www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 27, 2024 3:00 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS449450451452453ELLIPSIS461»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЛИГА 2013
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 5:30 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Aпр 23, 2013 10:40 pm
МислењаCOLON166
Честитки за првопласираните екипи, а особено на Пепи и Мики за освоеното прво место. Нека ви е со среќа и ви посакувам многу поголеми успеси и добар пласман на светското првенство во Португалија.

Честитки и до останатите учесници на натпреварот за борбеноста, неизвесноста и издржливоста, особено во последното и воедно најпеколно трето коло од ЛИГАТА 2013, како заради тесниот резултат, така и заради временските (неприлики) прилики.

Благодарност и до луѓето кои се потрудија да ги проследат и објават информациите на форумов, како што имавме комплетн слика за случувањата на Црничани.

Многу неизвесен и интересен натпревар ни пручтивет за нас читачите пред малите екрани. Се надевам дека ќе прочитаме доста интересни коментари и пишани репортажи од третото коло, а воедно и завршно.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 5:42 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Сеп 21, 2012 2:25 am
МислењаCOLON1322
ЛокацијаCOLONПрилеп
Честитки за сите учесници во Крапската лига 2013, посебно до првите четири екипи. Искрено, потајно се надевав и очекував дека Ицо и Јане ќе бидат во првите три и тоа и се докажа како точно, но да не излези дека после војна сите сме генерали и тоа на Ховитз држи вода дека сите позиции (зборувам без да сум го посетил езерото но според резултатите во овие три кола) не се рамноправни што е можеби и нормално, но сепак ќе има добра тема за дискусија во следниов период која се надевам за доброто на крапскиот риболов во Македонија ќе вроди со плод и ќе се исправат тие аномалии кои беа забележани оваа година. Искрено со нетрпение ги чекав резултатите, информациите, новостите и се што ја пратеше оваа лига и иако сум светлосни години далеку од едно вакво натпреварување, за момент почувствував возбуда и заинтересираност за овој сегмент од риболовот. Кој знае, можеби за некоја година и јас ќе имам прилика да учествувам на еден ваков настан.
Поздрав момци и ви посакувам Бистро и да се видиме на вода, а на учесниците на Светското првенство им посакувам многу успех и медали од Португалија :~~ :lepi:

Постои само една солуција - РЕВОЛУЦИЈА !!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 5:59 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
честитки за сите учесници во лигата, посебно за оние кои ги освоиа првите 4 места
навистина лигата помина доста неизвесно и со доста изненадувања се до последниот момент

уште еднаш :bravo: на сите екипи што се пријавивте и учествувавте во лигата 2013та, за мене сите се победници :~~ :~~

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 6:47 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Iskustvoto si go pravi svoeto,nekoi ekipi poradi pogresna taktika i mozda nedostatok na iskustvo na odredeni pozicii ne izvadija vo dvete kola ni ripce,Ali Jane dokaza deka sepak pozicijata ne e problem ako se znae kako i koga.Taka da misteriite okolu ezeroto ne se do kraj razreseni i frlanje vina na pozicijata i ne bas na mesto.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 7:07 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
filip030682 НапишиCOLON
Iskustvoto si go pravi svoeto,nekoi ekipi poradi pogresna taktika i mozda nedostatok na iskustvo na odredeni pozicii ne izvadija vo dvete kola ni ripce,Ali Jane dokaza deka sepak pozicijata ne e problem ako se znae kako i koga.Taka da misteriite okolu ezeroto ne se do kraj razreseni i frlanje vina na pozicijata i ne bas na mesto.
tocno, bravo za jane za postignatiot uspeh na 5ka pozicija, e sega samo edna mala ispravka i komentar...
ezerovo e nokna mora na bukvalno site sto ucestvuvaa vo ligava, ke go sonuvame uste dosta poradi toa sto sekoja pozicija e ekvivalentna kako da fakas na drugo ezero a ne na istoto, sekoe kolo istite pozicii rabotea na sosena razlicno i pretstavuvanje mamec i mamec
Primer za 13ka vtoro kolo preku 20 ribi imavme skinato na sliva bojla balansirana 10 i 12mm pogolema nejkese da pipne, na kecot ova kolo nejkese da ja pomirisa slivata a ne da ja zeme, zavrtevme na s&o bez podigac 16mm i se pokaza odlicno... Do deneska do 2 casot sabajls riba vo toj sektor od 3ka i karsi 13 do 16 i 1 pozicija riba nemase, ne kruzese.. tek deneska vo 2 sabajle pocna da kruzi, od 2 sabajle do pola saat pred kraj 10 ribi na 1ca pozicija od koi site krupni parcinja, samo edno sitno izvadeno, sve ostalo sto skinato sto otkaceno...

site sto ucestvuvaa vo ligava so sigurnost mozam da kazam deka maksimalno se trudea i sve sto moze da se proba se proba, ezerovo e majka za kacuvanje nivoa vo krapski ribolov, skolo !

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 7:20 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Како прво честитки до сите натрпеварувачи.. барем за ова последново до сеа беше се ок.. ке дебатираме понатаму во темава за некој работи..

Од 150 метри кој и да те види.. и како и да те види.. дека си влегол до колена во вода.. и проценил дека си над колена и оп жолт катртон.. па сеа ли ви текна да ги стегнете правилата?? што правиме со прекршоците кој се случуваа во двете изминати кола?? или ај пу пу таму правила ке ги вртиме по кое и да е..

Сведоци чат пат доагаа..

Јане со крап матица мораше да се дере за вонредно мерење како магаре кое рика и пцуе.. ?? за да не рикне и да не јаде жут..

Јас се јавив во 7.30 на Пешич дека имаме повреден крап кој некако не дава ок знаци на живот.. дојдоа тек во 9Ч45 ноншалантно да го мерат.. ???

Устите на рибите им се локум.. недај боже да го запнеш по јако.. отиде јабана синке..

ЦФТ 2011 изедоа жут.. наводно болна риба не јадела.. здрава била која ја уловиле.. и они ја умреле.. е ај сеа докажувајсе.. а крапот чиросан цел.. гнојосан.. ?? тоа здраво е?

Исказот на мајкоски.. па што мене ми е гајле ако фатите болна риба.. врате те ја ако нејкете жолт картон..

да не се заборави дека водата беше бара.. околу 24 степени.. вриежник.. крапот во сак после пет минути се превртува.. Предраг ставаше чадори врз саковите.. ?? па на 6 саати мерење?? хмм..

Вонредно мерење не беше прифатено.. пепи имаше 5 сакови полни и 1 риба во кеп.. повторно ги чекаше доста време за да дојдат судиите.. небаре Корбу ова езерово наше.. а за 20 минути се проага целото езеро во круг.. згора на тоа 4 судии..

filip030682 НапишиCOLON
А ти ова го знаеш од каде?? си дошол да факаш? или само од форум бамбара бумбара?? - премногу се утепаа рибите..
На куп и натпревари олучува позиција.. кој сакаш прашај.. и најчурук тактика да имаш ако работиш ке напраиш резултат.. ако не ке си останеш со компири..

Има лоши.. ок и работни позиции.. Сакаш да кажеш дека Предраг на 16ка има неискуство со тоа езеро?? не разбирам...

Првиот пат сакаше да јаде на мали боили.. вториот пат сакаше мали боили ама со сунгерче.. третиот пат сакаше доле спуштени мамци.. и четврт пат сакаше спуштен мамец пред трева.. еве ти една равенка.. со 4 познати.. па ај сега направи заклучок..

Јане немаше првите 30 саати риба.. отиде на се или ништо.. идеална беше таа позиција.. само што полно луге мислат дека ке се пресечат сами и дека се иде со 3кг прихрана за 52 саати.. По голема глупост од ова немам чуено.. на саат мерев.. 100 гр шекерав.. малите риби го избрстија за точно 6 минути.. ако шекерац го јаде толку брзо.. што тогаш се случува со другата храна..

Од кога накрмивме асално мушки ко што јас си хранам.. кој за другите е непромислено.. имавме 7 удари кој не се реализираа.. но според големината која можеше и борбата да се осети стануваше збор за 7/8+кг риби..

Пак ке се навратам на тоа дека устите им се парчосани.. рибата тргнува во дрил.. и одеднаш ја снемува.. само едно значи тоа.. тој крап мисам дека со оваа лига се направи инвалид за цел живот..

Нејсе на сите работи.. ова ми се онака првични мисли.. тек ке дојде рекапитулаицјата на што и како било и како би требало да биде..

Уште еднаш.. Јане.. браво за резултатот.. мило ми е за Пепи и Мики.. знам дека многу време беше повуци потегни преку годините за пласман на светско.. го заслуживте тоа..
За зајакот.. Имаш браво од Шиме :)
За Фло Карп.. од нигде никаде фаворити.. тоа ми се допага..
а за сите други.. крмете си :) ке си дојде крапот.. :)

Џабе беа сите бамборења дека ако фрлате многу храна ке се пресечете сами.. барем за ова езеро се испостави спротивното..

Овој пат имавме преку 15+кг храна фрлено... од кога сево ова влезе во вода.. после 3 саати почнаа ударите.. се до тогаш.. си дремчевме со таквото у раце.. само 2 удари се на се во рок од 30 саати..

Поздрав..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 7:55 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Џипо наркомано.. црничани наркомано.. колко ставаш толко апе..
таму нема црвеноперки.. пирана 3Д седамнаести дел..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 8:21 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Na kratko samo a posle sleduva reportaza za site tri kola so sliki....Blagodaram do Ribar 2011 za ovozmozenoto cestvo vo krapskata liga....Blagodaram do mojte kolegi Sale i Alek...Cestitki za pobednicite i bistro vo narednite takmicenja....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 8:25 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
cestitki do site natprevaruvaci i kolegi koj dadoa podrska za da zazivee krapskiot ribolov u mk, i po mene edna dobra i uspesna organizirana liga koja normalno kako sekoja ne moze da pomine so nekoi propusti,,
treba da se cestita i na ovoj forum koj najveke pridonese za da oviei natprevari gi organizirame i nasocime u prav pravec i normarlno na ribar 2011 koj bezrezervno dade podrska za ostavaruvaanje na dobra krapska liga;;

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 23, 2013 8:26 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
JaneMK НапишиCOLON
a be stotuku si prerekuvate pred ruka.mene da mi udri mojot od 15+ i op gotovo
Stativa Janko.....

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS449450451452453ELLIPSIS461»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 15 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum