www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 9:36 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5960616263ELLIPSIS69»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONНед Aпр 13, 2014 10:23 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Aпр 23, 2013 10:40 pm
МислењаCOLON166
Честитки до победниците на овогинешниот куп на РИБАР 2011, а исто така и до останатите екипи.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 14, 2014 7:44 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
solar НапишиCOLON
definitivno trevata e problem koj ne saka nikoj da go pomrdne od nulta brzina.
И мене ова не ми е јасно. Како може на пример Јоца во Војводина што е 500 хектари да го држат средено и да ја држат трската и тревата под контрола, со само неколку луѓе и прилагодени рачни косилици за под вода?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 14, 2014 9:10 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Cestitki do organizatorot Ribar2011 kako i do site ucesnici koi bea na ovoj kup.Posebno cestitka do pobednicite koi uspeaja vo tie losi uslovi da iskopaat po nekoja riba da nebide zaludno ova natprevaruvanje.
Vremeto extremno i ladno sto ja ima preseceno ribata i so takov shok bukavalno ne se dvizese a kamo li da jade.Periodot ne e rano zosto vo ovoj period na istoto ezero imav odlicni rezultati.Racunajte deka vodata e plitka (nas na 60 m od obala ni bese 1,5-1,8m dlabina) i na tolku plitjka voda so tie severni vetrovi i niski temperaturi toa bukvalen termo shok.

Toa deka nema riba,deka e izlovena i red drugi raboti sum go slusal bezbroj pati i za bezbroj ezera i sekojpat iskacalo obratnoto.Ligata ke go dokaze toa i zlite jazici ke stivnat :evil: :evil: :evil:

Poz.11(poranesna 10).Prv pat da mi padne asalna pozicija na ova ezero kade mozes da rabotis kako sakas i ribata nemrda :head_bang: :head_bang: :head_bang: .I posle nesum bil maler.
Iako bevme so Oliver spremni za ladnotro vreme duri poslednata nok koga veke bese kade kade potoplo uspeavme da izvadime edno krapce od 2,2 kg.Tek poslednata vecer barem kaj nas vo sredina na trevite imase dosta dvizenje na krap odnosno dosta banjane.Ama nikako neizleguvase od trevite.
Poradi nikakvata aktivnost na ribata imase malku poveke setanje po boksovite i druzenje izmegu kolegite krapdzii koi da bese aktivna ribata sigurno nemase da mrdnat od boxot.
Se na se odlicna organizacija so prekrasna druzba na site koi ucestvuvaa.Nedostasuvase samo ulovot.

P.S. Nekolku pozicii po moe viduvanje se extremni zaradi niskiot vodostaj i koj saka neka zastane na tie pozicii dzabe mu e koga nema prostor za nikakva rabota.Bi trebalo MRF da razmisli ako se ima vreme da se podsredat. poz.12.7,4,3,2

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 14, 2014 10:32 am 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Поздрав и честитки од срце до сите и до победниците..

Ни се падна позиција на која може да се сработи ок меѓутоа северен ветер менување на времето нагло од дожд па сонце и пак дожд и пак сонце катастрофално делуваше..

Го шетав цело езеро од позиција до позиција два пати.. како заклучок можам да кажам дека за да имаме успешна лига без нервози и без проблеми треба:

1. Да се средат позициите на кој има трева на 10 метри од брегот
- дали ке се отворат шлицови или ке се искорне сета трева незнам но мора да се средат

2. Да се пориби езерото со соодветна количина на крап (500кг...) за да го размрда овој стариов

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 14, 2014 11:30 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Jун 18, 2012 10:22 am
МислењаCOLON2221
ЛокацијаCOLONSkopje , Macedonia
Cestitki i od mene za organizatorot Ribar 2011 - ne bese se prefektno ama daleku od loso organiziran natprevar.
Edno golemo bravo za pobednicite , kako i za ucesnicite .

odlicna druzba na teren so mnogu taktiki i tehniki , majstori ,doktori sve na kup :thumbs_up:
rezultatite bea tie sto gi znaete site , mislam deka temperaturata na vozduhot i vodata si go napravija svoeto .

tocno e deka imase i neatraktivni pozicii , organizatorot sigurno se potrudi maximalno da ja zavrsi rabotata kako treba.
Sepak treba da se zeme predvid deka ova e edinstveniot krapski kup vo drzava kade moze da se zagrevaat site
ovie natprevaruvaci pred pocetok na oficijalnata liga.

za kraj edno golemo :bravo: za site prisutni aktreri vo Crnicani .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 14, 2014 1:12 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 20, 2012 1:45 am
МислењаCOLON1507
Nesto tifko vo vrska so kupot...so e rabotava??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 14, 2014 2:44 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
Она што може да се каже на генерален план е дека СЕ одеше по предвиденото со тоа што изостана она кое сите го очекувавме добар и убав улов. Временските прилики или неприлики го сториа своето. Јас како и Рибар 2011 можам да се заблагодарам најпрвин на големиот одзив на прекрасни крапски мајстори кои дојдоа и беа дел од овој крапски куп. Би сакал да им се заблагодарам на мојот стар пријател Оки со неговата екипа (Даце и Горан) кои ни го позајмија својот чамец за префрлање на опремата, да се заблагодариме на Пролоџик за наградите , на Васил заедно со Христокарп за наградата за најголема риба во чест на Томе Прчковски, на Дуки-маркс за сувенирите со крап како и на големиот спортис Благој Истатов за престојот на езерото Црничани.
Она што ме радува е дека и покрај лошото време најуспешните успееа да уловат риба и да ги добијат најавените награди, а како посебно драги и педнтни можам да ги пофалам екипите на Бугарија кои ловеја на 6-ка какао и екипата на Арнаудови :~~
Дружбата не изостана, се разменија различни мислења за опрема, се видоа дел од опремата и можеше да се проба и увериме за новитетите во крапскиот риболов, а за крај посебно драго ми беше кога пристигна и нашиот најмлд крапски риболовец со големо срце малиот Фико кој се интересираше за се и сешто.
Следуваат слики а можеби ќе бидат склопени во една репортажа за купот.
Се на се прекрасен поминат викенд покрај вода иако имаше различни неприлики :ok_ok:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 14, 2014 5:59 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
И од мене честитки за сите учесници, организацијата, сите кои на било каков начин помогнаа на овој куп и секако за победниците.

Сега после завршувањето е според мене најдобро време и за сугестии, критики за организацијата на купот за во иднина да биде подобро, сепак РИБАР не е здружение кое 20 години организира купови, така што секогаш може да биде подобро, битно е да се има желба за да има организација.

Второ, добро би било во најскоро време да се соберат мислења, идеи и што е најбитно ДОБРОВОЛЦИ, да се проба да се надмине проблемот со тревите, кој мислам дека е колективен став на сите, но она што мене ме плаши е што многу констатираат, а ретко кој дава идеја како да се надмине, а уште поретко, да не речеам никој не чув да рече “Еве ја ќе дојдам да направиме тоа и тоа....“. Ако не грешам за две недели е прво коло за лига......ако сите констатираат дека има проблем, а во исто време никој не и помогне на МРФ нешто да се направи, тогаш тие што се во лига ќе натпреваруваат во овие услови....Време за акција има малку, треба брзо да се делува....но тоа е веќе моабет за во друга тема ЛИГА 2014

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 14, 2014 7:34 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
cetitkiki za site ucesnisnici na kupot i cestitki do organizatorot, posle dolgo tesko i dosadno zimo kuot ni izleze kako slag na torta, bez razlika na ulovo kompleten na cela staza,, tocno e deka i vremeto ja zamrzana ribata da ne se dvizi :D no i tocno e deka i tie sto se dvize ne jadea :D a najtocno e nacinot i prezentacija na hrana na voda u vaklvi uslovi na voda pod 14 stepeni od nasa strana,,koj mamecot u poveke slucai najmalku e biten okolu negoviot kvalitet ;) odlicno druzenje , odlicen fer korekten natprevar koj i predhodno bese i taka planran so poveke sedenki razmenuvanja iskustva i zapoznavanje na novi prijatelsatva,,sekogas kupovite se porelaksirani ovoj period bilo kade da se organziraaa t od pricina sto e pomala aktivnosta na ribata i nacinot na koj se odvivaat koga imaat medguroden karakter,,
poziicite kako poziici, dobri losi sredni itn,, najdobra poziicija imase predrag u ovaa situcija koja ocekuvav da napravi rezultat dobar no i petelot trebase da rasturi :D

blagpdarnost do carpoliogija kako sponzor na ovoj kup , koj prvite 3 mesta gi obezbedi so odlicni nagradi i e primer za sponzor na ovakvi kupovi narocito od druga zamja,,mojot revolt mora da go nasocam na nasive dukandgii narocito koi se reklamiraat na forum i izigravaat uvoznici na nekoi brendovi,dali ne trebase za ovoj kup da dadat mal pridones za ovoj kup, od sama pricina sto pomagaat na tie sto odniv ziveat , i najgolemata pricina sto eden mlad klub kako ribar 2011 koj za prvpat organizira kup od vakov karakter , kako prijatel da go podpomognat, ,ova moe licno mislenje i veruvam deka ne mislam samo jas taka, no sram da im e,,

eve nekoja slika od teren,,
noviot test ribolovec za probanje i ocenuvanje na free spirit :D

[ img ]
koegi od srbija, mica i deki krusevac
[ img ]

drugi kolegi od srbija, predrag i nenand,, ganici :lol: :lol:
[ img ]

eve me i mene , si frlam od na daniel boilete :D :D
[ img ]

majstorite so nagradite ;) , drugite site se 4to mesto vklucitelno so petelot :lol: :lol: :lol
[ img ]

mora i niv da gi ima, zajakot prvata riba ja fati so moite :lol: :lol: i konecno vide sto e masina :lol: :lol:
[ img ]

toa e se zasega dragi kolegi, :D :D :

eve nekoja slika od teren

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 14, 2014 7:50 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
del od gostite,, daco i jupi :D
[ img ]

eve vi go prcedatelot, pravat analiza za kupov so kolegva moj :D
[ img ]

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5960616263ELLIPSIS69»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 24 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum