www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 12:26 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5253545556ELLIPSIS70»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЦРНИЧАНИ
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 12:19 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
jas bev da si testiram,toa treba da go napravi sekoj. :jane: :jane: :jane:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 12:44 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Veke ima zainteresirani grci i srbi.Zdravje neka se sredi rabotata ke ima megunaroden publicitet

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 11:05 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
Раде колега баш затоа ми се допаѓа ова езеро кое крие огромни крапови, има природни скривалишта, теренот е див како покрај вода така и под вода, непредвидлив е, знае да даде риба но знае и да си заминеш без тит.
Се на се прекрасна вода без разлика кој како ќе го толкува. Некој ќе даде коментар дека не е вода за натпревар некој ќе биде презадоволен. Како потсетување минатата година почитуваниот мајстор Љупчо во првото коло ништо но во второто вистински професионалец :lepi: .

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 6:43 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
JaneMK НапишиCOLON
Citirani zborovi na nasiot majstor Ico.Ova ezero bila edna komercijala isto kako ada safari i sekoj mozel da fati kolku saka riba.Prepisano od drug forum
BAs me interesira kolku ke fati on riba na cupot,samo dajte mu pol pozicija posle da ne vika deka do pozicijata e :head_bang: :head_bang: :head_bang:

trewbalo da kopiras se sto pisal ico, \\

treba da se naucis na prijateli drugari i krapdgii od sosestvoto da gi informiras pravilno i vistinito,,

sega zajko ke ti kopira poraki koj ljudge saaka da idatr na taa diva voda , kade sto se faka 15 ribi za 10 casa, a bile pogresno informirani,,od tebe

trebalo na ljudgeto da im kazes deka taa coda ima kapija gazda se poribuva i ne e dozvolen ribolov, a ne deka e diva i deka e diva ribata u nea,,, sekoja cest za jacinata i kvalitetot na ribata samo znaaeme i snat ljudge sto e klasicna diva voda kako sto ima vo mk....

e sega na preku 1000 clena na ex ju objasni im ti , i viknigi da idat na taa voda ,. kade ke cekate gazdata klucot da vi go dADE NA KAPIJA :D :D

otkluci ja temata na exju carp da napravis spisok na gostite sto sakat da dojdat na divata voda, i da lovat po 10 krapa kako od sala..diva voda e globocica berovo velesko mantovo masvrovo ohridsko itn, za takvi vodi srbite prasuvaat

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 6:57 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maр 15, 2012 10:56 am
МислењаCOLON716
Тоа што е оградено и се држи под клуч е само плус за да остане рибата каде што и е местото,а не да заврши на трпези и по пазари.
А кога ке заживе оваа вода,кога ке почнат редовно да ја посетуваат крапари не само од МК туку и од надвор нај лесна работа е да влезат.Дури и сега доволно е да му се обратат на Големиот Истатов со уште по големо срце и капијата ке биде отворена.Таму речиси 24h има чуварска служба.
Ако му се додели концесијата,а би требало Благоја ветува дека оваа вода ке ја направи оаза за крапски риболов,а он што ветил тоа и го направил.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 6:58 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Браво колега :lepi:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 7:11 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Езерото мора да се чува, а дека е „дива“ вода не знам дали може така да се класифицира.

Некои луѓе премногу им е опсесија терминот „дива“ и „комерцијална“ вода само за да си ја доловат сопствената тежина на познавањето во крапскиот риболов пред другите а најпрво пред себе.

Црничани не е дива вода и никогаш не може да биде.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 7:35 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСаб Maј 07, 2011 8:16 pm
МислењаCOLON1249
ЛокацијаCOLONБогданци
howitz НапишиCOLON

Црничани не е дива вода и никогаш не може да биде.
Здравко може ли да ми образложиш зошто?

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 7:40 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
Види види..јас пак баш си мислев "абе одамна немало расправија на форумот"... :lollol: :lollol: :lollol:
беше..фати-пушти,помина расправијата со дозволите,поголема,помала риба....ееее ова го немало уште..
Дива VS. питома вода.... :hit_head:
Удрете зајци,со целото оружје :head_bang: :head_bang: :head_bang:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 15, 2013 7:51 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Сите вие си имате пролем со терминологијата „дива„ вода и „комерцијална„ вода .. секој со своите критериуми за „вода„.

Во светот никаде не постои таква референца како „дива“ вода и „комерцијална“, само се надоврзувам на постот на Јане каде што ја декларира како дива вода Црничани.

А ова постои само кај нас на балканов, селски припуквања демек едниот е мајстор за дива вода, а едниот за комерцијална.

Јане беше Пелагичево, па рипче не фати, отиде на Црничани, фати 10 крапа, што треба да значи ова ?

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5253545556ELLIPSIS70»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 32 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum