Боби предлогот е издржан, целта е да во точка на висока истоштеност после 72 часа се види кој до каде е со силата.
НО...
Во случај каде 1 натпреварувач од дуото треба да фрли 140+....
- Сценарио 1.
Последната вечер околу 22ч, ќе се најадам, ќе си се напијам витамнчиња, ќе си влезам у шатор, ќе си пуштам греалка и на крапскиот удобен кревет коа ќе се треснам да спијам до сабајле до 8...ќе станам така добро одморен, ќе доручкувам и ќе одам на кастинг.
Ортакот претходно одмороен како мене, последните 12 часа ќе си ги одработи без проблем.
- Сценарио 2.
Јас сум фрлачот у екипа, доаѓам сабајлето одморен пред крај на натпревар и правам замена што е потполно регулрано според правилата.
Излага членот кој ме менувал тоа коло, влегувам и 140 си фрлам од прва.
Да одам понатака?
Кастинг пред почеток е идеално решение...2-ца треба да работат и се бодува по некој систем...вкупен збир, средна далечина, итн..
Да така е. Ние сме нација која законот го има измислено да се крши, да се најде дупка и да не се почитува. Но преска Селекторот колку се сеќавам кажа да за да капитенот и кој си член на екипата имаат релевантен резултат мора да истераат барем едно коло. Ако дефинираш да учесниците ви колото фрлаат, а се фрла после секое коло и сето тоа се бодува ....
Сепак е по реално по секое коло кастинг него посебен кастинг натпревар.
Па и на кастинг натпреварот можат да дојдат луге од екипа кпи воопшто не учествувале во натпреварот како резерва и да фрлаат за екипата