srdbregalnica НапишиCOLON |
Може ли да ни посочиш што е изменето во иницијативата на МРФ што ве натерало да не ја потпишете ?
Се разбира дека сите ја почитуваат вашата одлука за непотпишување , тоа е ваше право
Vladata na RM izdvoi sredstva za poribuvanje na onie reviri kade sto nema koncesioneri na istite(za 2013)...Toa dali ke gi ispolnat vetuvanjata neznam.Nasiot revir Bregalnica 2 nema koncesioner...(isto taka po ribolovnata osnova na RM nigde vo MK nema registriran reprocentar za podmladok na Bojnik,Mrena,Klen?!?Taka da nisto i od toa.)
MRF e edinstvenata vrska megju sekoe Ribolovno druztvo i Mzsv i drugite ministerstva,kade sto MRF treba sekogas da raboti vo korist na Ribolovnite zdruzenija vo RM,pa zosto ne se zaprasaat zosto na nekoi ribolovni zdruzenija ne im e dodelena koncesija,da pobaraat izvestai od MZSV zosto e toa taka,da zastanat na strana od tie sto zemaat pari.Naseto zdruzenie ne dobi koncesija od nepismenosta na komisijata koi gi razgleduvaa dokumentite(ili pak taka im e kazano).Vo toa sme ubedeni i nisto ne moze da ne razubedi zatoa i ne dobivme pismen odgovor zosto sme odbieni,ednostavno kako da ne postoime...I toa ne e se!!!Ima x pricini zosto e toa taka...E sega ako sakaat da funkcionirame kako EDEN za Site i Site za EDEN,treba da se promenat mnogu raboti zada funkcionirame kako sto treba...
За концесијата што не сте ја добиле, не е убаво да критикуваш и вреѓаш без основа, или на рекла казала моабети, не е тоа Пазар па ај попушти за компириве ќе ти земам 3 кила,...ако тој што ви ги средувал документите ја утнал работата него кривете го,тој е неписмениот......, понудите се отвараа пред 50 луѓе преставници на риболовните здруженија кои беа сведоци,......било кој во комисијата ако ти прифати понуда во која недостасуваат основни документи кои се бараат, може да одговара по закон, а кај вас фалеле, не еден, туку 2 вакви документи
ДРД образец и план за стопанисување со рибите за периодот на концесија. А и не сте единствените на кои им беа одбиени понудите поради недостаток на документи, еве ти и други чии понуди беа одбиени од слични причини (СРД Трофта – Дебар и ЕД Дешат – Дебар ; ЗСР Клен - Кратово ; ЗСРК Кркушка - Велес ; СРД Клен – М. Брод Даниго ДООЕЛ - с. Конче, ; СРД Мрена К. Паланка ; СРД Пена – Тетово ). Така што не е убаво да напаѓаш без основа, нас како рибари можеби ни е жал што не е дадена концесијата, но закон си е закон, во следната постапка ќе внимавате малку повеќе и тоа е тоа