Begaj od toa , prejako e veruvaj mi .Antaresot sprema nego e musicara ..kako da ti docaram koja e razlikata. Mozes Da ja probas koga sakas ... 96
Vidi, ne se slagam deka so lesnotija zafrla i so dolna i so gorna deklarirana tezina .Milsam da , moze ali koji dalecini gi postignuva i so koj nacin , stil zafrlanje na istite mamci ... Ne se slagam deka ima odlicna detekcija na dnoto isto . Ama se slagam deka e odlicen izbor za ribolov na som . Najdobro bi mu legnale poteski vobleri i kasiki , ajde i tie glavinjari , sepak e toa parabolik trska .Se razbira deka e tersene da diskutirame za trska , se slozuvam deka e sepak individualno toa. Ama nekoi parametri im se zaednicki na site , kako na primer toa deka sekoja trska si ima idealna tezina so koja najdobro se zafrla.Pa deklariran e kako 5-100 grama ? A 5 grama nema da gi zafrli ni 5 metri , se slagas li ?Isto kako sto 100 grama mu se premnogu . .. jas odev 400km vo eden pravec samo da go protresam vo race toj palen limen , i toa onaj prviot od Profi blinker .. Samo togas imav nekoi drugi ubeduvanja kakva trska mi treba za som .A zavrsiv so eden kup motki dobri za kolcinja za domati , a ne malku pari i trud vloziv da gi nabavam ...