www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 27, 2024 11:57 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS450451452453454ELLIPSIS461»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЛИГА 2013
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 8:31 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maр 15, 2012 10:56 am
МислењаCOLON716
Честитки и преди се многу успех на учесниците на С.П.во Португал.Одлична завршница, со без малце фото-финиш.
Без некој ситници и пропусти, лигата помина како што треба,а водата езерото Црничани е прикаска за себе.Тешка вода,захтевна и бара многу работа, стратегија и тактика.Голем предизвик во секој случај.
За иднина на крапскиот риболов во Македонија ќе биде прекрасно езерото да заживее во полн сјај, да се досреди и да прерасне во одлично место како за такмичарски,тренинг центар така и за рекреативен крапски риболов.
На крај уште еднаш честитки до сите натпреварувачи и до некое друг натпревар уживајте во спортси краполов.
БИСТРО!

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 8:41 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Ne bese stativa Krste udri,dvapati me povlece 7 metri do voda i na kraj jas izgubiv :D :D :D eden kup svedoci..

Prvo cestittki na site ucesnici sto smognaa smelost da ucestvuvaat vo drzavnata liga.Sepak ova bese prava profesionalna liga kade se vkrstuvaat mecevite na site.Site go dadoa svojot maximalen pridones a za rezulatatite nesakam povtorno da se navrakam na veke napisanoto.RAbota,Taktika i SREKA.Za ezeroto veke sto pati napisav i nema sto da se diskutira site prisutni svatija edno-Izobiluva so mnoooooooogu krap i toa i so dosta krupni primeroci.

Ogromna blagodarnost do ribar 2011 kako i forumot no pred se drustvoto koe potikna dosta luge kako mene da zemat ucestvo i pokraj nekoi prethodni bolni iskustva.
Ogromna blagodarnost do Dule koj vlozi maximalni napori ovaa liga da bide sto pomasovna so sto pogolem broj nesamo ekipi nego pravi borci do posleden moment.
Ogromna blagodarnost do Stojce koj iako bese natprevaruvac doprinese ova ezero da ni ovozmozi kakvi takvi solidni uslovi za ribolov.

Cestitki do prvoplasiranite i treto plasiranite na ova kolo koe po mene go zasluzija so pravo.Deckite od start rabotea maximalno i edinstveni bea sto imaa konstanta na udari i ulovi.
Sepak vo 4 prvoplasirani niedna ekipa od Skopje :D :D :D :D
Mala sala.

Za site onie koi nebea iako nesmeevme nadvor od box telefonite nie bea non stop prazni i se druzevme bezicno sekoj so sekogo.Napnatost no i smea imase vo site tri kola pa i vo ova.Druzenje kako treba.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 9:05 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Честитки до провпласираните и им посакувам успех на СП во Португалија.
Мислам дека овие 3 тима ќе ја направат оваа репрезентација НАЈ НАЈ ЈАКА што Македонија ја има испратено на било какво првенство.
Сите 3 кола беа константни и ги поседуваа сите можни услови и секако предуслови да стигнат до победа.

Искуство, знаење, инстинкт и среќа. Се во едно!!! Секоја им чест. :ok_ok:

Мило ми е што се случи оваа лига и мислам дека овие луѓе кои ќе одат во Португалија го заслужија.
Не само сега, го заслужија од доста тешките минати години, маки, препукувања, тужења, расправија, бојкоти.

овој форум и Рибар 2011 како здружение направија буквално се за да оваа успее.
Поминавме доста од Октомври кога ја отворив темава, многу приказни, убедувања, смеа, дружење.
Некогаш и дебати од секаков вид...но тоа е составен дел од оваа приказна и мило ми што бев актер во истата.
Ако се прашам јас, крапскиот риболов конечно мрдна од мртва точка...Од денес почнува да еволуира.

Јане, Даниел, Ицо, Пепи, Мики...тоа се луѓе кои мора да се почитуваат и сигурен сум дека ќе изгинат тие 72 саати на Монтаргил. Без компромис.

Емоциите ми се измешани, имавме бурна 50-ет часовна акција со неверојатен почеток и доста турбуленции.
Веќе не е ни битно колку удари имавме и колку откачивме итн итн....

Црничани нема да го коментирам. Кој сака, нека повели...
Езерото не сакам да го видам набрзо, но 15-ката ќе ја посетам кога ќе осетам дека сум спремен.
Може ќе звучам смешно, но како дел да оставив од себе таму.
Осакати 3 екипи во 3 кола, пустата таа 15-ка...

Жолтиот картон дали е заслужен или не е најмалку битно.
Нема компромис со правила. Судијата постапи по правилник и не навлезе во проблемот.
На почеток лошо се прифаќа, но после сфатив дека тоа е така.
Дисциплината и строго држење до правилата ќе не направи професинално и сериозно да се однесуваме.
Реално се е ново за тимот на ЦФТ Рибар...СЕ.

Димче Мајкоски е судија за пример, искрено го одработи професионално 3-тово коло.
И покрај малата конструктивна расправија, на крајот се изгушкавме. :D

Овие 3 кола нема да ги заборавам никогаш во животот, ова е многу лошо... но и многу добро искусена приказна.
Искуство кое ни е дооооста скапо платено и кое ќе мораме да најдеме начин да го прифатаме за да напредуваме и одиме понатаму.
Ова го кажувам од сите можни аспекти кои се составен дел од крапскиот спортски риболов.

И за крај ќе кажам само дека ќе направам се (секако до каде ми се можностите) да помогнам на колегите
да на Монтаргил излупаат задница на доста екипи кои спаѓаат во кремот на овој спорт.

Посебно овие балканските и бившите ЈУ.
Момци сакам пехар од Португал. :tafta:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 9:18 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
dimkam noguu emociii vo posttov,petelko 100% se ima rasplakano :D :D :D

a OD MENE imas tehnika nokno gadganje na 100m, bez lamba na glava :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 9:22 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Moe viduvanje na tretoto kolo.Pekolno radi vremeto.Neizdrzlivo.nekoi imaa debela senka ama tie sto bea na sonce znaat kako pominale.Mislev deka 16 i 13 se teski pozicii.Poz.5 za prv pat me dovede vo situacija da nemam vtora opcija.Odnosno back up plan.Ednostvano toa e toa.Dve mesta od koi ednoto pred golemata treva so cisto mesto povrsina 50 na 50 sm i pred nas pred prviot busen na 15 m od obala .I toa e toa,seto drugo e podvodna prasuma kade nema ni gram mesto.
Od start resivme na tie dve mesta i iako nemavme nikakov udar skoro 30 saati gi rabotevme kako non stop da imavme udari.Dali bese vo prasanje jugot koj duvase i prethodno,dali bese vo prasanje oblakot sto dojde i go skri sonceto(nie fakavme vo dlabocina 1,8 i 2 metri), dali bese hranat koja go privlece posle tolku saati ili sreka neznam.Mozebi od seto pomalku.Meguto koga vleze veke neidadov da iskoci barem narednite 4 saati.Tempo koe dade rezultati.Neznam kako seto toa Oliver-kladafora go izdrza zosto pokraj tempoto imase i zadaca za non stop taze kofein.Na kraj veke papsavme poveke od sonceto nego od umor.Po mene izvlekovme max od pozicijata sto mozevme.i pokraj izgubenite ribi kako i site odlicno pominavme i izgubivme zasluzeno zosto Miki i Pepi odlicno si ja izvrsija zadacata.
Sepak KarpologijaMK -Pastrmka Struga i ova kolo a i sevkupno ima najgolema riba i iako ne se boduva ili dava nagrada mene mi e posebno drago.Krap 10.380 koj ne vivna so uste eden vo oblaci...

nekolku sliki od mesto i ribi

[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 10:19 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Ајде збор два и од мене :D
Заврши крапската лига 2013 ... Би сакал да им честитам на сите учесници во лигата , прекрасни луѓе и одлични риболовци со кои поминав три викенда на вода во фер и коректен натпревар .
Со повеќето се запознав по прв пат , со некои веќе се познававме од форум или од риболов , но навистина беше ми беше чест и задоволство да се натпреварувам со сите .

Честитки и до победниците ... заслужено ги освоија првите четири места и заслужено ке ја претставуваат Македонија на годинешново светко првенство во Португалија .

Пепи и Мики ... секоја чест за освоеното прво место , го заслуживте насловот Шампиони на Македонија во крапски риболов :NotWorthy: .

Јане и Оливер ... борци до крај кои никогаш не се предаваат . Докажавте дека и од најлоша позиција може да се извлече максимумот . Според мене , Јане покажа како треба да се одработи на “лоша позиција” :NotWorthy: .

Ицо и Даниел ... велешките ни зајчиња :NotWorthy: , крапџии за респект . Заслужија да се најдат во репрезентацијата која ке не претставува во Португалија .

Флоре и Ристето ... честитки за четвртото место , со одлични три кола се најдовте меѓу најдобрите , заслужено како и останатите три првопласирани екипи . Секоја чест момци :NotWorthy: .

И за крај , голема благодарност до сите колеги на форум , кои споделуваа информации , кои ја подржуваа и лигата и натпреварувачите .

Бистро на сите и чесно на вода

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 10:33 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
еве некоја слика и од нашиот бокс, од риби нема слики, ниедна не сликавме...

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 11:32 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Успешно завршена приказна. :D :D :D
Честитки до првопласираните и многу успех на СП во Португалија.
Збор два ...
Езерото, на слика како разгледница. Го гледаш на форумов и си велиш, да си појдам да уживам. Оние кои беа таму, без исклучок, доживееја чести моменти на разочараност, бес, апатија, немоќ. Не е заради глетката. За маката рибарска е и најповеќе за рибата. Најлошо чуство кај мене остана дека осакативме веројатно барем пола од вкупната крапска популација, Апелирам да се потсреди езерото со тревите, не заради нас , туку заради рибата.[/b]
За среќа, кај повеќето натпреварувачи овие моменти на нервози (сите екипи загубија многу повеќе риби отколку што извадија) беа покриени со реализирани удари, добри риби. Тоа, на крајот ги прекри сите аномалии. Некои завршија гордо (потполно заслужено), а некои си ветија, догодина подобро. Никој не замина плаченката.
Најважното. Добивме перспективен ревир за убави доживувања. Заживеја работата.

ПС
Случај еден. :D :D :D
Седат у бокс Пепи и Мики. Пепи му вика на Мики: Ќе удри додека да избројам до пет. И почува : едееен, двааа, триии, четириии, четирииии и поооол ..... БИИИИИИИИИИИИИИИИИИППППППП. Кај ќе такмичиш со ваков човек.
Случај два. :D :D :D
Удара риба кај Ицо. Пепи му вика на Мики : сакаш да ја откачи? Треба само да го погледнам. Мики му вика: ај не зае.авај. Гледај сега. Ја врти главата накај Ицо и .... по 15 секунди го гледаш Ицо како нервозен ја ака трската на родподот, мафта бесен со кобрата.
КАЈ ЌЕ ТАКМИЧИШ СО ..... :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 11:50 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
cestitki i od mene do site ucesnici,milo mi e sto ne ostana ni edna ekipa bez ulov i site se upisaa za razlika od prvo i vtoro kolo.laplast i babuna zasluzeno megju prvite tri rabotea kako krtovi sekoja cest navistina se bara mnogu energija smirenost i izdrzlivost.bravo i za flo-karp mnogu stalozeni momci i si odrabotija tri kola odlicno.i od sega si nabavuvam prenosen automat za kafe poprakticno e :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 24, 2013 12:18 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Cetsitki do site natprevaruvaci, posebno do najdobrite.
Site zasluzija pofalbi.
Ubava krapska liga. nov pocetok na krapskiot sportski ribolov kaj nas.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS450451452453454ELLIPSIS461»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 27 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum