www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 10, 2024 11:46 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5556575859ELLIPSIS64»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 05, 2013 12:09 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Абе Лепи бре, не викам ја дека законот е идеален, но викам,
Најпрво треба Законот да се спроведе до точка онаков каков што е (ако се спроведе јас тврдам дека ќе биде многу подобро, ќе го нема оној башибозук со пархетот и слични)
А паралелно со спроведувањето на законот, треба и да се менува, секој закон се менува, така и овој, а сосема друго е прашањето кој ќе се потегне да иницира промена на закон, досега во оваа свера, освен нешто од РИБАР што има иницијативи, ја како што гледам никој не мрда со мал прст, освен декларативни заложби и чукање по тастатура

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 05, 2013 5:28 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
:lepi:

... во право си за то шо никој не мрдат со г`зот а сите барет да им се дајт на тацна :( полека полека ваљда ќе сватет, само да не е касно ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 09, 2013 9:36 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Дек 13, 2010 9:53 am
МислењаCOLON103
Da ne e slucajno forumov vo sluzba na Mrf ili vo sluzba na site ribari? Ne znam zosto, ama bas ova mi izgleda kako ona da go branis najnepovolnoto za ribarite a najpovolnoto za Mrf ili mozda ona najsebicnoto vo coveka a toa deka ako ima nekoj pari neka lovi,a ako nema neka te gleda i zasituva

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 09, 2013 9:44 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Ilce forumov e vo nikakva sluzba na mrf....Daj boze da ima regionalni jas prv ke slavam,,,,,,,,,,,Vrati se nekoja tema ponazad i ke vidis zasto,,,,,,,,,,,Ili prasaj nekoj konsecioner ako ti e blizok koj na kogo duzi uste pari od regionalnite,,,,,,

Последна промена од 1 на Krki, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 09, 2013 9:51 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Илче, МРФ нема никаква врска со дозволите.
На МРФ ги интересира само легитимацијата, а на МЗШВ ги интересира дозволите.
За повеќе инфо ќе прочиташ по темава, а и јас ќе ти објаснам на вода кога ќе се сретнеме.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 09, 2013 9:58 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
... да бе Емил, убо си кажа, МРФ И МЗШВ ги интересират само пари да земет и тука е завршена работата :!: Баш убав пример имет овие од РД „Вардар“, продај ги дозволите, парите „в`џеб“ а за ситуацијата на Терен нека си „копет“ Очи риболовците :evil:

Не да разговараме на кој начин да најдиме решение за регионалните дозволи да влезет во законот, овдека едни им солет Памет на други дека РРД не е во законот, ама то го занјме сите ... ЧАРЕ требит лујѓе а не солење Памет ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 09, 2013 10:02 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Дек 13, 2010 9:53 am
МислењаCOLON103
Vistina e deka nikade spored zakon ne sretnav deka e dozvoleno dogovor mejgu drustva ama isto i ne sretnav vo zakonot deka ne e dozvoleno dogovor mejgu drustvata.
Sega ovde koj e pravo ili krivo ne znam ama nekoj mora da gi povlece i ovie konci...!!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 09, 2013 10:06 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
... Илче, законов не ти бранит да напрајш договор со некое РД, но проблемот е ако во договорот постој некаја цена со која се обрзвит риболовецот да ја платит за ловење ... тука е Проблемот ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 09, 2013 10:10 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Па, Лепи ако бидиме реални и нас риболовците не интересираат парите, нели?
Ако не не интересираа парите тогаш ќе си платевме и ќе ќутевме и немаше толку страници да се напишат на оваа тема.
Риболовците сакаат да платат помалку пари за да им останат повеќе за други потреби, а МРФ, МЗШВ и концесионерите сакаат да наплатат повеќе за да имаат повеќе средства за нивната работа. Секој си го гледа сопствениот џеб, тоа е нормално. И на крај никој не може да состави крај со крај, сите се жалат дека не е доволно. Реалноста е таа.
А и колку и да биде дозволата повторно ќе има незадоволни. Ова ти го кажувам од искуство ;) .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 09, 2013 10:14 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Ај да прашам јас нешто.
Дали некој од оние што коментираат и што убедуваат дека треба да се продава регионална дозвола по секоја цена, бил вклучен во работата на некое здружение-концесионер?
Дали Лепи, а не си само ти, сте виделе како изгледаат нештата кога си дел од некоја активност на концесионерите?

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5556575859ELLIPSIS64»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum