interesna i skapa igracka,korisna za vo odredeni situacii............
kako naj prvo dokolku sakate da kupite sonar treba da znaete deka vi treba i camec,bez camec ke go koristite samo vo domasni uslovi i toa na funkcijata DEMO
sonarot ke vi bide korisen dokolku odite cesto na nekoj novi vodi kaj sto ne go znaete terenot
sonarot ke vi odzeme golem del od vremeto dodeka da issondirate i da go vidite terot,taka da za kratok ribolov ne e bas dobar
nemojte da mislite deka toa sto ja pokazuva temperturata e od nekakva korist,ne e bidejki ja pokazuva povrsinskata temperatura na vodata(kade sto se naoga sondata)a ne kade sto se dvizat ribite
so sonarite retko odat i akumulatori,zatoa planirajte deka ke vi treba i akumulatorce soodvetno i polnac za istiot
dobra rabota e sto ja pokazuva konfiguracijata na teronot i sto se naoga dole na dnoto,za sto se naoga dole na dnoto posle 5-10 koristenja ke pocnete da znaete so sigurnost sto e tinja,sto treva sto drvo....
pozelno bi bilo da ima opcija za da ti pokazuva dlabocina vo mt,brzina vo km i temperatura vo stepeni
znaci kako prvo i osnovni vi e camecot!!!!! poslednata godina sonarot dali 3-4 pati go imam koristeni a predhodnite godini dodeka poveke lovev od camec ili odev so camec na ribolov ko koristev po 20-30 pati godisno.......
i da ne vi e bistar ekranot