www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 10, 2024 10:02 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4243444546ELLIPSIS64»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 12, 2013 2:19 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
а зошто да ја затвориме - кога веке има индиции дека ке има некаде таква дозвола

- дајте кажете цена ако некој знае :?:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 12, 2013 2:22 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
nikola НапишиCOLON
Jas samo kazav koj e nadlezen da dade odgovor ili da pomogne vo vrska so ovoj problem dokolku e mozno a od tebe ama bas nisto ne pobarav no sega ke ti kazam ako moze ovaa tema da ja zatvorite e togas moze da ti bidam blagodaren dosta e odgovori od pravnici i ministri podobro nekoe vrema da ja nema temava za dobroro na site

Za spaiva
Ако е начната работава за тие дозволи, тогаш темава допрва ќе стане актуелна.
Апсолутно нема потреба да се затвори.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 12, 2013 9:05 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
nikola НапишиCOLON
So e rabota ovde zosto go zloupotrebuvate forumot koj so ima da resi ima ministerstvo inspektori sudovi ovoj forum ne e da presuduva tuku da ne zdruzuva zosto spiro i filp zboruvate vo ime na zakonot
Мое лично право е јас да си толкувам што сакам, како сакам. МЗШВ нека си ја тера неговата работа, ние немаме ни право, ниту пак можност да се мешаме во работата на министерството.
nikola НапишиCOLON
Tapa temava e ok ama treba nekoj drug da dava odgovori a spiro i filip davaat oficijalni odgovori go tolkuvaar zakonot onaka kako tie si zamislile odgovaraat na prasanja na koj treba drug da odgovara pa sto ke ni e togas federacija i ministerstvo koa tie znaat se ako sakate da pomognete pisete mu na pretsedatelot vasil kostov pisete vo ministerstvoto vo imeto na site ribolovci ako ima resenie da ni go kazat ako ne ok i nema so spiro i filip da zboruvaat vo imeto na ministerstvoto
Kako moderatori vie ne treva da drzite nekoja strana tuku da si js vrsite vasata rabota a toa e nadzor nad forumot korekcii na zalutani odgovori vo pogresni temi edukacija dokolku na nekoj nesto ne mu e jasno a tie vasi odgovori ostavete gi da si gi resat oniie sto treba
А ти како член не треба да ја оценуваш работата на модераторите како тебе ти одговара, туку да учествуваш во темите на форумот.
Васил Костов е добро запознаен со цела ситуација, во министерство е пишано од страна на МРФ уште пред 2 недели, ама уште нема ништо ново.
А ти ако сакаш одговор од МЗШВ наместо од мене или Спиро, како што изјавуваш, седни брат и напиши едно писмо до министерот, кажи му што ти е проблемот, побарај интервенција или слично. На форумов секој има право да толкува закони како што сака, во рамките на една нормална комуникација. Исто како што Цуцул толкуваше закони дека не треба да порибуваат и да имаат чувари, па сега кога ќе мора да порибат и за тоа што не планирале, ќе се чудат што ги снашло :filip:

Боби, знам тебе што ти е идејата, ама тоа нема да се случи. Филип е Филип и толку. Официјалните ставови се изразуваат во разделот за РИБАР 2011, на сите други раздели и теми ние сме Филип риболовецот модератор, Спиро риболовецот модератор. На кој не му е јасно, слободно може да праша. А да отворам 2 јузери, не ми паѓа на памет.
Инаку, официјалните ставови од администрацијата на форумот се изразуваат преку ГРУПА НА МОДЕРАТОРИ, било преку известување или приватни пораки до одреден корисник или цела група.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 12, 2013 3:57 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
tapa НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
Dali vazese na debarsko,mantovo,velesko,globocica.Odnosno ne dali vazea nego na licemesto dali ti gi odobruvaa.Mene ne
Za debarsko ce ti kazam
2005-1690 den
2006-1690 + 300 doplata
2007-2000 den
2008-ne pisuva kolku sum dal no + 300 markica
2009 -1600 den +300
2010 ne pisuva cena a nemam nalepnica ???
I tamu nemav problem nikogas
za 2010 1690

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 12, 2013 11:00 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 24, 2012 11:03 am
МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
Филип НапишиCOLON
nikola НапишиCOLON

Боби, знам тебе што ти е идејата, ама тоа нема да се случи. Филип е Филип и толку. Официјалните ставови се изразуваат во разделот за РИБАР 2011, на сите други раздели и теми ние сме Филип риболовецот модератор, Спиро риболовецот модератор. На кој не му е јасно, слободно може да праша. А да отворам 2 јузери, не ми паѓа на памет.
Инаку, официјалните ставови од администрацијата на форумот се изразуваат преку ГРУПА НА МОДЕРАТОРИ, било преку известување или приватни пораки до одреден корисник или цела група.
Незнам но мислам дека со мојот коментар дека никола е во право погрешно ме имаш разбрано.
Мојата идеја тогаш ти ја кажав лично и не ја протежирам повеќе.

Она мое:

Браво никола им кажа и ............

Само сакав да го прашам а каде вие зелени и ние плави да го кажеме нашиот став.

Можеби погрешно го имам конципирано мислењето и погрешно сум разбран но не ми беше целта да напаѓам.

А она за еден консесионер со повеќе ревири стварно би сакал малце да чујам размислувања. Апсурд по мене но и самиот живот е апсуре.

Аки и постоеше некое донеразбирање мислам дека го исправивме.

Тука сум за секаква соработка и дружба, се разбира позитивна

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 13, 2013 1:16 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
I jas smetam deka treba da ima grupni ili regionalni dozvoli.
No smetam deka isto taka treba da se oficijaliziraat zakonski ( da gi ima i vo Zakonot za Ribolov )
Se dodeka toa ne e slucaj Ribar 2011 nema da izdava regionalni dozvoli a drugite kako sakaat.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 13, 2013 1:22 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Maр 08, 2011 6:49 pm
МислењаCOLON374
Taka e sase ubavo e da gi ima neka bide se legalno i zakonski samo treba da se ubrza rabotata bidejki sezonata zapocnuva za eden mesec koj saka godisna koj saka regionalna neka si odbere bitno e da se zadovolni ribolovcite a za toa deka na ovoj nacin so drzavnata ke pocnale da rabotat koncesionerite ne se slozuvam toj sto raboti dobro pak ke raboti onie koj sto zemale pari od dogovori a ne go cuvale revirot povtorno nema da rabotat i ke propadnat bez rabota nisto ne biva

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 13, 2013 2:02 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Se slozuvam.
Loso e sto se pravea razni manipulacii so ovaa dozvola.
Dogovoreno pa neisplateno pa dozvolata vazi edno dva meseci, pa posto ne platil posle ne vazi.
Kolku koncesioneri ima na koj im se dolzat pari od minatata godina vrz osnov na ovakvi dogovori. Jas znam nekolku.
Druga e prikaznata sto ima koncesioneri koj voopsto ne se grizat za svojte reviri, vo svojata regionalna ke stavat nekoj poatraktiven ( Dojran, Velesko, Drim ..... ) i sobiraat pari. Arno ama tie pari povtorno ne odat za opravanje na revirite.

Megutoa treba da se ozakoni i da se znae ribolovecot koga ke ja kupi za kade i zosto ja kupuva.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 13, 2013 11:31 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
:ok_ok: :thumbs_up: :thumbs_up:

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ГОДИШНА ДРЖАВНА ДОЗВОЛА
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 20, 2013 8:37 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Jул 18, 2011 3:44 pm
МислењаCOLON118
ЛокацијаCOLONSkopje
Saso godinava ke ima ili ke nema regionalna..kako lanskata sto bese?

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4243444546ELLIPSIS64»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum