www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 05, 2024 4:31 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Blank
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 29, 2013 8:08 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Дек 20, 2011 12:13 am
МислењаCOLON110
Saso koj znae kolku pati sum go gledal videoto Koga go dobi Limeniot od Germanija zaedno go otvoravme paketot i mu se divevme Sepak presudno za odluka da go zemam bese testiranjeto na voda sto bi se reklo vo zivo Neverovatna rabota so kakva lesnotija se zafrlat mamci i od dolna i od gorna deklarirana granica Kako gi prenesuva informaciji od varalica Kakva detekcija na sekoj kontakt so dnoto ili so ribata go ima Go preporacuvam na sekogo koj e vo moznost da si go dozvoli

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 29, 2013 8:21 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Malku go pretera kolega :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 29, 2013 11:29 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON110
Ova e samo moje mislenje i kako takvo e subjektivno Ali zaradi 50-tina godini pored voda i bezbroj trski koi mi pominale niz race si zemav za pravo da gi podelam svoite vpecatoci so kolegite i mislam deka vo niedna konstatacija ne sum preteral Sigurno vo svetot ima mnogu podobri trski ama jas gi nemam probano vo zivo-na voda taka da za niv ne sakam da komentiram
Izborot na trska,kako na nieden drug del od oprema,e individualna rabota stvar na vkus Na pr.za zenaq ne napisav nitu zbor a go merkam koj znae kolku vreme gi gledam videata gi citam komentarite ama dodeka ne go zemam vo race...I pak e tuka ono individualno ti vikas defi muthos 96 HH a jas bi rekol defi muthos 110 HH nema kraj vkusovite se razlicni

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 29, 2013 11:50 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Begaj od toa , prejako e veruvaj mi .Antaresot sprema nego e musicara ..kako da ti docaram koja e razlikata. Mozes Da ja probas koga sakas ... 96 :D
Vidi, ne se slagam deka so lesnotija zafrla i so dolna i so gorna deklarirana tezina .Milsam da , moze ali koji dalecini gi postignuva i so koj nacin , stil zafrlanje na istite mamci ... Ne se slagam deka ima odlicna detekcija na dnoto isto . Ama se slagam deka e odlicen izbor za ribolov na som . Najdobro bi mu legnale poteski vobleri i kasiki , ajde i tie glavinjari , sepak e toa parabolik trska .Se razbira deka e tersene da diskutirame za trska , se slozuvam deka e sepak individualno toa. Ama nekoi parametri im se zaednicki na site , kako na primer toa deka sekoja trska si ima idealna tezina so koja najdobro se zafrla.Pa deklariran e kako 5-100 grama ? A 5 grama nema da gi zafrli ni 5 metri , se slagas li ?Isto kako sto 100 grama mu se premnogu . .. jas odev 400km vo eden pravec samo da go protresam vo race toj palen limen , i toa onaj prviot od Profi blinker .. Samo togas imav nekoi drugi ubeduvanja kakva trska mi treba za som .A zavrsiv so eden kup motki dobri za kolcinja za domati , a ne malku pari i trud vloziv da gi nabavam ...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 30, 2013 12:09 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Keltan НапишиCOLON
Begaj od toa , prejako e veruvaj mi .Antaresot sprema nego e musicara ..kako da ti docaram koja e razlikata. Mozes Da ja probas koga sakas ... 96 :D
Vidi, ne se slagam deka so lesnotija zafrla i so dolna i so gorna deklarirana tezina .Milsam da , moze ali koji dalecini gi postignuva i so koj nacin , stil zafrlanje na istite mamci ... Ne se slagam deka ima odlicna detekcija na dnoto isto . Ama se slagam deka e odlicen izbor za ribolov na som . Najdobro bi mu legnale poteski vobleri i kasiki , ajde i tie glavinjari , sepak e toa parabolik trska .Se razbira deka e tersene da diskutirame za trska , se slozuvam deka e sepak individualno toa. Ama nekoi parametri im se zaednicki na site , kako na primer toa deka sekoja trska si ima idealna tezina so koja najdobro se zafrla.Pa deklariran e kako 5-100 grama ? A 5 grama nema da gi zafrli ni 5 metri , se slagas li ?Isto kako sto 100 grama mu se premnogu . .. jas odev 400km vo eden pravec samo da go protresam vo race toj palen limen , i toa onaj prviot od Profi blinker .. Samo togas imav nekoi drugi ubeduvanja kakva trska mi treba za som .A zavrsiv so eden kup motki dobri za kolcinja za domati , a ne malku pari i trud vloziv da gi nabavam ...

tocno kazano povrzano so iskustvo ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 30, 2013 9:47 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Koj saka blank od pleh eve mu , najdolu se dvodelnite ama 3-metrasi .So sigurnost se podobri od izvornata verzija , onaa prvata izvikanata.Ista tehnologija na izrabotka samo daleku pokvaliteten carbon .I kolku se sejcavam , onaj originalniot bese od edna vrsta carbon praven ...sega se MULTIMODULUS sto e PLUS i toa kako PLUS . .. .Carbon tehnologija od pred 20 i kusur godini ili denesnata ??

http://www.unitedcomposites-usa.com/br_gusadhx.html

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 30, 2013 10:21 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Сеп 11, 2011 8:30 pm
МислењаCOLON1171
Nabaviv eden takov UnitedComposites - USA.
Blankot preku CMW, vo MG servis kompletiran.
Dvodelen 2.70m 100gramec.
Znam deka e Dual Helix, a koja serija e tesko deka ke doznaam.
Ceka da bide proban :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 30, 2013 11:17 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Za sto go zema , stuka li ? Aj napisi ako sakas , me interesira sto kariki i kolku mu stavija Goran i koj halter mu stavi .. . .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 30, 2013 11:34 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON110
Prihvatam loso sum se izrazil mislejki deka na site ni e jasno oti nitu dolna e dolna nitu gorna e gorna optimum e nekade na sredina Sum trebal da napisam OKOLU dolna i gorna granica odnosno da nema nikakva zabuna 20-80gr
Za dolna si verovatno vo pravo samo ne znam koj bi zel Limeniot da so nego frla 5gramski voblercinja ne sum probal a mislam i deka nema smisla da probam so masinkata i konecot nameneti za som
Za gornata granica mozam da kazam ne 100 nego i celi 140gr gi zafrla bez nikakov problem i bez potreba za promena na nacin na zafrlanje (za razlika od Antaresot koj so ovie tezini ima problem iako e deklariran na 168gr)
Probano samo so namera da go testirame do nekoi krajni granici vodeni so ona detsko vo nas sekoja nova igracka da ja otvorime i da vidime sto ima vnatre
A za detekcija veruvaj osekam da li mamecot ke padne na tinja pesok ili kamen isto taka sekoe grance,livce ili trevka sto ke se zakaci na varalica i i ja remeti rabota vednas go registrira Vo ovoj slucaj verovatno imat presudno znacenje relativno golemi tezini na mamcite,nivna izrazena vibracija i pletenica koja kade kade podobro prenesuva informaciji od najlonskiot konec

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 30, 2013 11:41 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON110
Pievme kafe so Saso i Sinisa koj go donese stapot cisto da go vidime Prv vpecatok e deka e sosema OK Decki od MG si ja zavrsija rabota onaka kako i sto sme naviknati od niv maksimalno profesionalno

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 0 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY