...kako sto Saso kaza, ova e den za pametenje i ke mi ostane vo dolgi sekavanja...
Vuce fala sto me odnese, Saso svaka cast sto najde vreme da slikas vo taa brkotnica.
Vremeto bese mnogu kratko vo eden takov aktiven ribolov.
Ja nemav vreme ni da gi vadam (nit gi primetuvav) onie plastikite na trokukite sto gi stavaat na novi kasiki.
Terenot e malce tezok so mnogu zakacki i imase kinenja. A kasikite golemi nekoristeni onaka so gumicki cekaa prav moment. U pocetok gi vadev plastikite, posle brzo otvaras kutija zimas sto pogolema kasika i pa frlas. tek na kraj koga ja sobirav opremata (koga se stemni a denot bese prekrasno soncev, ama takvi delali koj ke gleda
) progledav i vidov deka na ednata kasika na koja mi se otkacija najgolemite stuki seuste ima plastika
Znaci, ako sakate bezbeden ribolov koristete gumicki
.
A sega i najgolemata tajna ke vi ja otkrijam, najgolemite stuki gi fativme otkako pocnavme da koristime kotva od preku 30 kg
. Znaci sto pogolema kasika i sto pogolema kotva.
Da ne pomisli nekoj deka se zaebaam, stvarno taka bese. Vo period na dobra akcija ni se otkaci od jaze kotvata (lolalen kamen) i ni trebase 1 saat da najdeme drug kamen. a kamen nigde nema cel teren muljavit.edinsteniot najden kamen/karpa bese tezok preku 30 kg (ili Saso toj namerno go najde
posto kotvese Srgan a jas pomagav). Kakov takov ionaka izgubivme premnogu vreme taka da karpata ni se vide super. vrzuvanje karpata za jaze i produzavame. Vrakanje nazad u teren i togas pocna glavnoto rodeo