www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 10:19 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8384858687ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONЧет Aпр 16, 2015 5:47 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Statutot go nemam procitano,ama bi trebalo da e slicen na statutot na drustvata
kade stoi oficijalno sraboteno na drustvata??????
prvo si clen na drustvo pa posle na federacija

a za revirite bitolsko-si najdoa bitolskite ribari podobar revir,em neplaka legitimacija,em neplaka dozvola ,em nema ogranicuvanje.Vo sosedstvoto polno so riba.Tuka e problemot a ne vo drugoto.Naucen e nasiot narod kako vo jugoslavija se na gotovo i besplatno

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aпр 16, 2015 5:50 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
kireelektron НапишиCOLON
jas samo uste ednas ke kazam nemoj da si pisuvate vo izvestaite raboti koi ne ste gi napravile.
ke cekam slika uste edna nedela od fakturata sto treba da ja prikaci filip. a posle toa jas ke ja prikacan fakturata koja vcera ja vidov i ja slikav za koja naseto drustvo ima plateno. a i na raka mu e zemeno za transport na ribata 8000den pazete na raka.zamislete od bitola zameni do sveti nikole. 8000den. :shock:
Namesto da prikacis faktura,prikaci sliki od tie sto gi izlovuvaat poribenite,zosto na kraj ke ispadne ne e bitno koj gi poribil koga gi nema.
Znaete deka se lovi i si kutite,a fb prepolno so riba :( :( :(

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aпр 16, 2015 5:52 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
сега ти стануваш филозов

дај земи прво тоа што треба да прочиташ за да имаш поим и да не нагодуваш и да не пишиш на памет во конкретната тема.

остај другите муабети кој кај си нашол и што си нашол - има други теми за тие ревири, не е тука место за такви муабети - некој ке мора да бриши по темата :filip:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aпр 16, 2015 8:00 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Ovdeka golem broj od clenovite nemaat hrabrost da napisat deka celnite ludje na MRF so ime i prezime vece godini na nazad ne go rabotat toa sto go ocekuvaat ribarite od niv,a plata zimaat za toa.Samo nemoj kako pozitivna rabota da mi gi zborite platenite troskovi za sportski ribolov i kako porano se bilo od svoj dzeb bla bla bla,zadovolni 20 ribari nezadovolni 10 000.
A i od ovoj forum ocekuvav da organizira inicijativi preku koi bi se vrsel pritisok da se smeni nesto vo pogled na drzavnite dozvoli primer ili nekoi drugi problemi koncesii i slicno.........samo demagogii pisuvanje i pak koga treba da se istaknes so ime i prezime nisto ne se slucuva,verojatno od isti toj strav da ne se zameris so nekogo ili so nekoja institucija.
Koj clenuva po strani forumi znae deka se pokrenuvaat inicijativi preku koi krupni raboti se smenija vo zakonite a se od korist na ribarite.
Ocigledno vo ovaa vreme nikoj nema hrabrost da se zameri so ovie sto sedat vo drzavni fotelji.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aпр 16, 2015 8:18 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jул 31, 2013 10:08 am
МислењаCOLON388
ЛокацијаCOLONСвети Николе
jane jas idejki na naseto ezero veke 5 pati na tapa gledam deka ima ribocuvari stalno i do sega ne sum slusnal deka nitu eden krap e odnesen od nekoj ribar,vo toa bidi siguren. eve poveli na ezeroto pa vidi sam dali ima ribocuvari ili nema.
a zatoa deka ne e bitno koj poribil mozebi e i taka ali da ne se falea mrf deka oni poribija. da si kazea deka ne se tie togas nemase nisto da napisam, i da publiciram koj poribil.poribil toj sto trebalo i gotovo, ali ovaka drugi da ja zemaat slavata ne. :!:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Aпр 16, 2015 10:18 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
filip030682 НапишиCOLON
Ovdeka golem broj od clenovite nemaat hrabrost da napisat deka celnite ludje na MRF so ime i prezime vece godini na nazad ne go rabotat toa sto go ocekuvaat ribarite od niv,a plata zimaat za toa.
Вo МРФ плaтa земaaт сaмo Менче - сметкoвoдител и се oстaнaтo пoврзaнo сo пресметки, сметки, финaнсии, курирски рaбoти итн., и Пешиќ, кoј е технички секретaр и врши еден куп рaбoти. Никoј друг не земa плaтa вo МРФ, никoј oд челните луѓе.

А сегa вo неделa ќе имa сoбрaние, пa пoвели дoјди и пoстaви ги сите прaшaњa штo те интересирaaт јaвнo ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aпр 17, 2015 7:29 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Sto kaza Ico ednas se nema pari i od svoj dzeb davaat a koga ke im spomnes da gi smenis od funkcija oci ke ti izvadat.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aпр 17, 2015 9:53 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
filip030682 НапишиCOLON
Ovdeka golem broj od clenovite nemaat hrabrost da napisat deka celnite ludje na MRF so ime i prezime vece godini na nazad ne go rabotat toa sto go ocekuvaat ribarite od niv,a plata zimaat za toa.Samo nemoj kako pozitivna rabota da mi gi zborite platenite troskovi za sportski ribolov i kako porano se bilo od svoj dzeb bla bla bla,zadovolni 20 ribari nezadovolni 10 000.
A i od ovoj forum ocekuvav da organizira inicijativi preku koi bi se vrsel pritisok da se smeni nesto vo pogled na drzavnite dozvoli primer ili nekoi drugi problemi koncesii i slicno.........samo demagogii pisuvanje i pak koga treba da se istaknes so ime i prezime nisto ne se slucuva,verojatno od isti toj strav da ne se zameris so nekogo ili so nekoja institucija.
Koj clenuva po strani forumi znae deka se pokrenuvaat inicijativi preku koi krupni raboti se smenija vo zakonite a se od korist na ribarite.
Ocigledno vo ovaa vreme nikoj nema hrabrost da se zameri so ovie sto sedat vo drzavni fotelji.
се сложувам со оваа мисла, се помалку и помалку се реагира кога станува збор за интересите на рекреативецот - да не речам скоро ништо не се прави и подобрува. Дури и да човек кога пиши коментар веке го знае следниот коментар со каква тематика ке биде и кои ставови ке се бранат и нај често одговорен од администрацијата во повекето случаи со неиздржани факти

пс- последно врме почувам да се запрашувам и дали има на форумот останато сеуште рибари :idea: 1% од 1900 членови се 19 --- проверете наназад дали има повеке од 10 активни кои се активираат по темите и тоа сосе администрација, ако ја тргнеме настрана неа ставете 0,3% активност :~~

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aпр 17, 2015 10:00 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
spiro_jas НапишиCOLON
пс- последно врме почувам да се запрашувам и дали има на форумот останато сеуште рибари :idea: 1% од 1900 членови се 19 --- проверете наназад дали има повеке од 10 активни кои се активираат по темите и тоа сосе администрација, ако ја тргнеме настрана неа ставете 0,3% активност :~~
Спирка, активноста е ограничена поради X причини за кој и самиот си добро информиран и предобро запознаен.
Патетично е тебе сега да ти објаснувам зошто е така и нелогично ти е тврдењето кое намерно го поставуваш како легитимитет кој не е валиден.

Еве ти еден податок, над 70% од членовите се логираат барем 1 неделно што кажува дека иако не учествува во дискусии, тој ги прати и е информиран. :lepi:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Aпр 17, 2015 12:00 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Мене ме нервираат многууу работи во македонскиот риболов, многу работи во здруженијата, многу работи во МРФ, ама најмногу....најмногу ме нервираат типчиња кои штракаат по тастатура и кои само критикуваат нешто, а они не мрдаат со мал прст....бујрум бе браќа поставете иницијатива, на форум, во здружение некое, во МРФ, било каде, споделете идеја, видете дали имате исомисленици, дали имате поддршка, организирајте нешто, имате куп здруженија уклучете се, има куп концесионери помогнете, сменете што не ви се свиѓа, напрајте ново, преку здружение бујрум влезете во МРФ, земете одговорност таму, кога сакате да смените некого, понудете се вие, или кој сметате дека треба да биде ставен во таа МРФ, понудете концепт, идеја, програма, проекти.......а не како некои.....ај да не вреѓам......

Кога треба нешто да се сработи, да се иницира, да се помогне....МУКЛА....кога треба да се постави газот да се сработи.....“пу пу ја неиграм, јас сум на трибините, вие играјте, ја ќе навијам, ќе пцујам, ќе грицкам семки и ќе кажувам како се игра“.....па до кога така бе ?!......како комшивки на балкон....тантара пантара само...мудрец до мудрец..... заради куп такви....здруженијата ни се такви какви што се, МРФ е таква каква што е, риболовот во МК е таков какво што е.....

јас знам да критикувам и критикувам, ама знам и да придонесам, да иницирам, да вртам телефони, да организирам, да сработам и зад таа моја активност стојат конкретни дела, дописи, иницијативи, акции, иницијативи за промена на закон и куп др.работи и зад тоа стојам лично.....нит сум во МРФ ни ништо....знам и неколкумина други кои даваат голем личен допринос......а за промена на ГОЛЕМАТА СЛИКА ВО РИБОЛОВОТ ВО МАКЕДОНИЈА треба повеќе од вас на трибините да се симнат на теренот и да го испотат газенцето малку, година, две, три, пет, десет....сите заедно да дадеме допринос, да ги промениме некои работи во здруженијата, концесионерите, МРФ, институциите, општата култура на риболовците, .....па после ќе прајме моабет

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS8384858687ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum