www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 13, 2024 4:10 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS13»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Продолжување на концесиите
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 15, 2011 3:19 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Јан 18, 2011 11:04 am
МислењаCOLON720
ЛокацијаCOLONSkopje
Od ribolovno drustvo Vardar vikaat deka se do momentot na izdavanje na novi dozvoli ke vazat starite.
Ke mora da se izvadat novi legitimacii i so niv da se lovi.
A za celosna zabrana ne se spomnuvaat nisto. Taka e sekoja godina.
A deka milicijata nema da ni pravi problemi cisto sumnjam.
Najzalno e sto sportskite ribolovci se najosteteni. Kade nema riba pa i ne ti davaat da lovis.
Barem da ja reguliraat regionalnata dozvola da vazi za cel Vardar i cenata da ne ja kacat uste.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Феб 15, 2011 3:35 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 16, 2011 11:05 pm
МислењаCOLON17
ЛокацијаCOLONБитола
Баш вчера бев јас да прашам за дозвола (во битола), и ми рекоа дека чекаат некоја информација или наредба од Скопје за да почнат со издавање дозволи од 1ви Март. Инаку во дозволите ќе имало некои промени и ќе биле поделени во категории, на пример сениори, младинци, возрасни, итн... Колку е точно е ова незнам :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Феб 16, 2011 5:25 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Druze se ti e toa samo za zimanje pari pa posle im kriv dzavol sto nema clenovi ribolovci a od pravna gledna tocka policijata nema pravo da kontrolira ribolovci dokolkou ne prisustvuva cuvarot koga ke me prasa da pokazam dozvola samo licna karta mu dadam i ne pravam muabet vise so nego

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Феб 17, 2011 10:12 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON720
ЛокацијаCOLONSkopje
Vo voz milicija mu ja odzema ribata posto nemal dozvola za Veles a imase regionalna i ja ulovil ribata vo Negotino.
Sakaa i opremata da mu ja zemat ama ne im uspea, nastana golema raspravija i go pustija na kraj, mada sakaa da go privedat. Kobajagi so mreza ja ulovil ribata itn a imase samo malo rance za oprema i trska. Ne mozelo so trska da se ulovat takvi parcinja riba.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 28, 2011 12:07 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON720
ЛокацијаCOLONSkopje
08.02.2011
Prezemeno od internet strana

Започна новата роболовна сезона. Старите дозволи за риболов од почетокот на овој месец не се важечки, затоа од Здружението на спортски риболовци „Бабуна“, кои се концесионери на велешкиот ревир апелираа до спортските риболовцие да регулираат обврската околу вадење на годишна дозвола.

За непречен риболов во период од една година риболовците треба да платат по 1300 денари. Токлу пари чини годишната дозвола. Со неа риболовците можат да ловат во велешкиот ревир кој го сочинуваат реките Бабуна и Тополка со нивните притоки, делот на Вардар покрај Велес и езерото Младост.

Мината година од Здружението „Бабуна" издадени биле 700 годишни риболовни дозволи. Тие очекуваат и годинава бројката да биде приближна.

Издавањето на дозволите сепак оди побавно отколку што е тоа предвидено. Причина е тоа што од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, доцни испораката на службените легитимации кои всушност претставуваа дозволи за риболов. Деновиве се лови со стара легитимација и налог како доказ за уплатени пари.

Од Здружението апелираат за придржување на законите. Тие порачуваат дека секој што ќе биде фатен на лице место како лови без дозвола ќе добие соодветна пријава.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 28, 2011 8:52 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 16, 2011 12:28 pm
МислењаCOLON46
ЛокацијаCOLONВелес
Jас дозвола од СРД Бабуна извадив на 13 Јануар 2011,и не направија никаков проблем за риболов на гореспоменатите ревири,само симптоматично е Тиквешко пошто до лани во дозволата беше и Тиквешко езеро,а годинава е на стендбај :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 28, 2011 10:59 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Јан 19, 2011 5:12 pm
МислењаCOLON14
ЛокацијаCOLONbitola
AntonioVe НапишиCOLON
Jас дозвола од СРД Бабуна извадив на 13 Јануар 2011,и не направија никаков проблем за риболов на гореспоменатите ревири,само симптоматично е Тиквешко пошто до лани во дозволата беше и Тиквешко езеро,а годинава е на стендбај :)
ne mi e jasno kako babuna izdava dozvoli koga koncesiite ne se uste dodeleni??????????????

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 01, 2011 12:26 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4404
pa kolku znam jas koncesii se davaat samo na ezerata a ribolovnite drustva davaat dozvoli za reki zatoa tikvesko ezero e na stenbaj

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 01, 2011 9:29 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON720
ЛокацијаCOLONSkopje
Se javiv vo Ribolovna federacija i dozvoli seuste ne izdavaat. Seuste ne se podeleni koncesiite. E sega koj zafrkava dali Babuna ili Vardar toa neznam. Vazno dozvoli za Skopski revir nema. I ne e dozvoleno da se lovi. Cuvari nema ama milicijata moze da te kazni.
I sega doaga najzalnata rabota: Mrezarite-sertmedziite i trokukarite rasturaat niz gradot, nikoj ne im vika nisto a sportskiot ribolov e zabranet i mozat da ti ja odzemat opremata.
Ova kako namerno da e napraveno za da mozat na raat da ja unistuvaat ribata. Nema sportski ribari, nema cuvari, prav raj za krivovovci.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 01, 2011 4:13 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4404
Vo kumanovo nema problem dozvolite sekoja godina gi vadime od 1-10mart ali i ni trajat do mart na pcinja ne ne diraat vece koga pocne izdavanjeto na novi a te fatat so stara togas te tretiraat kako da nemas
Neznam dali ke docekame da vidime koga ke se vovede edna nacionalna ribolovna dozvola za celata drzava kako sto e vo srbija,a ne vaka otides na vardar te dupat site od skopje do gevgelija

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS13»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY