www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 4:01 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2829303132ELLIPSIS70»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЦРНИЧАНИ
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 12, 2013 5:08 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
- па првиот ден јас би пробал на зиг риг со 3 трски , а една долу кај сподот да не дојде некој амур или крап случајно , вториот ден веке имаме друга сиотација зависи од комшијата и од рибата е третиот ден веке некој ке пегла а некој можи да си легни комотно или кино да гледа

рибата мора да го направи тој пат - ЕКГ :D а црничани е измислено за така :mrgreen:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Maр 12, 2013 5:38 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 20, 2012 1:45 am
МислењаCOLON1507
marks НапишиCOLON
daniel_veles НапишиCOLON
Ti ne se sekiraj...problem ke bide samo ako ne naredat eden do drug kako takmicenje vo plivka. :) ..dokolku ima 50m od boks do boks...neka frla komsijata kolku saka..Zboruvame za ezero so mala povrsina..ribata e sekogas tuka..no na ezera od tipot na globocica ,debarsko....na tolku hrana...site ekipi mozat da si legnat..ne samo komsijata.Lani na globocica vlezot go zatvorija srbite,2011 ista pozicija ja zatvori eden moj drag kolega od Ohrid.Namesto site da imame po 2-3 ribi..site imavme ispieno po 2-3 kg alkohol :lol: .Crnicani e sosema druga prikazna.Uzivaj si ti,snimaj sto pravi komsijata i raboti pametno..se ke si dojde na svoe mesto ;)
Нека фрла комшијата, ама влијае и на тебе. Не можеш да се потпираш на туѓа прихрана.
Целта не е да се пресече комшијата. Целта е да се улови повеќе риба.
Не верувам Спире дека zig-rig ќе биде единствена добитна комбинација. Барем не секаде на езерото.
А дека имаме и ние таленти за трупање храна...... :D :D :D
Осеќам дека ќе биде весело.
Ne mi bese celta da ukazam da se potpiras na tuga prihrana.Sakav da kazam deka mnogu prihrana ,avtomatski znaci secenje na samiot sebe..e tuka treba da izrabotis i da mu ja zemes ribata na komsijata :roll: :roll: .ti Duki barem znaes deka na takvi takmicenja kade sto se faka obostrano ,a bi trebalo da znaat i drugite sto ke takmicat kada glavno ke bide stacionirana ribata. :twisted: :twisted: Bidejki imame soznanija deka ke se poribuva neposredno pred pocetokot na ligata,jas veke posociv deka ribata ke bide vo edna ili najmnogu dve grupi..e sega prvoto tit kaj kolega..mislam deka ke go oznaci i pobednikot.No ova bi znacelo samo dokolku se izraboti kako sto treba ..so pamet i oset..preteranata prihrana moze da rezultira negativno,odnosno secenje na samiot sebe.Znaes ti batko Duki se ..samo mi se pravis nesto naiven :lol: :lol: :lol:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Maр 12, 2013 6:16 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Само среќа треба, добро место да ти се падне.
Јас првиот ден ниту ранам, ниту крмам, ниту пак многу, многу ќе сондирам. Саат време, тивко, избор на местенце и зафрлам мамците :D :D :D . Ќе си седнам (стар човек, од пат дојден) и ќе пуштам да видам што филм снимаат останатите. Може, ако дозволуваат околностите (ако не удри некој залутан) и да се отспие првиот ден и ноќ.
Лигата ја гледам како поле, нива за културен натпревар меѓу крапџиите. Задоволство пред се. Што е наше ќе си дојде.
:D :D :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Maр 12, 2013 6:24 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
:D :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Maр 12, 2013 6:25 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Aj bas ke vidam :D :D :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Maр 12, 2013 6:28 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
marks НапишиCOLON
Само среќа треба, добро место да ти се падне.
Јас првиот ден ниту ранам, ниту крмам, ниту пак многу, многу ќе сондирам. Саат време, тивко, избор на местенце и зафрлам мамците :D :D :D . Ќе си седнам (стар човек, од пат дојден) и ќе пуштам да видам што филм снимаат останатите. Може, ако дозволуваат околностите (ако не удри некој залутан) и да се отспие првиот ден и ноќ.
Лигата ја гледам како поле, нива за културен натпревар меѓу крапџиите. Задоволство пред се. Што е наше ќе си дојде.
:D :D :D
:nono: :nono: :nono: Дуки само да гледа :confused:
кога ќе почнат да шврчат ракети, топки, тешки олова...срце јуначко нема да издржи, па уште и кога ќе свирне некој сигнализатор адреналинот отиде нагоре.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Maр 12, 2013 6:38 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Ke ima mackanje :volku_golema:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Maр 12, 2013 6:41 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Се ближииии, се ближиииии.... :yahoo:

Ќе биде интересно кој до кого ќе се падне... :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONВто Maр 12, 2013 8:14 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Пријатели мои. Ако кажам дека убаво ќе си поминам и риба да не извадам, нема да ми верувате.
Да Ве видаам Скопски, Велешки, Струшки, Кумановски, Охридски и остала багра на едно место кај гризете, префрлате, раните, па свирнало лево, свирнало десно, па се радувате, па дај петка да пукне бе мајсторе, ќе биде сосема доволно. :~~ :lepi:
Е, сега, ако некој Ви избега уште првиот ден и ноќ за едно 50 кгр. и ако викате овој вампиров стар пак ја погодил работава, нема да се лутите, нели? Најтешко ќе му биде на тој блиску до старците. Ем блиску, ем дааалеку.:lollol: :lollol: :lollol:
Кај е Господ, никој не е. Што е наше, ќе си дојде. :lepi:
ПС
Мислам дека 10 кгр бојли се доста за едно коло. :D
Ама од секој вид. :lollol: :lollol: :lollol:
Јас праам 4 вида. Овошна, крем, месна и специјал за амур. :lollol: :lollol: :lollol:
Башка пченка, нормално. :lollol:

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСре Maр 13, 2013 10:24 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
So kolku kg ke se poribuva ezeroto I so koja kilaza ke bide edinka

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2829303132ELLIPSIS70»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 24 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum