Boris na nivnata strana ima ostaveno ime kontakt telefon za kumanovo.Jas vrtev da vidam sto riba nosi i mi kaza crvenoperkata ja prodal a karas ima uste.Bevme i go najdovme na raskrsnicata kaj pazarot.No sto e toj kriv,ako se pritiska za kontrola treba da ja pratime vo firmata na koncesionerot.Toa bar e lesno za kontrola kaj se fakturite i sl.
Кои фактури, концесионерот ќе ти даде фактури што давал по ресторани,....и ти шо ќе му кажеш,....а тој во Куманово што продава на раскрсница ? ...ќе ти рече врска немам кој е тој,...може и стварно да нема врска....има куп луѓе кои одат цело време на дојран,...фаќаат со вреќи и ја продаваат во други градови....јас таков еден сретнав на Црв пазар во Скопје, му викам од кај ти е рибава, од Дојран ми вика, знаеш ли дека е забрането вака да продаваш риба,врска немаше човекот, му објаснив културно кои се и казните, човекот си се собра и не сум чул дека повторно се појавил......значи пак доаѓаме до директниот продавач, ако директниот продавач се фати и казни, други нема да продаваат така, ....ако пак тој продавач каже дека е продавач на концесионерот (што исто така не е законски, посебно не на раскрсница), треба да му се земе изјава и постапката понатаму да се упати кон концесионерот