www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 23, 2024 12:56 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1213141516»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:02 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Mislis li na rolerot na rotorot Spaiwa? Ako na nego mislis , ce ti nabrojam ili stavam linkovi , da vidis na kolku Stelli , Saltigi se ima sluceno istoto ... nekoi necepkani ,znaci sami se odlabavile ,nekoi posle servisiranje .. Pa , i toa e iskustvo , pred ribolov dobro proveruvanje na kompletnata oprema izgleda treba da bide prv amandman :lepi:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:04 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Да напоменам дека утрото преврзав зошто приметив дека конецот беше разјаден. Daiwa Infitiy DUO 0.36.
Скинав некои 10-тина метри за нов систем...сепак имало и погоре разјаден дел. Разјаден дел имаше
назад до кај 40-50метри од концеот...попуштил токму таму. Од брзо мотање, сукање излегувал од прстенот
и подзакачувал....по малку.

Ама тоа е, истово искуство му го пренесов на Алек викендов на Вратница додека пецаше со нас.
Машините се одлични, за слободен риболов немаш проблем...но не трпат напори и константна работа.

Мене тоа немаше кој да ми го каже за тие машини, ете јас го пренесов за да Алек знае.
Некогаш може да го чини скапо!!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:06 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Ice MAMBA НапишиCOLON
Тоа на слободен ми се немаше случено, толку не работам на слободен, префрлив ноќта барем 20-30 пати.Ja mislam tuka ti e greskata krapot se ceka ne se brka ako prefrlas 30 pati vo tekot na nokta ti be bate ja brkas ribata
Не зборуваме како да фатиме крап Ице, зборуваме за други моменти...се фаќате за влакна!
Мислам дека поради вакви коментари кој се чист нонсенс, оди темава во бестрага. 5 пати ја враќам назад.
Извини, ама дај пршај ме за истово во друга тема, со задоволоство ќе ти одговорам. :lepi:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:08 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Keltan НапишиCOLON
Mislis li na rolerot na rotorot Spaiwa? Ako na nego mislis , ce ti nabrojam ili stavam linkovi , da vidis na kolku Stelli , Saltigi se ima sluceno istoto ... nekoi necepkani ,znaci sami se odlabavile ,nekoi posle servisiranje .. Pa , i toa e iskustvo , pred ribolov dobro proveruvanje na kompletnata oprema izgleda treba da bide prv amandman :lepi:
[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:12 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Axa , toj e .Pa mnogumina i go zaginale za vreme na ribolov ... tebe samo ti se olabavil .Da , i na visoka klasa masinki moze da se sluci istoto , tek najnovite modeli od visoka klasa imaat dodatno strafce sto go osiguruva od olabavuvanje . .
Kako god i toa e iskustvo , ne veruvam deka uste ednas ce ti se povtori , sega ZNAES deka treba proverka na opremata . . :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:15 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Е тоа додека видам дека е разлабавено, отиде пласманот!!
Не ми се пожалил досега некој за ова, го кажував примерот на неколкумина искусни...малтене се чудеа.

Малце повеќе користење и притсок на опремата, брзо мотање за да избегнеш да закачи во шпртовите, често префрлање, тегнење на закачани системи, риби треви, бусени....попушти, и тоа за кратко!!

Од после ги стегав пред почеток наредните 2 кола...ама касно, нели. Тоа на слободен риболов може ќе
ми се случеше после 2-3 год. што ќе беше ситница....

Ќе си речеш, ее од толку користење нормално е...ама вака... :roll:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:18 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Se slucuvalo i toa kako , veruvaj mi . . . i toa mnoooogu pati

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:23 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Jун 27, 2011 12:17 am
МислењаCOLON418
Spaiva НапишиCOLON
Ice MAMBA НапишиCOLON
Тоа на слободен ми се немаше случено, толку не работам на слободен, префрлив ноќта барем 20-30 пати.Ja mislam tuka ti e greskata krapot se ceka ne se brka ako prefrlas 30 pati vo tekot na nokta ti be bate ja brkas ribata
Не зборуваме како да фатиме крап Ице, зборуваме за други моменти...се фаќате за влакна!
Мислам дека поради вакви коментари кој се чист нонсенс, оди темава во бестрага. 5 пати ја враќам назад.
Извини, ама дај пршај ме за истово во друга тема, со задоволоство ќе ти одговорам. :lepi:
Ne te razbiram.na natprevar odime da fatime riba e Sega tuka ima milion faktori eden od tie e I podesuvanje na opremata,cisto onaka sugerirav deka 30 pati e nepotrebno da se prefrli posebno na Crnicani.Se izvinuvam I poveke ne komentiram

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:31 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Ице, префрлавме...се кинеше, фрлав меѓу дупки над 2 големи бусени....некогаш не бев прецизен, ноќе беше!
Работев со 4 трски ноќта. Како ти е чудно дека 30 пати сум префрлил јас па тоа неможам да сфатам???!???

Па не ловам со 1 само...чудно ти е прашањето. Затоа таа реакција...што да ти кажам. :roll:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Oкт 07, 2013 11:34 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Spaiva НапишиCOLON
Ice MAMBA НапишиCOLON
Abe sto se plasite za temata , so eden post se vrajca na prav pat . . . :D Ice sakase da ti pomogne so postot . . . nekako prestrogo gi svajcate temite , pa ne pisuvame telefonski imenik ovde pa mora po azbucen red se da bide .Plus komentarot se sovpajga vo ovaa tema . .ne prefrlaj premnogu cesto mozebi ce si ja izbrkas ribata ? zboruvame za natrevari i se sto e povrzano so niv.Kamo nekoj da se raspise od starive zajci kako pominal tamu i tamu , sto se slucuvalo vo tekot na natprevarite . . . :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1213141516»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 37 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum