si go gubam izigruvajci deka sum Stevo Karapandza

Alliance Carp Team

Предупреден

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS45678ELLIPSIS13»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 13 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum