Organizatorot e toj sto treba da odluci kako ke se napravi i organizira ovoj Memorijalen, Humanitaren, kup, natprevar, druzba. Jane e vo pravo za sportska legitimacija ke gi dadam 300 denari no ako im bidat dadeni na familijata, ako ne nema da ucestvuvam i ke doniram sredstva direktno na familijata i ke si sedam na strana.Zosto od ovakov nastan nekoj da si go polni dzebot, za 5000-6000 denari nikoj ne e siromav a i nema da go obogatat,treba da se pomogne ako se moze na bilo koj nacin.Organizatorot da otvori tema deka ke gi objasni tocnite pravila, kade, koga, kolku ekipi, ke se plakja li kotizacija ili ezeroto ke bide dadeno bez nikakov nadomestok.Predrag znae kako go organizirase vujko mi kupot na Gogomond, dali bese se vo red, dali imase nekoi problemi.
На спортската легитимација не стои за кој натпревар важи туку за цела 2013-та година. Јас ќе платам 300,00 денари ќе ја добијам за овој Хуманитарен Куп и ќе барам моите 300,00 денати МРФ да ги донира како поклон на фамилијата!!!
Е истата таа легитимација јас ќе ја користам за уште пет други купови и ќе се смешкам?
Што ако Рибар 2011 го направи купот 2013 пред овој куп за Т-пе? Ќе си извадам легитимација во најава дека кога ќе има куп Хуманитарен барам да моите 300,00 денари ги донирате на фамилијата?
Смешна и непотребна полемика иста како и онаа за Глобочица!
Форумов е јавен весник кој секој го чита и пренесува, се се знае кој, каде и кога. МРФ не ги контролира легитимациите, туку инспектор од одреден реон. Ви споменав на Истатов во двете кола имавме контрола од инспектор од Гевгелија со направен записник. Како за мене така и на Раде и на Васко (членови на УО на МРФ) се проверуваа спортските легитимации!
п.с. доаѓајќи на работа сабајлево слушам на радио РолингСтонс ќе платат 200.000 фунти казна затоа што свиреле половина час подолго од дозволеното! Некаде има ред и треба истиот да се почитува