www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 12:48 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS45678ELLIPSIS12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Pelagicevo druzenje
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 1:07 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Предраг НапишиCOLON
:bravo: Одлична идеја за дружење, натпреварување и едукација на млади крапџии на вода со крупни примероци од крап, амур и сом!
Искрено повеќе би ме радувало доколку ова дружење го организирате на некоја вода во Македонија а со собраните сретсва 30 евра по човек плус трошоците за превоз да се пориби истата вода пред дружењето! :NotWorthy:

da poribime voda :?: :?: po koj pat da ja poribime :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 10:51 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
JaneMK НапишиCOLON
Предраг НапишиCOLON
:bravo: Одлична идеја за дружење, натпреварување и едукација на млади крапџии на вода со крупни примероци од крап, амур и сом!
Искрено повеќе би ме радувало доколку ова дружење го организирате на некоја вода во Македонија а со собраните сретсва 30 евра по човек плус трошоците за превоз да се пориби истата вода пред дружењето! :NotWorthy:
Iskreno Predrag koga ke mi dades vakva voda nema ni da razmisluvam pod uslovite sto mi ja davaat mene.Prvo e edinstvena voda od ovoj tip na cel balkan kade i samiot si se uveril.So prosek na riba od 15kg nema niedno ezero.
Vtora rabota za da se napravi druzenjeto nemitreba nishto ama bash nisto.Lugeto sakaat reklama od drugi drzavi i nebaraat za vozvrat nisto kako ovde zakonot sto nalaga.
Edina voda koja kolku tolku mozese da sluzi za vakov tip druzenja bese akvarium.Ama i toj vo sporedba so OVA ezero e nisto.Ednostavno sakam da napravam nesto sto nikoj drug vo MK nemoze.
Е па Јане пријателе стар еве ти прилика конкурирај, ископај вложи во некое езеро и направи го како што е Пелагичево, па потоа сите ние ќе го рекламираме насекаде а ти само :saso: .
Тогаш сите ќе ти бидеме благодарни и ќе ти се :NotWorthy:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 10:54 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
bager trebit bre :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 11:49 am 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
Пелагичево е прекрасна вода. Препорачливо за секој крапџија е да доколку има можност, да посети ваков ревир и да осети разлика од дива вода и помали комерцијали во смисла на површина и особено рибен фонд. Јане подобро може да ви објасни дека како и секаде на вакви води, има добри но има и послаби позиции. Убавото е што скоро секој може да очекува и да се надева на улов од 15+ кгр што е предизвик и ретка можност во Македонија.
За мене лично е проблем (што ретко се случува минативе 2 години кај нас) третиот викенд да не се совпаѓа со некоја друга активност. Добро е што однапред е одреден терминот и треба да се има предвид оваа посета на Пелагичево при правење на календар на активности но терминот е ударен (втора половина на Мај).
Препорака е и да не заспиете додека се сликате со уловената риба. Испаѓаат интересни фотки. :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 2:23 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Kako mi se javuvaat okolu terminot moram da napisam deka bese edinstven idealen termin kako onie shto ke odat imaat dobri rezultati.Imeno dve godini vo april ribata mnogu slabo raboti i samo nekoi pozicii imaat odlicen ulov.Kako kraj na rpil e nivnata liga a pocetok e fishermans cupot ostana edinstveno toj termin kade ribata ke bide razdvizena na celo ezero a i vremeto ke bide relativno toplo no ne pretoplo.Vo juni veke e tradicionalniot cup i povtorno nema mesto.

Inaku ezeroto ne e lesna voda i sekoj treba da gi ima site raboti koi eden krapdzija gi znae.Od markiranje,hranenje,vrsta na prihrana,taktika,prezentacija.Mnogu dobar trening za idni takmicari kako i segashni.Ako se dobro se izraboti ke ve nagradi so takvi ribi za koi moze da sonuvate bilo kade.Ne e ova kada kako akvarium pa frli vadi.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 3:09 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 20, 2012 1:45 am
МислењаCOLON1507
Eve za tie sto ja nemaat poseteno ovaa voda i nekoe video da znaat so sto se soocuvaat

http://www.youtube.com/watch?v=8mbsunl-aUc

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 7:19 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1507
I bidejki lanska godina na edno druzenje na pelagicevo ..zajko skopski i zajko veleski ne mozat da se pofalat si riba ,redno e majstorot da prikaze nesto od tamosniot ulov i pejzaz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

KOJ SI ZNAE....SI VADI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 9:58 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Ne planiram da si ja rasipuvam temava za gluposti imas laf muabet tamu ke go pravime ostanatoto

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 10:44 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
koga ke se vidi precednikot deka si go stavil na forum :D :D mislam deka zolt ke imas :D :D

a janko u pravo li sum..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Дек 03, 2012 11:19 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1507
ne ja rasipuvame be druze...samo pottik za da se postavat poveke iskustva od ovoj teren... se dugo e mala sala koja nekoj ja zima zdravo za gotovo ;) ;)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS45678ELLIPSIS12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 27 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum