www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 6:48 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Еј абе ШО биде бе .....
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 7:53 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 15, 2012 11:28 am
МислењаCOLON2075
ЛокацијаCOLONKumanovo
Петок-Сабота-Недела аууууууууу 3 дена на дива вода леле леле леле

И ајде како што се договоривме со партнерот ( Dimitar ) уште една шанса за езерото па шо биде нека биде :D :D :D . Локација Гратче Кочани, поаѓаме од дома со брат ми накај 6:30 и веќе 8 сат сме пред хотелот спремни до коска ( 6 пива, 1,5лт ракија, 6 литра црвено/бело вино :D + снемавме алкохол па имавме дотур на ракија и пиво од градот :D :D ). Се спуштаме под хотелот а Dimitar веќе почнал без нас :eatdrink: само со по една Кочанска Жолта . Ајде пуштам стаповите накај 8:30 и чекаме да удре :D :D :D . Предходниот пат кога бевме заедно водата се спушти на некои 1 метар за 24 часа и од тоа ловење ништо ТАПА работа.Како што го започнавме денот со по една жолта рано на сабајле за да тргне работата и од еднаш тититититииииииии тоа Blue Motionot на Dimitar се запали, ете го 9:30 сабајле а ние у кепче едно убаво крапче од 2,5кг. Викам ааааа братко добро почна оваа дај боже само да држи овака. Од мамци Димитар носеше Caviar+Plum ( 12mm ) а јас имав Monster Crab + Squid & Octopus ( 16mm ). Цел ден се фрливме на ракија удри удри удри до 19:00 ја снема 1,5лт ракијата, па отворивме тоа пивото.и ете го накај 21:30 тититититиититититиитит пак тоа Blue Motionot на партнерот се запали. Врти сукај излезе едно убаво дивљаче накај 5кг. Аууууу викам абе овој на моето хранилиште нафталин фрлал па несака да пипне :twisted: :D :D :D . Тоа беше за првиот ден. Сабота сабајле ајде мењање предвези правење комбинации што да ти причам кад све знаш. Денот од сабајле 100 степени гори од што е топло, викам ништо денеска не правиме ветерот ни го нема, а ни рибата ја нема. Ни дојдоа гости од Куманово ( мојата љубовница, татко ми и една комшика :D ), и стариот мој ( стар крапџија ) само кажа да дувне север и вечер имате удар 100%. Така и бидна си отидоа они а ние веќе доста удрени од алкохол и накај 19:30 титититиитититииииииииии пак се запали Blue Motionot на Dimitar. Дрш недај а лево а десно отиде у еден трупец под вода ( еба ти среќата или што и да е ) врти сучи трчај горе доле со трпение Dimitar го извади од под трупот , а у меѓу време јас по брегот пцујам со тоа кепот у рацете па растурам пола Кочани ме има слушнато :D :D :D , и ете го ајде полека полека влезе уште еден лепотан од 6,5кг. Јас нервозен зашто несака да удри кај мене а ловиме на 10 метра разлика , викам абе овој стварно има фрлено нафталин бре кај мене на хранилиште АБЕ ШО БИДЕ БЕ ЕЈЈЈЈЈЈЈ ( нормално се шалам за нафталинот партнерот е немам речи :D :D :D ) , отруен од алкохол таму 21:10 си легнувам и викам абе правете што знаете и како знаете. Само што склопив очи ете ти еден моите ProTronic ТИТ ТИТ ТИТ ТИТТТТТТ и уште не ми е верно дека кај мене удира уствари , и само го слушнав Dimitar -- ДАНИЕЛ БРЕ СТАНУВАЈ, излетав од шатор како метак по чорапи и дрш недај абре убре ете го пред кеп еден лепотан од 5,5кг, викам добро е како тргна работата за нецели 2 сати извадивме 2 комада до сабајле уште некои 2 и супер ( да надохнадиме за прошлиот пат што не заеба ).Dimitar ми кажува ( додека спиев ) дека 1min пред ударот прво рипнал кај него на хранилиштето па потоа кај мене. Ништо се расонив и продолжив да пијам до кај 1 сатот и после сум заспал на столот на Dimitar а потоа се разбудив у шатор :D :D :D :D :D шта је било кад је било. Тоа беше се, ке пуштам слики подолу па ке пишам нешто меѓу нив, иначе со партнерот следната година спремни сме за у ЛИГА 2014 :D :D :D

Оваа ни беше пристигањето и првата фотка на езерото.Времето феноменално, ветер, облачно абре плаче за крап :D
[ img ]

Еве ја и масата, ракија, ајвар, сирење мераци. И нормално околната лепота на езерото
[ img ]

Го чекам првиот да влезе у тоа кепот абе калфа си е калфа :filip: :filip: :filip: , уште се немам пресоблечено за по риба :D :D
[ img ]

Ајде лепи доѓи доѓиииииии :D :D :D
[ img ]

Тука мајсторот Dimitar ми се меша у откачување па го измавав да иде да пие една жута од мене и да го остави калфата да работи :D :D
[ img ]

А еве го и лепотанчето :tafta: :tafta:
[ img ]

Еве го и брат ми како ја чита водата и ни кажува каде да фрлиме :D :D :D :D и спрема плинското да спржи несто за мезе :eatdrink: :eatdrink:
[ img ]

Мајсторот прави нешто дали префрлуваше трските поима немам не се сеќам ни кога сум сликал :D :D :D
[ img ]

А еве го и лепотанот на 2 боили 12мм како јаде :filip: :filip: :filip: , некоја фрла мушица цел ден некој на боила си го лови :D
[ img ]

Ајде калфа земај кепчето и на работа ( јас сум калфата ама Dimitar е по грешка у кадар ) :D :D :D :D :volku_golema: :volku_golema: :filip:
[ img ]

Е на овој крап никој не се сеќава дека го имаме фатено :D :D :D :D :D
[ img ]

Утре дента лепота невидена ( лошо за крап ама за уживање ТОП )
[ img ]

ПОЗДРАВ ДО KELTAN ОД ЕЗЕРО ГРАТЧЕ на тебе ми текна кога се трезнев од газозава :!: :!: :!: :!: :!: :!:
[ img ]

А оваа е и мојот потпис DD CARP TEAM in ACTION :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
[ img ]

Оваа е еден од гостите татко ми од лево и брат кој ловеше со нас од десно :tafta:
[ img ]

А еве ме и мене со љубовницата која сака да биде страшен рибар ама и е страв да откачува и фаќа плашка со гола рака па користи медицинска ракавица :D :D :D :D :howitz: :howitz: :head_bang: :head_bang:
[ img ]

Опааа еве го и третиот лепотан на Dimitar :D :D ( јбг не носиме душеци ама пазиме максимално да не ја повредиме рибата,)
[ img ]

Еве го малку поубаво лепотанот :D :D :D :D
[ img ]

Мајсторот и калфата заедно :shake_hand: :shake_hand:
[ img ]

Како изгледа човек пијан кога ке стане од спиење и кога ке вади крап WTF ( мора малку смешка неможе само озбилно ) :D :D :D
[ img ]

Не е дека незнам да се сликам со крап, ама овој будалата беше многу ненормален па морав да го држам за очи дур се сликам да не мрда :head_bang: :head_bang: :head_bang: :head_bang: :tafta:
[ img ]

И ЗА КРАЈ ПОЗДРАВ ОД DD CARP TEAM и до следното видување БИСТРООООООО !!!!!!!!!!!!!!
[ img ]

Vremeto tamu mi e dragoceno za da si go gubam izigruvajci deka sum Stevo Karapandza

Alliance Carp Team

Предупреден

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Еј абе ШО биде бе .....
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 8:02 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Sto si tolko ozbiljan nasmej se na tie slike :lol: :lol: Sve teshkasi ste zaudarale bravo :NotWorthy: :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 8:16 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Odlicno pominat vikend, so riba kako sto dolikuva.bravo za site :fishing:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 8:34 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Aпр 14, 2012 12:50 pm
МислењаCOLON2299
ЛокацијаCOLONНа секоја локација,ха ха ха
Преубава репортажа ,и секако убаво време проведено на вода.
Поздрав до.. DD CARP TEAM .. :~~ :~~ така се прави тоа.

Fishing is my lifestyle,my passion,my life.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 8:40 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Maр 26, 2011 4:03 pm
МислењаCOLON850
ЛокацијаCOLONbitola
Za ribolovot sekoja cest se gleda deka Dimitar si ja znae rabotata i mestoto :lepi:
A za reportazata me voodusevi tekstot :mrgreen: kumanovac ili si pisel uste podnapien :mrgreen: ili vaka izgleda prevod od kumanovski na makedonski :mrgreen: :D :D
Mala sala.... odlicno vreme pominato na voda vi posakuvam uste mnogu vakvi ubavi momenti :thumbs_up:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 8:42 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2075
ЛокацијаCOLONKumanovo
Xaxaaxax ne be ne pijam vekje 2 sata trezen sum :D :D :D :D :D

Vremeto tamu mi e dragoceno za da si go gubam izigruvajci deka sum Stevo Karapandza

Alliance Carp Team

Предупреден

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 8:44 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Браво DD Carp Team :~~ :~~ :~~

Одлична репортажа , убави риби и одлично поминато денови на вода :lepi:

Се гледаме во Лига 2014 ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 8:45 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
bravo zajci,,
samo mnogu pietebre deca :D :D malku polabavo :D

DD carp TEAM. ;) ;) ..PREVEDETE GO U ....carp team tikves kavadarci : :D :D

p,s.. se salam,, bravo za ribite ubavi..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 8:46 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2075
ЛокацијаCOLONKumanovo
:lollol: :lollol: :lollol: :lollol: Carp Team Smederevka/Zuta :D :D :D

Alliance Carp Team

Предупреден

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Oкт 13, 2013 8:47 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
a so i liga ke pecaTE a :D :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 13 and 0 гости