Prashanjeto pogore go postaviv so cel da obrnam malce vnimanie KON REALNOSTA.Pocit kon noviot clen i mu posakuvam se najubavo.
CELTA NA OVOJ POST E DA SE PRIVLECI KOLKU TOLKU VNIMANIE KON NEKOI BOLVI I VOSHKI SHTO SE IMAAT NAMETNATO VO RIBOLOVOT ODNOSNO VO MRF.
PRV PAT !!!!! PRV PAT POSLE OSNOVANJETO NA MRF VO DALECNATA 1952 OD STRANA NA CLENOVI NA RIBOLOVNITE DRUSHTVA VARDAR-SKOPJE, BABUNA VELES I CRNA REKA BITOLA-NEKOJ OD TIE BOLVI I APASHI SE DRZNA I PREDLOZI OD BITOLA DA SE NAMALAT CLENOVITE OD 3 NA 1 !!!!!!!! ZEMAJKI GO FAKTOT DEKA CRNA REKA BITOLA POSTOI OD 1946 GODINA (POSTARO E I OD SAMATA MRF) NEKOJ NE DOVEDE VO SITUACIJA DA OD BITOLA NEMA NI EDEN PRESTAVNIK VO TAA BANDA.NA PRESTAVNIK OD RIBOLOVNOTO DRUSHTVO BARBUS MU BESE PREDLOZENO SAM DA UCESTVUVA KAKO CLEN VO NOVIOT UPRAVEN ODBOR NO TOJ NE PRIFATI I JAS JA POZDRAVUVAM NEGOVATA ODLUKA DA NE UCESTVUVA VO TAA BANDA. A ZA BROJOT NA CLENOVI KOI DOAGJAAT OD BITOLA I DA NE ZBORUVAME-1000 (ILJADA I POVEKE) SPORED IZDADENI LEGITIMACII !!! PA DO KOGA BE ????
кога се бираа нови членови вчера и изби несогласица помеѓу присутните зашто тој,зашто овој,од тоа друштво со 10 члена има претставник,од друго друштво со 2 члена зашто да има претстасвник и слично...
Стана претставник од Вардар,цитирам:Па ние треба да имаме 50% претставници во одборот бидејки имаме највеке членови како друштво.
Е тука почна да ми врие водата...
Па нормално ке имаат кога гз и гаќи се МРФ и Вардар...
Под дефолт секој кој ке сака да извади легитимација го пишуваат во Вардар...А и иста канцеларија делат...
А поради кој основ тогаш ги разрешија тројцата членови од Црна Река
Не сум во тек со работите
Пробаа да го бутнат син му на Ацо Селекта ,меѓутоа не им успеа...
Думбалот се откажа,видно изнервиран од ситуацијата...Чест за Емил и Горан,се надевам во брзо време ке си ја оправдаат позицијата...