www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 11, 2024 12:06 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS89101112ELLIPSIS15»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 12, 2013 10:02 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Да. Концесија за Црн Дрим се додели во јануари 2012 година.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 12, 2013 11:16 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Ico, Tikvesko se uste ima koncesija, odnosno vazi aneksot, se do dodeluvanje na nova koncesija.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Ное 12, 2013 11:57 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
emil.matoski НапишиCOLON
Тој што ќе ми донесе дозвола од Пастрмка со важност за 2011 година, не е важно дали дневна, годишна и т.н., ќе добие обештетување во износ на сумата што ја платил плус уште две нули на крајот.

Мислам дека ние во Струшко-охридскиот регион бевме единствени што во 2011 година не ги лажевме риболовците дека со членска и легитимација ќе имаат право да риболоват ;)
Kozjak kompezirase za ie dozvoli so novi....

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЕЗЕРО ГЛОБОЧИЦА
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 13, 2013 2:26 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Crven НапишиCOLON
Нема што да не се пишува, темата си е отворена за се освен за прикажување улов на езерото и тоа со најдобра намера да се заштитат оние на сликите. А за ова другово filipe добро би било да не коваш конспирации на заговор, ако сакаш нешто да кажеш кажи отворено, а не да си правиш филмови и да се криеш позади српски поговорки
Nema clen na ovoj forum ili nema ribolovec vo ovaa drzava koj nema da se slozi so mene deka pozadi odzemanjeto na koncesijata za Glabocica stoi grupacija na ludje koi od odredeni pobudi imat namera da vospostavi kontrola na ezeroto i toa cisto poradi licni biznis interesi.Koj e ke se pokaze posle dodeluvanje na koncesijata.Veruvam deka nema posposobni domacini od prethodnite,drustvoto ZSR C.Drim.
Kako i da e sumnjam deka nie ribarite ke izvleceme korist od ova.

Sekogas prezentiram moi licni stavovi koi vo ni eden moment nemaat aspiracija da bidat opsto prifateni,zatoa i se LICNI.
Mada od direktni muabeti znam deka i drugi go delat ovaa mislenje.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 13, 2013 8:40 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
А јас тврдам дека апсолутно не си во право.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 13, 2013 5:42 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
krste1978 НапишиCOLON
emil.matoski НапишиCOLON
Тој што ќе ми донесе дозвола од Пастрмка со важност за 2011 година, не е важно дали дневна, годишна и т.н., ќе добие обештетување во износ на сумата што ја платил плус уште две нули на крајот.

Мислам дека ние во Струшко-охридскиот регион бевме единствени што во 2011 година не ги лажевме риболовците дека со членска и легитимација ќе имаат право да риболоват ;)
Kozjak kompezirase za ie dozvoli so novi....
Da ako si doplatis :filip:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Ное 13, 2013 11:16 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
На Глобочица никој не враќа риба, а само едно ќе им пренесам на Тасим и Самир.

Водата која по некоја случајност ви се наоѓа во комшии не треба да се грижите за нејзе само додека имате концесија, туку и кога ја немате треба колку - толку да се грижите да не се изловува крапот. А не да стимулирате ловење и земање на крап.

Очигледно ја сакате само кога имате концесија. Ама раката на законот е долга

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 14, 2013 12:07 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jун 26, 2011 9:24 pm
МислењаCOLON674
ЛокацијаCOLONLabunishta Struga
howitz НапишиCOLON

На Глобочица никој не враќа риба, а само едно ќе им пренесам на Тасим и Самир.

Водата која по некоја случајност ви се наоѓа во комшии не треба да се грижите за нејзе само додека имате концесија, туку и кога ја немате треба колку - толку да се грижите да не се изловува крапот. А не да стимулирате ловење и земање на крап.

Очигледно ја сакате само кога имате концесија. Ама раката на законот е долга
Ne tuku treskaj bezveze... nema sto da dokazuvame dali go sakame ezeroto so ili bez koncesija stalno vleguvas samo da kazes kolku si pameten a ustvari si nisto ... sto da ti dokazuvame imas na youtube videa od zemeni vrateni ribi imas mrezi od ko imalo i nemalo ezeroto koncesija ne ja znajs makata sto si ja imame a lesno e da tropas ovdeka.... ne e osteteno ezeroto od riboovcite tuku od mrezarite i ne se zamaraj mnogu vo cela sezona od 200 ribolovci se zemeni 100 krapa i da ne ti kazuvam podatoci drugi a kolku zemale mrezarite odi prasaj gi

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 14, 2013 12:11 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Само напред, ... само тешете се дека мрежарите се виновни за се.

Законски, криволов се врши на езерото откако концесијата беше одземена. А ако мислиш дека 100 крапа се малце тогаш исто така си во заблуда голема како деклариран крапџија.

Се повлекувам од понатамошна неконсктруктивна дискусија.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Ное 14, 2013 2:06 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jун 26, 2011 9:24 pm
МислењаCOLON674
ЛокацијаCOLONLabunishta Struga
Vaka dobro razberete jas so timot sto rabotam igrame na proekti dolgorocni i pridonesuvame mnogu za ribolovot posebno na Globocicko ezero, kako zastita na ribniot fond, ekoloski proekti, proekti za rekreativni pateki proekti za turizam a vie gospodo sto imate pridoneseno osven raspravija ovdeka na forum solite pamet cel den na forum se raspravate so site ribolovci kazuvate zakoni i pravilnici a nemate 20 casa staz na ribolov se pravite super i cesni ribolovci a sami si znaete zasebe, nemojte nikogo da obvinuvate pred da znaete za istiot... a za zastita ne mi kazuvaj dojdi somene da se soocis vo nepoznata sredina vo 2-3 casot sabajle na - temperatura da neznaj od kaj ke svirne kursum okolu camecot... da neznajs od kaj ke te naceka protivnik ... i sto se 100 krapa za 200 ribolovci ?? ili odat ribolovcite tebe da ti pravat kejf ke gi vracaat ribite ?? sekoj ima pravo da pravi sto saka onaka kako sto e propisano spored pravilata a dali ribolovime da ribolovive veke imam godisna dozvola za toa ezero za toa neka se mislat tie sto raskinale dogovor... i nekolku pati potenciram ne se zanimavajte so ribolovcite zato sto nikogas nemozat da ja unistat nekoja voda koj mozit so trska da ja izlovit ribata na ezero dolgo 12 kilometri ejj :$^: imas ezera dozvoleni za stopanski ribolov kade legalno se nisti golem broj na ribi ili ne e bitno bitno e propisano so nekoj si e*** pravilnik odi i kazuvaj sonista tamu a ne kaj sto ke se ulovi edno ripce na 10 dena

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS89101112ELLIPSIS15»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum