ОПИС ..TUBERTINI Avenger.. Параболик ..телескоп со должина 3,60 метри:
Најмалиот Avenger и неколку телескопски кратки парчиња изградени со користење среден модул карбонски влакна. Одлична сила, моќ резерва и способноста , овие прачки се погодни за риболов за крап, или на дното,односно длабински риболов со олово или длабински риболов во целина. Сите внатрешни елементи имаат мат финиш, прстените се SiC двојнa нога, и ролна или седиште за машинка. Висок квалитет на изработка. ГОЛЕМИНА: 3.60MT секции: 8 Големина: 97CM МОЌНОСТ: 3
Се одлучив за оваа комбинација од неколку причини.
Прво-брза и едноставна монтажа на било кој терен покрај вода.
Второ-Моќност на прачките ,со оглед дека не сум оријентиран на Крапскиот риболов а што не значи дека не би ловел Крап со оваа опрема ,мислам дека ке ми одговараат за риболов на дно за било која риба.
Трето-Без никаква навреда до колегите,не се одлучив за ПЕРАБОЛИК од едноставна причина ..транспортот..односно должината на параболиците.
Решив и се подновив со оваа комбинација.
И уште една работа не се одлучив за Род -Под бидејки сум мрзелив и несакам да губам време покрај вода ,и најбитното држачите ги земав со црвена боја да не ме фаќаат ..УРОЦИ..
Трските ги ..ВЕНЧАВ..со оваа машинка.
Свесен сум дека има и подобри и поквалитетни комбинации но сепак мојата одлука беше ..ОВАА..
Дедо Мраз оваа година ме награди зошто бев умен ,
и послушен,
а можеби до нова година ке дојде уште еднаш да остави нешто под ..ЕЛКАТА..
На сите колеги им посакувам ..СРЕКНА НОВА ГОДИНА..и да ви се исполнат сите РИБАРСКИ ..желби.
БИСТРО.