www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 10, 2024 6:54 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4445464748ELLIPSIS64»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ГОДИШНА ДРЖАВНА ДОЗВОЛА
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 1:15 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 30, 2011 10:40 pm
МислењаCOLON1139
ЛокацијаCOLONSkopje
abe Emil ostaj inspektor...moze i da ne dojde??.
Poloso e sto nemaat megusebni obvrski zastiteni so zakon,pa utre koga ce bide pu pu ne vazi ,ce strada toj sto regularno si platil .jas sum licen svedok na istata ovaa druzina sto sega se cepatat....se poebaa megu sebe za pari i velesanive ne go priznavaa pusulceto od skopje.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 1:19 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
emil.matoski НапишиCOLON
ico baits НапишиCOLON
emil koj predlog bre :D :D na kogo bre :D :D a i iii ne si veke emil :D :D

pa imase regionalna unazad so godini, za koj predlog zboruvas ;) ;) i pqa ja ima samo ne se vika regionalna
Зошто бе Ицо така ми викаш?
Па јас ништо не измислив или пак преувеличив.
Предлог од Рибар 2011 на УО од МРФ имаше. Предлогот беше едногласно изгласан. А за тоа дали имало регионални сите знаеме дека имаше.
За тоа дали сега има регионални, сите знаеме какви има. Сега работава е купи дозвола и :silent: , а ако дојде инспектор :papa:

prav si, samo ne e od ribar , ovde ne si, regionalnie rebase da si oda , a zakono u procedura ke si odese, za da moze ljudgevo da pecaa na poveke vodi za pomalku pari... se se mozese ako se saka,,,,i nikoj nemase da napravi problem kako so i nemase so god,,,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 1:31 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... ГОДИШНА ДРЖАВНА ДОЗВОЛА е најдискриминаторско делење на риболовците :!: Сите рекреативни Риболовци требит да се застапени на државните Води подеднакво со една цена за дневна, неделна, месечна или годишна. Како е донесена т.е. гласана ова дозвола не ми е јасно ... АПСУРД на нештата во риболовот ... Ако некој сакат да потрошит пари мојт да си одкупит приватни Езера, но на државни Езера да е некој на едена начин во предност од друг, не ја биват колеги ...

А риболовните друштва и државата т.е. надлежните малку да го стават показалецот на слепоочницата и да размислат дека ќе земат појќе пари од регионалните и ќе има повејќе финансии дали за порибвење, дали за Буџет итн него оваја ГДД и на заедничко задоволство со рекреативните Риболовци си живееја долго во голема слога и љубов ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 1:40 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 30, 2011 10:40 pm
МислењаCOLON1139
ЛокацијаCOLONSkopje
lepi ako godisnata e diskriminatorska togas sto ja opravduvas ovaa dogovorna (po staro regionalna),pa ako ne si nivni clen ne moze da ja imas.....po diskriminatorska i so sivilo obviena nemalo do sega ???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 8:18 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
... факти дека си гршка тапа ;) регионалната ќе ја имет појќе риболовци, мноооогу појќе риболовци и пристапна беше за сите, дружењето е помасовно а и еден друг факт е дека долго ја имало ... која е логиката на ГДД, зошто, кај имат такво нешто на друго место и зошто, и на крај за сите работи шо имат појќе лујѓе да негодуваат тогаш нештото требит да се согледат и да се решит за да и волкот сит и овците на број да се ...

Примери за споредба земам од места каде секој р. риболовец си е задоволен, си вајѓат дозвола и си ојт на риби ... Шо мислиш германциве или некој од западњациве, кои патем се ориентирани на Капитал, не знает да напрает Државна!? Со оваа ГДД се уништвит дружењето на р. риболовци, се намалвит работата и приливот на средства кај р. Друштва а и помалку ќе земит државата иако се мислит дека со 50 државни па и 100 да се ќе земит појќе ...

Никој не ми објасна зашто ја имат оваја ГДД а ја немат регионалната? Шо се фајќате за тој Закон, кој патем да спомниме морат да го почитуваме, ако не е така тогаш казна :D Прајте си муабети зато ни е форумов, да размениме мислења и некои работи можда ќе тргнат на подобро ;) Жалосно шо никој од МРФ не учествуват активно на форумов ...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 8:38 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
jas ovaa godina so 2 dozvoli imam veke 75% od plateno od drzavnata, e sega ne izvadiv od pricina sto sakam da gi pomognam koncesionerite kade sto lovam, inaku ke trebase samo eden da pomognam so srestvata,se dodeka e na ovoj nacin raspredelena ne vadam, najdobra e i njevtina ona koga ke razmislis,..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 5:21 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
... значит 30% или 1800ден. од цената на ГДД се за друштвото кај шо е риболовецот зачленет. Напрајв еден пример да се споредит колку ќе имаат ќар друштвата од едната и другата ;) Милсам дека немат да се земет појќе од 100 ГДД али ориентација ставив 200, а 1000 рекреативни Риболовци, (5% од вкупниот број на РР)како ориентација за регионалната ... па сега пресметајте дали одговарат регионалната или е ГДД подобра и за кого ;)

[ img ]

Последна промена од 1 на Lepi, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 5:28 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Procenkata ti e pogrsna vo start.
Jas mislam deka nema da ima poveke od 70-80 godisni drzavni dozvoli na nivo na cela Makedonija.

Vtorata greska ti e vo razmisluvanjeto.
Regionalni nema vo Zakonot. Kamo sreka da se promeni pa da gi ima.

A sosema treta rabota e sto ne sfakam sto sakas da kazes so ovaa matematika ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 5:38 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
saso НапишиCOLON
Procenkata ti e pogrsna vo start.
Jas mislam deka nema da ima poveke od 70-80 godisni drzavni dozvoli na nivo na cela Makedonija.

Vtorata greska ti e vo razmisluvanjeto.
Regionalni nema vo Zakonot. Kamo sreka da se promeni pa da gi ima.

A sosema treta rabota e sto ne sfakam sto sakas da kazes so ovaa matematika ?
... абе грешка едино е то шо напишав 0,5% од сите :D а одговор на твоето прашање сам си даде „Kamo sreka da se promeni pa da gi ima.“ ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 28, 2013 5:52 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
лепи овде ке ти одговорам според мене како јас гледам на таа цена

и да ја има сигурно нема да биде таа стра пресметка која се користеше до сега

пример нај повеке ке страдаат концесионерите со добрите ревири ете ке го земам ревирот на пстрмка
друштвото има 400 год дозволи а ке се соочи со 10 000 риболовци кој ке идат да риболоват таму и ке можат да понесат 3кг или 5 кг дозволен улов

ако тоа друштво не ангажира 3 рибочувари и не пориби онолку колку е минимум извадено за брзо време ке го нема тој атрактивен ревир

значи јас сум за - ама да се тоа направи со точна пресметка да не повеке изгубиме и оштетиме отколку да добиеме

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4445464748ELLIPSIS64»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 9 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum