www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 12:46 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789ELLIPSIS12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Pelagicevo druzenje
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 2:09 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Ај уживајте си. Секој си е господар на себе. Остајте лоши вибрации. Ова е правото. Идеја, организација, задоволство.
Многу се вртиме зад себе. А патот напред е се пократок. Треба да се искористи за убаво.
Убаво би било да се предочат поатрактивните позиции на Пелагичево. За тоа Јане има најмногу информации. Па мамци, па прихранување. Цената е повеќе од поволна. Браво за Јанко.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 2:14 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Aвг 15, 2012 11:28 am
МислењаCOLON2075
ЛокацијаCOLONKumanovo
Ezeroto ne go poznavam ne sum bil, no sto gi gledav slikite na nivnata webstrana www.carppelagicevo.com ezeroto izgleda PREKRASNO, prosto covek da se odusevi kako e sredeno i napraveno , masicki,pozicii, se obelazeno, skockano tip-top cisto e nema edna hartija da vidis.Da ides tamu i da se odmoris kako covek, dobri lugje, jaka druzba, ubavo poribeno ezeroto i vo ocekuvanje na KUPEN KRAP, znaci sve vo edno kazano PERFEKTNO......Jane i Ico za ovoj poteg sekoj cest :NotWorthy: :NotWorthy:

Vremeto tamu mi e dragoceno za da si go gubam izigruvajci deka sum Stevo Karapandza

Alliance Carp Team

Предупреден

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 2:27 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Напоменав дека токму тој период нема да бидеме во можност со ортаков да бидеме со вас поради
некои обврски и ангажман кој ќе се случуваат мај и јуни, но секако ќе го посетиме езерото следната сезона.

Пелагичево е вода која треба секој крапски риболовец да ја посети.
Нема тука дилеми, се работи за ревир со доста капитален крап.
Но, како што многу истакнаа дека самата вода бара максимална посветеност и дека треба добро да се сработи за улов...
Не се сомневам дека Јане и Ицо нема да се погрижат да сите колеги добијат вистински совети
за како до капиталец на Пелагичево, начин на работа и прихрана.

Добро е да истакне некој патоказ и за финансиската конструкција на потребите за работа.
Од опрема па се до прихрана, сепак колку што знам езерото бара доста...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 5:06 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
ajde jane ico ili bilo koj ja posetil vodava da napise nekoe info sto boili koja aroma kakva prihrana na koja pozicija koja dalecina se lovi i slicno malce da se potkovame za majskovo druzenje da ne sarame po drugi forumi malku edukacija molam :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 5:42 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Јас, Максим и Даниел се пријавуваме :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 5:44 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
nema pravila kako na sekoja voda.
sekoja voda bara sondiranje i predvreme napravena strategija , zaedno so citanje na vodata, narocito prvite 10 casa,, toa po mene e najbitno,,,

jas kako i sekade lovev na moi boiliposledniot pat , sto za vreme od 72 casa rabotev samo so kobra, bez spod mix i praskasta hrana..
e predhodno najdov toa sto go barav , iako na strt se zaebav sto pocnav od vnatre nakaj obala da sondiram, a platoto mi bese na 35 m do mene, i na start ja plasirav cela hrana tamu, koj i imase dobar rezultat od 30 amura i 4 krapa,za vreme na natprevar koj edniot od 20 kg go fativ pred 1 mesec istiot :D :D

pelagicevo e isto kako i sekoja voda samo e poozbilna i ne prava klasicna komercijala koja i ne e lesna za lovenje,, pred se dominiraat poziciite vo zavisnost od mesec i temperatura na voda, koj sekoj mora da zapazi na strtot so prihrana,,
krapovite se golemi i koga se raboti so poveke ekipi ima golema paleta na razni boili koj i ne slucjno gi bira podobrite..
na polosite pozicii nekoj so dobra hrana znaenje vadat maxsimum i sto ne e slucajno..
ima i na dobri pozicii ribari sto neznaat da ja iskoristat poziciijata i nemaat nekakov rezultat,,
so ovoj primer sakam da kazam deka vodata ne e lesna za lovenje i na start pamet u glava so dobro sondirana pozicija..
probav da lovam samo na boila , koj posle ftorata riba so dip imav mnogu poveke rezultati nego na obicna ne dipovana,
e sega primetiv edna rabota sto hranata sto ja plasiras da ja soberes ribata da se hrani normalanta i dipovana otposle za vreme na natprevarot dade isti rezultati i ne go zagubi kontinuitetotu hranejeto sto me iznenadi..
ne mu smete malku pojako toa so sigornost tvrdam no pocnete so labavo koj moze i otposle da go pojacate,,
sto se odnesuva do sistemite, jas lovam na klasicen moj sistem, olovo 100 gr i na start pocnav so edna 14mm boila pop ap samo boilata potkrenata, posle 4-5 riba probav na dno isto bese ,zatoa sto mestoto kaj sto lovev olovata mi gi napravi beli od sto bese cisto dnoto..taka prodolziv do kraj na natprevar,,
site tie sto ne se tolku dobri i sto nema da isondiraat pozicija koja ke nemaat doverba vo nea, preporaclivo e da se pocne najmalku so 3 trski so pop ap vo 3 razlicni montiranja od jadica na dno pa kranata i klasicen ful pop ap, koj 4ta trska neka ja porabotat na dno, koja moze da iznenadi,,
zapazete gi prvite udari narocito na sistemite, taka so sigornost ke prodolzite do kraj..
nekoj od ekipite ke se sretnat so boxsovite i ke imaat priblizni hranilista, kako jas i meco na kupot, jas na pozbr 4 on na poz br 5 sto i mozevme da lovime na ist marker ako sakavme, samo jas lovam sam u sekoja situacija,,
zosto go pisav ova,, sekoja ekipa neka proba da isondira so sosednata sto granici, prva pa posle drugata neka izbega od negovoto hraniliste i neka napravi svoe.
ova e svoja strategija koja morate da ja pocituvate za vaseto hraniliste i vie da rabotite samo na nego. ako se blisku hranilistata, koga vie ke ocekuvate udar nekoj togas ke hrani ke prefrla pa i obratno i tuka samo avtomatski go gubite redot na se a najveke vasata strategija koja na start ja imate zacrtano posle sekoe sondiranje.
naprajte si sami hrana uziajte so nea, nemoj da mislite deka ste na pelagicevo saka krapot solar rod hucinson itn, nema pravila pisav i pogore i sum videl mnogu situacii kade do mene se frlalo po 1000evra u voda pa si odele placenkata,,zatoa bez sram i nedoverba kaj sekoj, toa doma sto ke go napravis e 10 pati podobro, nego ssto ke go kupis gotovo, koj ne veruva neka se javi :D :D

ako dojdam bezrezervno ke pomognam kaj sekoj koj mu e potrebna pomos, bez razlika dali ke pocneme da lovime, okolu sondiranje sistemi hranenje itn,, da ne zaboravime deka sme na druzenje i steknuvanje na novi iskustva kaj tie sto ne setile da osetat nesto sto stverno vo retka situacija mozes da ja osetis u nasive vodi,,verujte krap od 15+ na nasive vodi pretesko se faka, zatoa imate prilika da osetite malku ubava riba na jadica..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 7:50 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Pelagicevo e po povrshina 33 hektari okolu pola Velesko ezero.Ima 31 pozicija megutoa 4 poveke ne se vo igra znaci 27 pozicii.Sekoja pozicija sum ja lovel i e prikazna za sebe vo zavisnost od godishnoto vreme.Glupavo e da kazam tamu i tamu koga jas sum ja lovel vo oktomvri ili mart a sega se faka vo maj.Prvo pravilo e deka nema pravilo.Sekoja pozicija ima sprudovi i treba da se najdat.KAde tocno ke jade treba da se ispita.Nekogas jade na sprud negogas na kosina a nekogas vo mulj.Prezentacija na dno,sneshko,pop up,ful pop up.Znaci mora da se barata so sve.Hranenje podobro pomalku nego poveke.JAs nikogash ne preferiram topki prashkasta poveke idam na boili i spod mix kvaliteten.Boilata ako e dobra ke dobiete poveke riba.Kvalitetna boila ne znaci deka mora da e kupecki mix.Aromata isto ne e merilo.Pretezno aromi koi se preferiraat se squid octopus,monster crub,frankfurtska,shelfish plum,jagoda,ananas,top banana i red red drugi.Veruvajte deka ovde ribata ima ispitano sve.Lani za prv pat poribia so mal krap do 5 kg 60 parcinaj radi razdvizuvanje na starata inaku prethodno nemase pomali krapovi vo ezeroto od 7 kg.najgolemiot prosek se dvizi okolu 15 kg.
Cisto kako podatok lani za fishermans cupot bea izvadeni 21 riba so kilaza nad 20 kg i 17 ribi nad 19 kg i 118 ribi nad 15 kg drugite se od 10-115 kg.Ribata vo maj ke bide borbena i vo polna kondicija taka da neretko ke vi treba rabota so dvete race na trska za da ja izvadite posle 20 minuti borba.
Na ezeroto ima kafana za pijalok i vo seloto pelagicevo ima furna i prodavnici na 1 km dalecina.NA samo ezeor ima i WIFI non stop.Tusevi so topla voda i vecinaj okolu ezeroto.
Pravilata se mnogu rigorozni i mora sekoj da se pridrzuva do niv za da nedojdete vo situacija da plakate kazna i toa ne mala.riba vo sak nesmee da se drzi.KAda od noviot tip na disheci e samo dozvolena i dokolku nemate se iznajmuva na ezeroto 2 eur od den.znaci za vas e 6 eur za tie 4 dena.
Site drugi pravila mozete da gi vidite na nivniot sajt koj veke e postaven kako link.

Ednostavno voda za pametenje koja sekoj od kaj nas shto ja posetil mu ostavila golem vpecatok a i do den denes mu e ezero so najgolema riba shto ja ulovil vo zivotot.Tuka mozete da vidite koga nekoj so pari megutoa pred se so ljubov i dobra organizacija shto moze da napravi.

Sepak e druzenje a ne takmicenje i barem jas pred se gledam da pominam vo sekoj box i da se vidam so sekogo.Normalno deka toa mi odzema vreme od ribolovot ama najbitnoto e druzenjeto.Site da si nosite aparati i kameri.Veruvajte deka ne se znae shto ke udri i kolku ke udri

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 8:13 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 8:14 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
kaj e tatko ti bre petel :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Дек 04, 2012 8:17 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Isto taka na ezeroto se prodavaat duksevi,maici i kapi so znakot na pelagicevo taka da koj saka neka si ponese nekoe evro za da si ima uspomen od tamu

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS56789ELLIPSIS12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 23 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum