www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 9:02 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 3:31 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Сеп 21, 2012 2:25 am
МислењаCOLON1322
ЛокацијаCOLONПрилеп
Емил, ниту во законот ниту во правилникот не постои термин „здружението да ПОСРЕДУВА во вадење на легитимација“ !!!
Здруженијата не се во позиција да посредуваат, во законот има недоречености и простор за различно тумачење, ама за тоа не е место овде...

Постои само една солуција - РЕВОЛУЦИЈА !!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 3:32 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 12:47 am
МислењаCOLON1119
ЛокацијаCOLONАеродром
Dobro bre Santa fe izvini za temata nema veke.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 3:42 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Да ама ти од Прилеп или јас од Струга како ќе извадиме легитимации дирекно од МРФ? А и МРФ до сега не сум видел да издала легитимација без да пишува на неа здружение.

А кога е во прашање насловот на темата .... со самото тоа што имам легитимација, дефинитивно не сум член на здружение.
Само не знам зошто е ваков насловот кога цело време дискусијата е дали треба да сум член на здружение за да можам да извадам легитимација, а не дали со легитимацијата станувам член на здружение.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 4:08 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Сеп 21, 2012 2:25 am
МислењаCOLON1322
ЛокацијаCOLONПрилеп
Кралу :NotWorthy:

Емил, се е тоа во ред бе друже, те разбирам што зборуваш, само што има еден проблем...
Членувањето во здружение треба да биде од љубов, од идеал, а не од што мораш. Ако е работата да им дадам 100 денари, тоа да ми простите на изразот ама ми личи на проституција, на питачење... Ако некое здружение со својата работа ме анимира и јас сметам дека тука припаѓам тогаш ќе си членувам во здружението по сите прописи (со пристапница, членарини и тн.) ама што правиме со оние рекреативни риболовци кои не се пронаоѓаат идеолошки во ниедно здружение, а сакаат да извадат легитимација? Ете тие рекреативни риболовци се според мене ЗЛОУПОТРЕБЕНИ И ПРИМОРАНИ да платат членарина во некое здружение во кое тие не се препознаваат себеси... И сега знам дека ова звучи како проблем за во Швајцарија (се друго решивме во државава па сега уште ова ни остана) ама кога веќе се отвара тема тогаш да си кажеме што мислиме...

П.С.
За насловот се сложувам, подобра е формулацијата „Дали морам да бидам член на некое здружение за да можам да извадам легитимација“.

Постои само една солуција - РЕВОЛУЦИЈА !!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 4:19 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Јан 12, 2012 9:48 pm
МислењаCOLON496
ЛокацијаCOLONBitola
Претпоставувам проблемот е што Сантафе појма немаше дека е член на рибар :shock: . Немам ништо против Рибар2011 меѓутоа вакви како Санта во Битола има сигурно 50+ од кои еден од нив дури и неможев да го убедам дека е член на Рибар :D , сакам да кажам дека некои поради неинформираност,некои "заведени" од едноставноста на вадење легитимација преку нив ,Битола сега има еден или ниеден делегат во МРФ а веројатно и Прилеп така :(

dreaming about it.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 6:15 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
emil.matoski НапишиCOLON
Do lani clenskata bese zadolzitelna, no ovaa godina resivme da ne e zadolzitelna od pricina sto sakavme da gi izbegnime vakvite diskusii, a i legitimacija moze da ima sekoj nekoj, duri i mrezari i nesovesni ribolovci, a takvi kako clenovi ne ni trebaat.
ЛОшото е Емиле што на легитимацијата која сте ја издале е напишано името на вашето здружение и автоматски за сите други такво лице е ваш член!
Инаку се согласувам со напишаното од тебе!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 8:06 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
SantaFe НапишиCOLON
Кралу (king) читаш ли бре насловот на темата?
Читајте добро, трет или четврт пат пишувам, прашањето беше дали може да се извади легитимација без да бидеш член на здружение, а не дали 100 или 200 денари се многу или малку и тн. си има за тоа теми! Ве молам немојте да ја расипувате темата и не ја „носете водата“ дека ние сме против членување во здружение или против 100 - 200 денари, туку овде зборуваме како се поставени работите од правен аспект!
Ne moze da se izvadi legitimacija ako ne si clen na nekoe ribolovno zdruzenie.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 8:38 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
risteto НапишиCOLON
...сакам да кажам дека некои поради неинформираност,некои "заведени" од едноставноста на вадење легитимација преку нив...
Точно, едноставно е да се извади легитимација преку нас. Денес ми праќаш на е-маил уплатница (и слика, ако вадиш прв пат) и за неколку дена дома ја имаш во сандаче легитимацијата. Од друга страна, многу битолчани, прилепчани, струмичани, гевгеличани и ред други ни се жалат дека од здруженијата им бараат по 500-600 денари за легитимација (во тие пари пресметуваат и членарина) и после легитимациите ги чекаат по месец дена минимум (тие здруженија чекаат да соберат поголема количина на легитимации, па ги праќаат во МРФ на изработка и се тоа трае долго).
За да ги избегнат таквите чекања и да одат на риба “овој викенд“, одлучуваат да вадат преку нас. Тие нам ни помагаат да сме повлијателни, ние нив им помагаме со брзината на вадење на легитимациите како и со избегнувањето на дополнителни трошоци. Дури, ако се група од 4-5 легитимации или маркици, им ги праќаме по брза пошта на наша сметка и ги добиваат за 2-3 дена откако ги доставиле податоците. Па ако тоа не е помош за некој загреан кој сака “викендов“ да оди по риба, не знам друго што да кажам.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 1:04 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
risteto НапишиCOLON
Претпоставувам проблемот е што Сантафе појма немаше дека е член на рибар :shock: . Немам ништо против Рибар2011 меѓутоа вакви како Санта во Битола има сигурно 50+ од кои еден од нив дури и неможев да го убедам дека е член на Рибар :D , сакам да кажам дека некои поради неинформираност,некои "заведени" од едноставноста на вадење легитимација преку нив ,Битола сега има еден или ниеден делегат во МРФ а веројатно и Прилеп така :(
И не е член. И тие од Битола или од други градови кои само извадиле легитимации не се членови на Рибар 2011, членови се тие што имаат пристапница, кои имаат членска книшка и кои плаќаат членарина.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 25, 2015 1:08 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Da si clen na zdruzenie se podrazbira da bides i aktiven vo istoto. A za legitimacija e samo posreduvanje pri nejzino vadenje od mrf... Jas barem taka go tolkuvam ovoj naslov.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY