Posle tolku vreme i jas da se nakanam da pustam edna reportaza,gledam ribarcinja-drugarcinja nesto slabo mi pustate reportazi od Vardar,si vikam lugevo odat li na Vardar ili ne,a moja najomilena tema mi e VARDAR.
Eve kako bese...sabota ja cekam kako vruk leb,gledam vremeto ke bide odlicno(Nedela nema da bide) paga dogovor od petokot vecer,trskite spremni i vo 07:30h na pozicija,
Destinacija s.Kocilari kaj srusheniot most,vo rok od dva meseca odam 3-pati tamu i otsprotiva ima 3-5 ribari Velesani sto se non-stop tamu imaat i Brana napraveno i platforma za stoenje vo voda napraveno,megutoa koga stignavme se zacudiv niv gi nemashe,si vikam ima nesto sto majstorive gi nema na nivnoto mesto.
Kako i da e se podrazbira odma se postavuva meze i rakiice pa posle se pustaat trskite ,,,,postava jas,Toni - Jimi i Ace - Shuki.
Od mamci se koristese Francuski leb,Taze leb Zito luks,Treva i beli crvi ,ubavo si se spremivme i mestence za ogince vremeto beshe odlicno veter nemase i iskoci prviot i edinstveniot Bojnik kaj majstor Jimi ,
Kako sto pominuvase poleka vremeto taka pocnav da se razocaruvam,Vardar pocna da se mati,vodostojot da rasne ,bojnikot tuk tek ke se pojaveshe,megutoa podocna go nemase da skokne.Ova e slika na platformata levo i branata desno na slikata koga pocna da kacuva vodostojot na Vardar
spored saatot na slikite i platformata mozete da vidite kako kontinuirano rasne Vardar i normalno aktivnost od Bojnikot nema ,,,, kako sto rastese taka si nosi i sisinja ,pa posle pak pocna da paga vodostojot i jebi ga riba nema, a koga ne jade sto pravis sedis pokraj ogince i tupkas vo mesto,pa zatoa na ogince si svrtevme po nekoe kolbavce ,,potoa vince,malku smea,peenje i galama i tolku beshe otide denot,se spremivme za nakaj doma,okolu nas go sobravme gubreto :spiro: normalno go izgorevme vo ogan i taka mestoto povtorno cisto za sledniot pat pripremeno.
Pozdrav do site ribolovci so eden apel od mene "pustajte reportazi od Vardar" naomileno mi pecanjeto na reka.
Bistro
_________________ Не ми треба многу за да му ја здувнам по риба
РегистриранCOLONПет Сеп 21, 2012 2:25 am МислењаCOLON1322 ЛокацијаCOLONПрилеп
Браво колега, одлична репортажа, добри информации за колегите кои одат на Вардар, а и како и да е добра дружба сте направиле.
......а колбасите изгледаат екста !
_________________ --->ИмАмЕ цРвИ, АуТотО нИ ШибА, дЕнЕс СитЕ оДиМе дА ЛоВИмЕ РибА<--- Мувата е НајМакедонскиот инсект! Ем јаде л@јна, ем трие раце во стилот „ добро е, добро е !!! “...
Ехххххххх... Ехххххххх...КОБАСИЧИЊА
Феки си е Феки каде ке го најдеш ако не по течението на нашиот ВАРДАР .
А за дружбата немам зборови ,штета само за промена на водостојот и што не искочил уште некој БОЈКО.
КОЛЕГИ од вас може само добра репортажа да се очекува .
_________________ Reporter of the Jear- 2012-,-13-,-14-,
Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Кој е Присутен
Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 27 and 0 гости
Вие Не може да поставите нова тема на овој форум Вие Не може одговорите на теми на овој форум Вие Не може да промените мислења на овој форум Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум