Spire jas ovoj muabet od poodamna go pravam , ama nekoj ili me brisese ili me banirase ,a znaes zosto?
Zatoa sto jas idam redosledno i po red vo sekoja analiza , i analizata kazuva sledno :
-Koj go napravi zakonov vakov kakov sto e ?
- dali toa lice e povrzano vo Ribolovot vo MK
- dali toa lice e odgovorno i vo druga institucija povrzana so ribolovot
Znaci inicijatorort i podrzuvacot i predlagacot na ovaja segasnava matematika lesno mozes da zaklucis koj e
I istoto toa lice moze da podnese baranje za izmena i da povlece konci , ama nekako ne mu se saka
zatoa vo poveke navrati ja kazav praolata : Ribolovnite institucii vo R.M. Najdobro ke rabotat koga ke gi rakovodat ili ke se slusaat soveti od vistinskite ribolovci i sportisti samo taka napred ke ideme ,drug nacin nema .
Odnosno eve go drugiot nacin na site rakovodni funkcii od dole do gore se postaveni luge koi nemaat bage veze od sportov, a glumat deka se sportisti ili strastni ribolovci.
Ova prasanje za drzavnava dozvola ne e sega vreme da se resi ,mnogu razedinetost i neorganiziranost postoi pomegu zdruenijata i instituciite . No, sekako treba da se misli kako vo idnina ova gorlivo prasanje ke se resi.