Не ме разбираш...еве ќе пробам некако за да ме сфатиш.
3 години каскаме со било каков пласман поради 1, а најчесто 2 сектора без улов.
На води каде не се пумпа килажа како што се пумпаше на Корбу, битно е сите сектори да се впишат.
Значи и Франција ќе биде нешто слично како последниве 2-3 шампионати од тоа што можев да најдам информации.
Тоа значи дека доколку и годинава останеме макар и во 1 сектор без улов, пофторно ќе бидеме некаде на дното.
Екипа во сектор без улов значи многу негативни поени.
Да не навлегувам, навлези подлабоко во системот и текот на бодувањето и ќе ти стане се јасно. Доволни е да нашите екипи во секој сектор ги споредиш со останатите.
Од таму е и мојот предлог дека стратеџи мејкерот треба да се фокусира да најде решение и начин како да секоја наша екипа се впише со 1 риба во секој сектор без оглед на позиција, соседни екипи, даличината и сите можни околности.
Такво нешто постои и мора да се најде со оглед на фактот дека неможеме да работиме на 140+...
и 3 РИБИ по 1 во СЕКОЈ СЕКТОР е минимумот кој треба да се направи!
Значи таргет кој според мене би бил успешен после Франција е да сите 3 екипи кој ќе фаќаат за репрезентација се упишат со улов.
Се друго е еднакво на минатите 3 светски првенства!
Е сеа, ако можеш ти или било кој друг што ќе фаќа да излезе шампион поединечно...јас го пречекувам на аеродром со Сител ТВ!
Се надевам ме разбра...
Значи нема врска никаква со мене, со мојот спортски натпреварувачки дух, со моите почетоци, успеси и неуспеси.
Што би рекол Дуки профеосоров...отидов у унпрофорци.