Ме интересира една работа дали може мултипликатор да се акне на обична трска ? Знам дека си има посебни трски за тоа но дали би можело да се има нормален риболов со нив иако не е спеијално за таа машинка ? Неколку да кажеме разлики што знам се окцињата дека првото окце не е толку широко бидејќи конецот право иде,а не се врти ко на обична машинка и окцињата не се исти размер ко на обична трска,држачот е по друг и таканаречена кичма дека некои трски се такви што се направени да се вијат кон окцињата одностно на внатре,а не обратно (за ова последното за кичмата прочитав на нет поим неам колку е точно)
Јас до сега неам видено трска за таква машинка кај нас барем не ефтина ко на мене што ми треба и сега ме интересира дали може да се уклопи ова едино ми е страв ако има истина тоа со кичмата да не пукне трската но некако ми нема логика
имам скршено обична трска и не гледам некој посебен начин на правење со што ќе и овозможи само на една страна да се вие,а и карбонска имам скршено и начинот на плетење исто ми вика дека би можело и така и така да се свие.
Sest pati go procitav postot i pak pola ne razbrav . . .
Na trski za takva masinka okcata se pokratki i vo nozete ne samo pomali okcata . Toa e TAKA zatoa sto koga imas riba na takva trska . ..trskata SAKA da se zavrte so okcata nadolu, nema vrska so kicmata ..toa e druga pesna , ne tolku zabavna
Ima resenje se vika Spiral Wrap
Ama ne se zamaraj , sekogas mozes da ja zavrtis trkata vo normalna polozba i da vrtis nanazad na toa cekrkot