www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 23, 2024 11:28 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12345ELLIPSIS10»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON ПВА (ленти, влакна, вреќички)
ТемаИспратеноCOLONПет Aпр 22, 2011 7:45 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
ПВА-материјалот е многу практичен аксесоар, кој доста придонесува за поуспешен крапски риболов.
Па споделете искуства,кој што најмногу преферира...ленти,влакна,вреќички...и за која пригода што е најдобро ;)

Променето името на темата за подобра прегледност. Spaiva

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ПВА
ТемаИспратеноCOLONСаб Aпр 23, 2011 8:54 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Јас користам ПВА мрежа на Гарднер,многу сум задоволен од неа,малата ја користам за спод микс и пелети,а големата само за бојли,а ПВА конецот го користам само за врзување на влакното до јадичката за кога зафрлам да не ми се замрсува.

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 18, 2011 6:18 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
:arrow: Значи Филип карп про и јас имам користено додека таа од Гарднер ми беше потрошена и мрежата е стварно добра и е слична со цена и квалитет(Гарднер кошта 9еу)Јас сакав да ти кажам дека има многу разлика во квалитет помегу некоја бижутерија како Фокус(4eu),Линеа... и слични и помегу корда(12ЕУ),Гарднер па и Про карп(или корморан ако сакаш,тоа е едно исто).Тоа за корда од 20еу и бижутерија од 7еу го пишав чисто онака,колку да цитирам,инаку пва мрежа во нормална долчина од 5 или 7м. нема сретнато до сега поскапа од 13-14еу.

П.С:Филип да не ме разбереш погрешно не ми е целта да се расправам со тебе,темата ја продолжив за да се доискажам да не бидам погрешно сватен.

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 18, 2011 6:32 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Ubavo e koga ke kupuvate nekoj od PVA produktite da poglednete vremeto na rastopuvanje na PVA -to i pri koja temperatura na vodata.
Na proizvodite od poznatite firmi toa go pisuva i e dobar pokazatel pri koristenje.
Eve i edna dobra idea

http://www.korda.co.uk/movies/?id=187

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aвг 18, 2011 6:50 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Многу добра работа,уште одма ке пробам 8-) 8-)

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 19, 2011 8:37 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Добро видео, само ме интересира дали допирот на мамецот со солената вода нема да го ублажи мирисот, кратко речено дали може да влијае негативно на крапот, бидејки колку јас што знам солта не е многу застапена во крапскиот риболов туку едноставно се избегнува!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 19, 2011 7:19 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Солта нема да смета ни малку,бидејки семенките или пченката ти ке ги ставеш во вода со повеке сол да стојат пола минута,а за тоа време тие нема да упијат ни малку сол па за да им влијае на вкусот или аромата.Инаку солта порано се избегнуваше,ама после подолги тестови се покажа дека и тоа како на некои води солта или соја сосот се ефикасни кога се користат во прихраната(боили,пченка и други семенки).

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aвг 19, 2011 7:23 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Deka solta ni najmalku ne mu smeta na krapot pri hranenjeto sum go probal dosta pati. Pri varenje na pcenka namesto seker stavam sol (osobeno sega eseno vreme).
A i kako sto napisa Dimitar pri nakisnuvanje edvaj li solta ke navleze vo pcenkata, tigrpviot orev ili sto i da koristite za tolku kratko vreme

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Aвг 24, 2011 1:37 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Да да и јас видов дека сум се збунил со името,но како и да е за да споредиш некои две различни фирми треба да ги имаш користено и двете,а не да се зборува на памет како на пример дека помегу Про карп и Гарднер нема никаква разлика или Про Карп и Корда,а ако ги имаш користено и Грднер,Корда и Про Карп и тогаш си заклучил дека нема разлика помегу тие фирми и дека го плаќаш само името,тогаш аферим и извини и плус веке нигогаш нема да пишам нито еден пост во оделот крапски риболов.

П.С:Ништо лично немам против тебе,ама се нервирам кога се споредуват "баби и жаби"

Поздрав

Alliance Carp Team

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aвг 27, 2011 11:24 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
vasil НапишиCOLON
Ubavo e koga ke kupuvate nekoj od PVA produktite da poglednete vremeto na rastopuvanje na PVA -to i pri koja temperatura na vodata.
Na proizvodite od poznatite firmi toa go pisuva i e dobar pokazatel pri koristenje.
Eve i edna dobra idea

http://www.korda.co.uk/movies/?id=187
E moj vasile pa za niv se site isti.hahahhahaha

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12345ELLIPSIS10»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум