www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 10, 2024 2:24 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1213141516ELLIPSIS64»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 5:47 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
AAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUuu bolna tema najbolna.
Emil ke si zemam za pravo da te pokanam tebe i nekoj drugi zdruzenia na debata javna kade sto ke debatirame za problemite ama sve ke odi posle toa na tv ova go kazuvam kako clen na RIBAR 2011 I KAKO REKREATIVEN RIBOLOVECET PRE SVE MI E IZLETOT VO PRIRODA PA POSLE RIBOLOVOT MOZOK NA PASENJE.
Za troskovi i pat ako imate ok ako ne vecer dog nekoj sresdva za nasevo drustvo pa mozebi clenovite ke me podrzat da vi gi dademe kako nadomestok za benzin i patarina.
Plata za ribocuvar za 12 meseci e okolu 2400 evra normalna plata so pridonesi ama sledi prasanje na kolkav teren?
Za kvalitet na voda da ne prajme muabet jas sum sekoj den kaj zabar si polnam za doma?
1000 den kg pastrmka za poribuvanje me boli glava ako e taa cena za kg pastrmka onda koja cena e drugata riba?
Kirija za kancelarija vo SKOPJE treba da prasas cija e kancelarijata i deka za taa suma u centar nema semkara ili wc a kamoli kancelarija.
E sega da ne nabrojuvam sve ama 200 god dozvoli 5000 evra kade na vardar sve im e plateno od mrf ke ti kazam edno clenskite neka bidat po 400 den a god dozvoli ne od vardar nego od drzavata neka bidat po 3000 den.
I uste nesto ako moram da fakam riba ke odam na 5 km posle gevgelija e za tamu ne ti treba ni clenska ni god pa neka razmislat pa makar ni ripce ne fatil.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 12:03 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Maр 20, 2011 2:59 pm
МислењаCOLON673
ЛокацијаCOLONskopje
Emil neznam vo civa odbrana si ali,kakva korist imame nie od takvi luge.Eve ti edna sporedba-vo grcija nema sportski drustva,nema poribuvanja,nema nisto- rekite se perfektno cisti,polni so ziv svet.Kaj nas ima sekakvi strucni luge za toa-DOBIVKA:ekoloski zagadeni vodi,ziv svet na minimum-mrezari kolku ti dusa saka,a ribocuvarite si zemaat plata od nasite pari.Neznam sto e dobro da gi ima ili nema ovie ne korektni zdruzenija

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 12:28 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Ti izgleda ili ne si ribar kako prvo ili si dojden samo da se kontrish ovde.
pod 2.
- kako toa mene me demantirash koga i samiot kazuvash: (pat slusam i ne znam dali nekogas i vo nekoj zakon postoelo takvo nesto)-Ona shto jas go napishav NE GO SLUSHNAV TUKU RAZGOVARAV SO DVAJCA CLENOVI OD UPRAVEN ODBOR NA MRF.
pod 3.
-pisuvash: MRF imase obvrska da im pomaga na koncesionerite vo poribuvanjeto so izvesna suma na pari ( mislam deka bese 20% ili 30% od vkupnata suma od legitimaciite -covece ne sme ovde za carshiski muabeti dojdeni, iznesuvash nekakvi brojki koi nemaat ama bash nikakva vrska.
pod 4.
- MRF od vreme si naplakala izvesna suma na pari od sekoj sto ke si izvadi dozvola samo sto vo ponovo vreme taa davacka si dobi i ime - legitimacija -ova ti pak go slushna nekade ili ti go kazaa?
pod 5.
-Ovde mozam da kazam samo deka vlasta se bira od narodot pa zatoa " kakov narod, takva vlast razbiraash li deka VASIL sam go dopolni upravniot odbor? ili si tuka nego da go branish?
poveke jas so tebe nema da imam nikakva dopirna tocka na ovoj forum oti ti ocigledno shtitish necii interesi.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 2:22 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
tocno e deka go dopolni upravniot odbor,, pr drugar mu rade preku nasiov forum,,

sto mene ne me vikna,, za 2 sostanoka ke me izbrkaa :D :D :D braka ne moze nesto da funkcionira koga edni ljudge 30 godini se istite.vo edna institucuija i se teret na samata drzava. mnogu e lesno da se finansiras od narodot,a za vozvrat nisto da ne rabotis..gi znam kako disat site, 11 godini se zamarame so nivnata problematika,,toa se ljudge sto moraat da bidat vo tiie krugovi, ako ne se tamu ke poludat verujte,,,nasiov muobet na ovaa tema gi polni so energija, .zatoa predlagam da gi zaboravime..a za 2 godini najkasno ke ima i republicka dozvola i sekoj ke moze segde da lovi,,,i da ja plati...ke dojde i toa,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 2:55 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Od slednata sednica na U.O. na MRF i naseto zdruzenie ke ima clen.
Siguren sum deka ke se bori za ona sto go propagirame tuka i transparentno ke dobivame informacii za slucuvanjata tamo.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 2:59 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Maр 20, 2011 2:59 pm
МислењаCOLON673
ЛокацијаCOLONskopje
saso НапишиCOLON
Siguren sum deka ke se bori za ona sto go propagirame tuka i transparentno ke dobivame informacii za slucuvanjata tamo.
Toa e super, no treba site da ne vidat -da vidat deka sme seriozni vo baranjata>Nasproti 1 clen ke go zanemaruvaat opasni se tie

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 3:02 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Pretsedatele-problemot ne e samo vo clenuvanjeto vo U.O. Skoro site zdruzenija imaat svoj pretstavnik tamu i tuka zavrshuva prikaznata.Milo mi e shto ke ima prestavnik od ova ribolovno drushtvo, no problemite ne se reshavaat so clenuvanje.Vremeto ke pokaze najdobro.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 3:07 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 03, 2011 12:48 am
МислењаCOLON312
Neznam koj e, no jaka mu dusha. Ke mu treba mnogu zivci za da se razbere so ostanatite chlenovi na UO pri MRF.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 3:18 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
saso НапишиCOLON

Vo Upravniot Odbor, ili vo Sobranieto?
Sekoe Zdriuzenie ima svoj clen vo Sobranieto, a vo Upraven Odbor prvo ke treba da pocekate Izborno Sobranie i posle da razgovarame za toa, osven dokolku nekoj segasen clen na UO od MRF ne preminal vo vaseto Zdruzenie pa taka da moze da imate clen i tamu.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 3:19 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
bolje da ima nego da nema...nikoj,,,,barem ke cueme nesto ...emil moze ke ne izvesti podobro...

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1213141516ELLIPSIS64»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum