Пазете на Треска...
Убава македонска пастрмка
Crven
Vie ne nagadjate od kade se pastrmkite,vie ubavo znaete.Pogledni sto napisal zeleniov na slikite od pastrmkite.
Baska gi predupreduva onie sto lovat na revir bes koncesija da vnimavaat.
Em pred celo clenstvo(1627 dusi) im kazuva kade mozat da se fatat vakvi dobri pastrmki,em na onie sto lovat na revir bez koncesioner im vika da vnimavaat.
Tuka gi predupreduva da vnimavaat od inspektori,a vo tema "ribokradci na Treska" povikuva sekojdnevno da ima javuvanje na brojot na inspekcija.
Ve molam da ne se brise ovoj post zatoa sto postot koj go citiram stoj vekje edna sedmica vo ovaa tema i nikomu nisto.
Прво не е коректно да се обраќаш со Вие,....ако еден од зелените знаел или претпоставувал од каде се пастрмките не значи дека сите останати знаеле, или претпоставувале, или се замарале со тоа.
Второ, како што добро знаеш нема правило на форумов според кое би се тргале слики за кои некој претпоставува, или некој на некого кажал, или се ширеле моабети дека се од ревир кој е забранет.
Трето, наместо преку нас да ја пушташ бувата, повели отворено и јасно критикувај ги тие што одат на Треска и вадат пастрмки и кажи си го твојот став, ако имаш изградено некој јасен став, мене не ми изгледа на јасен, затоа што и ти укажуваш дека може човек да те најде на Треска, значи не си изричито против ловење на вода која е забранета за ловење, ама ти сметаат тие што земаат пастрмки, а уште повеќе ти смета тоа што некој ставил слики на форум, а не кажал од каде се пастрмките, тоа ли е ставот ?
Филип ти смета што индиректно предупредува, или пак демек обзнанил голема тајна дека во Треска имало пастрмки....Еве јас ДИРЕКТНО ПРЕДУПРЕДУВАМ и обзнанувам
1. Во Треска има големи пастрмки и мали пастрмчиња ! Алелуја ! Големи пастрмки и мали пастрмчиња има и во куп други води низ Македонија ! Алелуја !
2. Скопска Треска моментално е без концесионер и е ЗАБРАНЕТА за риболов, секој кој оди да риболови си оди на свој ризик !
3. Од инспектори е побарана поддршка од луѓе од РИБАР за “Акција“ на Треска, ама ние никогаш не сме учествувале ниту организирале акции против луѓе со трска во рака, не верувам ни дека ќе учествуваме, но наше е да предупредиме, со најдобра намера, за да не нестрада евентуално некој од форумот, тоа беше и на Филип намерата која ти не ја разбра. Тоа не значи дека надлежните нема да сроведат акција, а ако некој биде фатен еве што вика законот
4. Членот 112 од законот за рибарство и аквакултура, став 11 “Глоба во износ од 1000 до 2000 евра во денарска против вредност ќе му се изрече за прекршок на физичко лице, ако: Врши риболов на риболовни води забранети за вршење риболов“.
Таква е состојбата....НО, ова не значи дека сликите кои се моментално во темата се од Треска, јас НЕ ЗНАМ, јас не сум бил со колегите кои ги поставија по риболов, можам да слушам моабети и приказни, НО НЕ И ДА ТВРДАМ, ако колегите не пишале од каде се пастрмките, тоа е нивно право, нема правило на Форумов по кое можеме да инсистираме да кажат од каде се, да им налепуваме дека се од некаде, или да им ги трнеме (последната пастрмка на Синоок беше тргната затоа што беше легната на цименто). Ти Илија ако знаеш нешто друго, повели кажи и разбери се со колегите, или извини им се што безвезе ги ставаме во моабетов.