Jas so dozvolata od Pcinja koja kosta 1500den i tak lovam na cel vardar,pcinja,crna reka,lepenec sto mi treba drzavna od 6000den problemot e za ezerata i plus mene povece me vlece ezerskiot ribolov a vo srbija dozvolata e od 4500-5500dinari vo zavisnost kolku e clenarinata vo drustvoto gi pokriva site vodi osven privatnite reviri(ribnici)
Znaci Republicka dozvola vo Srbija kosta od 40-50 eura, posto 1 euro e 106 dinari. Plus vo sporedba so platata vo Srbija i bogatsvoto na ribolovni tereni i riba, nasata dozvola e preskapa. Nemame nitu riba nitu tereni a imame evropski ceni za dozvola.
E sega meri go umot i lakomosta nasata federacija i ministerstvo. Republicka dozvola kaj nas da e od 40-50 eura siguren sum deka golem broj na sportski ribolovci ke ja izvadat. Mada realna cena po mene e okolu 2000 denari za republicka, 1000 denari regionalna a samo za drusvoto na primer Skopska dozvola 500 denari. I koga ke dodades plus clanarina 400 denari, mislam deka cenata e bas prava.
Sportskite ribolovci treba da se organiziraat, site drustva zaedno da nastapat i da se koregiraat cenite malku od malku i daj konecno da gi dadat koncesiite. Vaka samo krivolovcite imaat korist.
Ako nekoj misli deka e pogresno neka kaze slobodno.