Spored pravilnikot sekoja ulovena riba koja ziva ne se vrati vo voda ne se meri ili ne se racuna vo konecniot rezultat,eve i nekolku citati okolu toj del.
Член 52
12. Секоја тешко оштетена или мртва риба, по вина на натпреварувачот, нема да биде
мерена и нема да се смета во крајниот резултат на натпреварот.
27. Со жолт картон се казнува за кршење на правилата од точките 2, 3, 4, 6, 11, 12, 14
Жолтиот картон доделен на натпреварувачот означува укор и повлекува намалување на вкупната уловена тежина за 10%.
Mnogu me raduva sto vaka dobro gi poznavas rabotite .
Sega procitaj uste ednas sto si postiral pa propicitaj sto napisale drugite.
Krapot bese bolen i osteten pri mrest i na tie rani mu se zakacile bakterii ... ova e mislenje na Pesic kako sudija ne moe .
Krapot bese ziv na merenje i pretase vo sak ... ako bese mrtov nemase ni da go merat .
Krapor bese tezok 1490 grama i po merenje bese pusten vo voda no ne zapliva . Pocna da se prevrtuva i da ne dise . Tuka ne gledam kade e vinata na natprevaruvacite ... ribata bese ulovena , stavena vo sak kako i ostanatite tri ribi , izvadena za merenje koga dojdoa sudiite . Ribata ja merea zatoa sto bese ziva , inaku ne gledam druga pricina zosto bi ja merele .
Kako i da e ... dobivme zolt karton za koj ne mi e krivo ... krivo mi e sto umre ribata sto do sega ne mi se slucilo ...
Pozdrav od Crnicani
Poleka malce,ni me raduva toa sto ste dobile zolt karton,a ne mi e ni milo..........licno mislam deka ovoj zolt karton nemalo potreba da se dade zatoa sto nema nikakvo znacenje vrz konecniot rezultat.
Jas samo citirav del od pravilnikot po koj sudiite po svoe licno ubeduvanje reagirale vo toj moment.Dali morale mislam ne,dali trebale toa oni si znaat.
A howitz neka ne se sekira koj fatil parabolik koj ne,neka si gleda koj e negoviot status vo ribolovot,jas nedelno sum povece pati po riba nego toj za cela godina.