www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 27, 2024 2:07 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS678910ELLIPSIS12»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 11:31 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Maр 16, 2012 11:59 pm
МислењаCOLON487
sekogas ke bide taka kako sto kazuva spaiva zato sto se nema dovolno finansii

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 11:36 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Maр 07, 2011 11:21 pm
МислењаCOLON1581
Dimitar toa e fakticka sostojba.lani se pustija baranja za sponzorstvo kade sve ne ti znam pa zgora na toa i so baranjetotreba da uplatis i admin.taksa na site baranja ne se dobi odgovor nikakov ni pozitiven ni negativen pak ke napisam toa e toa ova ne e atraktiven sport.ostanuva na zelbata za natprevaruvanje i dokazuvanje.sekoja cest na poedinci i na ribar 2011 koi izlegoa vo presret i toa bese od ljubov kon ovoj sport.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 11:51 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Додека е така никогаш нема да имаме резултат.Токму поради таа причини многу квалитетни краџии не одат во лига.

Alliance Carp Team

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 12:22 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONНед Aпр 01, 2012 2:24 pm
МислењаCOLON745
Dobro e,mladive pocnaa da razmisluvaat.Grizata za lugeto koj odat na svecko prvensvo ,ne e samo obezbeduvanje prevoz,hrana,spienje,dve maici sto pisuva MAKEDONIJA.Nie krapdziite ke pomogneme i ke zastaneme zad sekoj uspeh i neuspeh na nasata reprezentacija,ama nesto treba da se smeni.Odrzuvanje liga,dobivame dzavni prvaci,ekipite ne se gledaat tri meseci,nedela dena pred odenje na svetcko se postavuva selektor,i se odi na svetcko.Ne go komentiram rezultatot.Nesto treba da se smeni.Ne biva ova vaka. :o

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 12:39 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Aпр 12, 2012 3:42 pm
МислењаCOLON605
За едно светско првенство,било кој спорт федерација е должна да обезбеди пари.Во овој случај федерација треба да обезбеди пари за се освен за " големата " опрема и боилите на крапџиите.Пва,јадици,олова курци палци треба да си плати федерација ако сака 72 неспиење,менување подвез после секоја риба,200м пва врзување како што англичаните правеа у соба пред прошлото првенство на Корбу,дипови,чуда врагови.Нормално така треба да очекува резултат.Така треба да очекува безпрекорна работа и послушност.Што ако јас се пријавам во лига и по некоја случајност победам во лига со ластиците мои и боили со пола хемиичка,и треба да идам на светско.Ќе ми забрани некој да одам ако немам финансии за сто кг боили? Тие ми се можностите бе брат,сум ве победил тука,имам право да одам.Финансирај ме,ти ја преставувам твојата (мојата) држава,и очекувај резултат.
Искрено вака кога читам 2000 3000 јурци се многу пари за мене да ги лупнам за 3 дена.Испаѓа дека ова е спорт за богаташи само,дека обичен смртник може да учествува само ради заебанција ради ништо друго.Па маме му га јебем имаме ли ние министерства,луѓе во федерација што ќе тропнат на некоја врата.
За другите спортови се трошат многу поголеми суми сигурно со уште две нули.Смешно е федерацијата да неможе 10 000 евра да најде за едно светско првенство.

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 1:51 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
:~~
Убаво е да имаш желби и уште поубаво е да ти се остварат.
Вие што вака револуционерно се освестувате и барате Македонија да се погрижи за Вас, прашајте се што Вие сте сториле за да се оствари тоа што го барате (освен овие постови). Уште 2000 година нашава работа се споредуваше со копачките на фудбалската репрезентација на МК (кој ги купува).

Лесно е да критикуваш и бараш, а не ти паѓа на памет да организираш еден куп, еден натпревар, па да видиш што се финансии, награди, судии. Да видиш што ќе ти се случи кога ќе тропнеш на вратата на АМС, на Телеком или Мобимак. Па ќе се спуштиш на ситни фирмички и ќе крпиш 50 Евра, 100 евра. И кога ќе пресметаш, нема ни 1/3 од потребното и им го кажуваш тоа на Репрезентативците на РМ во крапски риболов се случува откажувања на учества на СП (ниеднаш досега) или брцање во џеб. Но сепак се одеше.
Зошто?
Си седам домче и замислувам како победувам во Лигата 2014. Најдобар у МК (како Пепи) :D
Навечер легнуваш и со првото склопување на очите ти доаѓа слика како си се искачил на пиедесталот и си станал светски првак. :D
Ми се допаѓа размислувањето на Милчо и истомислениците, од аспект дека треба однапред да се испланира и да се соопшти. Токму тоа е направено. Конструкција за пат, котизација за СП, е направена (највисоки ставки до сега). И барањето и бркањето трае. Сизовско, секоја година, по врати, дај сокче, дај прашкаста, дај 200 евра.
Меѓутоа:
Не претерувајте со системски решенија како да сме во желботека, а не ги земате во предвид околностите и состојбите. Искрено ниту еден од нас не е професионалец во овој спорт, па ни Претседателот на МРФ. Ни еден до сега 100% не се посветил на нашава приказна. Не е тоа професионална обврска. Доброволно сме се здружиле и доброволно учествуваме. Секој си брка егзистенција на страна и сите сме со аматерски основи. Во обврските, работиме како аматери во буквална смисла, а во правата бараме да сме третирани како професионалци. Фудбалерот, тренерот негов, се професионалци и платени се за тоа.
Ние сме тие и така не третираат. Секаде е така. Па и во ЈАР. Ксметот им е што меѓу крапџиите имаат сопственици на рудници за дијаманти и за нив 100.000 евра се ситница.
Има време, трпение. На добар пат сме. Ќе дојде време и се ќе биде покриено. Кон тоа одиме. 20.000 евра и не е хималајски залак. Ценете го трудот на класниот и компанија, на Рибар 2011, зошто ако ја завртам главата наназад ќе видам друг претседател кој ни забрани учество на СП во Белгија, иако сами се си обезбедивме (некои памтат). Не бркаа од канцелариите на МРФ, "паралелни" бевме.
Ајде да си испецкаме убава Лига и како што кажа еднаш :ico: , немој да се возбуџујете.
А за СП, според чергата. Не е се во парите. На некои СП, зад нас останаа гиганти (во секоја смисла, па и финансиска), како Русија, Англија, Хрватска, Италија, Франција ...
Точно е дека во Романија 2014 ќе одлучуваат некои специфични фактори. Наше е од она што го имаме да извадиме максимум (како во Португалија-сериозно). Добра организација, добра атмосфера. А за резултатот = НЕМА ПРАВИЛА. :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 2:20 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
marks НапишиCOLON
:~~
Убаво е да имаш желби и уште поубаво е да ти се остварат.
Вие што вака револуционерно се освестувате и барате Македонија да се погрижи за Вас, прашајте се што Вие сте сториле за да се оствари тоа што го барате (освен овие постови). Уште 2000 година нашава работа се споредуваше со копачките на фудбалската репрезентација на МК (кој ги купува).

Лесно е да критикуваш и бараш, а не ти паѓа на памет да организираш еден куп, еден натпревар, па да видиш што се финансии, награди, судии. Да видиш што ќе ти се случи кога ќе тропнеш на вратата на АМС, на Телеком или Мобимак. Па ќе се спуштиш на ситни фирмички и ќе крпиш 50 Евра, 100 евра. И кога ќе пресметаш, нема ни 1/3 од потребното и им го кажуваш тоа на Репрезентативците на РМ во крапски риболов се случува откажувања на учества на СП (ниеднаш досега) или брцање во џеб. Но сепак се одеше.
Дуле,
Не можам да разберам што треба да сториме ние..Каква врска има организирање на купови со државно првенство од кое после се прави репрезентација??Не барам јас да ми плака државата за да идам по приватни купови,па да организирам јас приватен куп па да видам како е..тешко или лесно.Јас ке си барам спонзори за мојата екипа,приватна екипа за која јас сум должен да си обезбедам средства за опрема,храна,облека и слично.Кога идам во лига јас си одговорам за средставата за мојата екипа(приватна),а кога ја преставувам државата јас се натпреварувам за неа,не лично за мене или за мојата екипа,бидејки секој успех се препишува на Македонија и на цела екипа не на мене како индивидуа или на екипата за која натпреварувам.Значи мое мислење е дека треба државата наша да ја подржи(спонзорира)одели средства за РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА.

Додека одат репрезентативците да барат спонзори,донатори и да вадат кредити за скрпат каква таква опрема наместо да ја немат таа мисла на глава и за тоа време да се спремат физички,психичи,тактички за натпреварот,се до тогаш ке се радуваме на 10-12-13 место и ке викаме дека сме биле подобри од Русија,АНглија и други..

Alliance Carp Team

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 3:01 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 10:37 pm
МислењаCOLON1136
ЛокацијаCOLONСкопје
Abe stvarno ste komicni ili mozda TRAGICNI!
Vreme imavte a i uste imate dovolno, jas ja spomnav taa pva pokraj drugite raboti... Od zavrsetok na lanska liga aktivno i jas i mojot partner pocnavme so pripremi za ovaa liga, i normalno tie 3000-4000-5000 evra sto gi zborime voopsto ne iskacaat mnogu ako si pocnes na vreme da gi dvois za liga ( a kupuvas kako da si veke plasiran za na svetsko ) . Kobnata metraza za pva koja sto e 200 metra odamna ja projdovme, i seuste ne sum siguren dali e dovolna, pa zatoa veke naracav uste 50 metra, poubavo e da ostane nego da molam po komsii i kolegi da mi zajmat. Za drugite raboti nema da zboram, samo ke kazam deka morase da kupime uste eden XL Carryall za da ja smestime kupenata sitna oprema...

Za da drzavata pocne da te finansira tebe, moras da pokazes nesto druze ... Da vidi deka od tebe bi imala nekakov kjar! A toa se pokazuva na nacionalno nivo, a ne samo vo granicite na drzavata. Znaci prvo mesto vo liga e NISTO za drzavata i za sponzorite. Napraj uspeh nadvor pd nasi granici ( svetsko, balkansko ) e togas mozes i imas obraz da baras od drzavata ne samo pva da ti kupi i jadici, nego i eden amal da ti dade da ti rastovara i utovara opremata... Do togas ova se samo prazni muabeti!

Samo edna rabota cisto informativno... Site do eden so pekate da vi kupele pva i ostali gacki, koga ste se zapoznale so ovoj sport prva rabota koja sto ste ja doznale e deka ova e SKAP sport, ama ste se fatile na oroto i kako taka go igrate... Koj so opinci koj so lui viton konduri, nema veze, i opincite kostaat.
Sakate kotizacija za liga najniska mozna, a u isto vreme sakate i pva i jadici da vi kupi mrf i agencija za mladi i sport. Ne e ni smesno veke ova, za placenje e!
I cim ste se prijavile u liga odma mislite deka vie ste super stars i site treba da vi trcaat pozadi vas, i da vi plakaat, sho ne barate i dnevnica, pa ponataka i sportska penzija, m ? Samo deka vie ste ucestvuvale u liga !

Samo za sporedba, za da bides krapdzija vo anglija godisna ribolovna rekreativna legitimacija kosta okolu 250 funti, za da fakate na bilo koe ezero mora da izvadite legitimacija od samoto ezero koja sto e od 100 do neznam kolku stotici funti + za sekoe odenje povtorno si plakate dnevna karta, epa koga ke plakate i vie vaka togas trcajte po mrf za pari... A kaj nas e 300 denari rekreativna + 100-200 denari zdruzenie i 200 denari dnevna...

Inace ista situacija e vo site sportovi, eve jas aktivno treniram i igram hokej, i sum vo reprezentacija na MKD..
Celata oprema si ja kupuvame licno igracite ( ni dadoa od federacija 20 godini stara oprema izdrcana, glufci so ja mocale i jadele ) i osven pat i hotel i hrana, drugo ne gledame... Inace i ova pocnaa da ni go plakaat tek od koga vlegovme vo kvalifikacii za svetsko prvenstvo...
Do togas i pat i hotel si plakavme sami..

Ajde pozdrav, i razmislete veke malce sto barate i sto sakate!

Кој си знае, си вади риба и преку манила.

Pozdrav do site fanovi, Ve sakam site ! :D

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 3:15 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Јас се што кажав е со основа за постигнување на добар резултат.
Сигурен сум доколку тоа што кажав поназад се оствари и така се пристапи, дека еден Пепи ќе биде светски шампион!

Разбирам низ што се поминувале постариве, многу го ценам нивното залагање и трнливиот пат...но, тоа е лошо искуство низ кое јас не би сакал да поминам.
Ни јас, ниту идни генерации.

Доколку мислите дека и младиве треба да тегнат исти патешествија, тогаш не градиме и не напредуваме.
Други времиња се бе луѓе и сега дури и потешко се доаѓа до пари, но затоа треба институционално ова да профункционира. Неможе да се темели на поединци (секоја чест на истите) за да помине и да еволуира една финансиска конструкција.

Како и да е, во секој случај се напредува и еве втора година по ред активно се дискутира.
Колку има, толку...резултатите ке треба да се изградат во случајов на коинциденција, околности, среќа и малку пари.
Добро е што има и за учество, без учество пак немаме ни минорни шанси за успех нели?

Кон врв

ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 22, 2014 3:34 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Jas ke vi napisam edno...Na neroden Petko kapa mu krojme...Kolegi ispecajte liga , mene barem sega za sega mi e toa motiv a dokolku osvojam od mestata koj nosat nastap na svetsko ke vidime togas kakva finansiska konstrukcija ne ceka....Se pravi eden sostanok so MRF i ke si doznaes dali treba nesto kes da dademe ili pak ke bide pokrieno sve...Sega za sega e sigurno deka smestajot, patot i hranata se pokrieni....Mozebi ke iskoci i nekoe evro za trening, boili,prihrana i drugi rab....
Znaci prioritet mi e liga a posle ke si ja pruzam nogata kolku mi e cergata dolga....Ako ne ima i 4,5,6 plasirana ekipa ke im se ukaze sansa da odat na svetsko...

Кон врв

Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS678910ELLIPSIS12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 24 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum