колку што јас знам - а не мора да е точно(можи да е променето)
нокниот риболов е дозволен со знаење на концесионерот-значи предходно се најавуваш каде и што ке ловиш и колку саати
услови се - видно обележан камп(нокно време осветлен или било како ) и рибата се вракја назад
инаку рекреативниот риболов или риболовен ден започнува од 05 00часот и трае до 20 00часот
Е од ова поголема глупост (ако е така) немам слушнато... Како може да му се јавувам на концесионерот дека ќе одам ноќе, видно да го обележам кампот, бла, бла, бла....
Абе ако несакаат да им се оди на езерото нека кажат така, а не вакви глупости....
Јас прв пат слушам и колку што знам со ниту еден правен акт не е регулирано тоа од колку до колку трае риболовниот ден, ниту пак некогаш сум слушнал дека некој имал проблем со тоа што риболовел ноќе, освен како што кажа Јане, на некои воено стратешки позиции кои се регулирани со други закони. Само во оваа по**рана држава и ова е можно и воопшто не ме чуди, него ме чуди тоа како некои ладнокрвно го прифаќаат ова демек „па да де, незнаевте, па неможе навечер да се рибари, ехееее, то не е од сега, то и врапчињата го знаат....“ и слични с**ња. Дајте бе