Потребни состојќи : од 3кг па нагоре пилешки гради, кеса за замрзнување најголема од 4 л мислам дека беше, сад со капак да може да ја собере смесава ама и добро да затвара и органско црвено вино со јак мирис...
Начин на потготовка: Се сецкаат градите (стекот) на од 4 па нагоре цм, во завнисот од големина на рибата и на стекот се разбира, овде искуството ваше нека ви каже дали коцки или долгнавести парчиња , можете да сечете како мислите дека ќе има најголем резултат, (бидејќи ова е рецепт на дедо ми) он ги сече на правоаголници 4 цм на 2 цм. Од кога ке го исечете целиот стек, префрлете го во кесата за замрзнување, и во неа додадете го виното, е сега не цело ама одприлика колку што зафаќа стекот место во кесата додајте вие дупло од тоа над стекот. ( Инаку јас како Готвач, потполно ја подржувам оваа теорија затоа што пилешкото месо е со релативно ретко својство за разлика од другите меса, сте приметиле дека се прави како конци кога е сварен. тоа е особина на пилешкото која му дозволува да впие најдлабоко во себе мирис , вкус или пак боја ) Одкако ке ги ставите стекот и виното во кесата за замрзнување, затворете ја херметички да не прима воздух... остајте ја на дневна светлина 1 ден, (меѓутоа тоа да не јако сонце) а потоа ставете ја кесата во садот и поклопете ја со капакот. почекајте 2 до 3 дена за да добиете ефикасен мамец за сом. Ве молам за коментари, критики и мислења