www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 13, 2024 4:13 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS13»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Продолжување на концесиите
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 01, 2011 4:24 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Има национална, околу 6000 денари е. Се вади во Министерство за земјоделие.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 01, 2011 4:40 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
i sto opfaca taa..........na tikves,kozjak,debar i dr kocesionerski vodi pak treba da platis dnevni

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 01, 2011 4:49 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Јан 18, 2011 11:04 am
МислењаCOLON720
ЛокацијаCOLONSkopje
Za toa si vo pravo, na pola ezera nevazi republickata dozvola a dzabe si dal 6000den. A prasanje dali vazi i na site reki. Na Radika mislam deka ne vazi isto i za Mabvrovo itn.
Taka da sepak ne e republicka a i mnogo e skapa. Vo srbija e okolu 3000den, mislam deka e i poeftina, lani mislam deka bese 30 eura. Plus nivnite ribarski reviri se kade kade podobri i pobogati so riba

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 01, 2011 5:50 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4404
Jas so dozvolata od Pcinja koja kosta 1500den i tak lovam na cel vardar,pcinja,crna reka,lepenec sto mi treba drzavna od 6000den problemot e za ezerata i plus mene povece me vlece ezerskiot ribolov a vo srbija dozvolata e od 4500-5500dinari vo zavisnost kolku e clenarinata vo drustvoto gi pokriva site vodi osven privatnite reviri(ribnici)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 02, 2011 8:51 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Јас имав неколку години по ред државна, и на неа пишуваше “За сите риболовни води во Македонија“, така да можев и ловев секаде, освен на малите приватни езерца како Аквариум, Гиновци и сл. Значи Глобочица, Дебарско, Тиквешко, Велешко, Козјак (да, важи и за Јасен), сите реки и сл.
Планирам да земам и годинава, ама се уште не издаваат дозволи, додека не заврши постапката со концесиите.
Сега за сега само легитимации.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 02, 2011 9:12 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Јан 18, 2011 11:04 am
МислењаCOLON720
ЛокацијаCOLONSkopje
filip030682 НапишиCOLON
Jas so dozvolata od Pcinja koja kosta 1500den i tak lovam na cel vardar,pcinja,crna reka,lepenec sto mi treba drzavna od 6000den problemot e za ezerata i plus mene povece me vlece ezerskiot ribolov a vo srbija dozvolata e od 4500-5500dinari vo zavisnost kolku e clenarinata vo drustvoto gi pokriva site vodi osven privatnite reviri(ribnici)
Znaci Republicka dozvola vo Srbija kosta od 40-50 eura, posto 1 euro e 106 dinari. Plus vo sporedba so platata vo Srbija i bogatsvoto na ribolovni tereni i riba, nasata dozvola e preskapa. Nemame nitu riba nitu tereni a imame evropski ceni za dozvola.
E sega meri go umot i lakomosta nasata federacija i ministerstvo. Republicka dozvola kaj nas da e od 40-50 eura siguren sum deka golem broj na sportski ribolovci ke ja izvadat. Mada realna cena po mene e okolu 2000 denari za republicka, 1000 denari regionalna a samo za drusvoto na primer Skopska dozvola 500 denari. I koga ke dodades plus clanarina 400 denari, mislam deka cenata e bas prava.
Sportskite ribolovci treba da se organiziraat, site drustva zaedno da nastapat i da se koregiraat cenite malku od malku i daj konecno da gi dadat koncesiite. Vaka samo krivolovcite imaat korist.
Ako nekoj misli deka e pogresno neka kaze slobodno.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 02, 2011 11:12 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Се може да фунционира перфектно и да се богати реките, само доколку државата го спроведува законот и риболовот без дозвола, со мрежи и останати глупости го прогласи за кривично дело.
Како во бивша Југославија реките ни биле богати со риба, а богами и бистри?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 02, 2011 2:56 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... се додека имаТ продавници за продажба на Мрежи во МК, џабе си се нервираме!!! Насекаде е забранет риболовот со мрежи, а концесионерите кои имаат право да ловат на местата каде ја користат концесијата ловат со друг вид на Мрежи кои немаат врска со оние од рибокрадците. Тоа значиТ дека тие продавници треба да ги затворат СМЕСТА, амаааа, како шо сите знајме такви продавници ги има многу и сеуште работат со полна пареа :evil:

Се додека ние, рибарите заедно со друштвата, не превземеме некоја заедничка акција, па дури и да е некој вид Здружение кое ќе делува на целиот МК регион, до тогаш Министерството ќе си „игра“ со нас. МРФ не делува координирано, и не ја сметам за „моја“, пошто ништо конкретно нема постигнато за унапредување на Рекреативниот Риболов!!!

Па како е можно на крај од годината да нема спремни дозволи за следната Година, СРАМОТА!!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 02, 2011 4:40 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4404
Abe sto se dzabe nervirame takva ni e drzavata.Ako pojdeme od vrvot federacijata pa nadole po ribolovnite drustva na nikoj ne mu e gajle samo za pari i za fotelja se sekiraat okolu takmicarskiot ribolov i da ne razgovarame sekoja godina isti ludze ne se organiziraat kfalifikacii zatoa docekavme timovi od kosovo koi do pred nekoja godina neznaeja sto e ribolov sega da ne rasturaat na natprevari na mak vodi so dupla razlika.Lani na denot na ribolovno drustvo Pcinja gazdata na tikvesko donese preku 250kg karas kako "dobar gest" i ti posle kupi dozvola i ke lovis ribi.Na tikves se napravija samo da gi izbrkaat sportskite ribolovci uste cotek da ti udrat samo za da moze da se krade na rat???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 02, 2011 7:28 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 05, 2010 3:44 pm
МислењаCOLON1681
ЛокацијаCOLONСкопје
filip030682 НапишиCOLON
Abe sto se dzabe nervirame takva ni e drzavata.Ako pojdeme od vrvot federacijata pa nadole po ribolovnite drustva na nikoj ne mu e gajle samo za pari i za fotelja se sekiraat okolu takmicarskiot ribolov i da ne razgovarame sekoja godina isti ludze ne se organiziraat kfalifikacii zatoa docekavme timovi od kosovo koi do pred nekoja godina neznaeja sto e ribolov sega da ne rasturaat na natprevari na mak vodi so dupla razlika.Lani na denot na ribolovno drustvo Pcinja gazdata na tikvesko donese preku 250kg karas kako "dobar gest" i ti posle kupi dozvola i ke lovis ribi.Na tikves se napravija samo da gi izbrkaat sportskite ribolovci uste cotek da ti udrat samo za da moze da se krade na rat???
Работата е кучињата лаат караванот си врви. :x

ВАРДАР Е ВАРДАР

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS13»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 12 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум