Ицо и Јане, ние се обративме до Државен инспекторат при МЗШВ, од каде што ни кажаа дека секој натпреварувач мора да има спортска легитимација од МРФ, а за истото ЗРЛЕ Црн Дрим биле задолжени со некакво си решение уште лани, после купот.
Вчера Сашо му се јави на Тасим и го информираше за ова, а понатаму не знам.
И Јане, се е во ред тоа што го пишале од АМС, ама таму не е баш најубаво објаснето, а земи во предвид дека натпреварот паѓа и под надлежност на МЗШВ - Државен инспекторат за рибарство, согласност законот за рибарство и аквакултура.
И на крај краева, ме заболе дали некој ќе вади од МРФ или не, ние сакавме да си ги испочитуваме законските процедури и затоа извадивме спортски преку МРФ, и секако, сакавме тоа да го посочиме на другите. Останатото е ваше/нивно.
ti brat stvarno ne me razbiras sto sakam da kazam,.,, drim organizira kup kani gosti on si gi tera procedurite,, na natprevaruvacite e da platat kotizacija i da lovat riba, nisto poveke, ako organizatorot pravi kup, sto se zamarate poedinci sto i kako treba, bez potreba samo galama pravite.ostajte oni da si ja vrsat rabotata,,
ke svati nekoj deka se organizira nesto sto e dobro i za drzavata i za site sto se povrzani so ribolov i se ke bide u red,
e sega kako i na kogo ke mu se izvadi sportska legitimacija,ako ne e prestavnik u nekoe drustvo,sto i treba klubot da mu ja izvadi i da bide staven kako sportis vo kalendarot za natprevari vo mrf,,,ovde se site bez iminja so plateni rekreativni legitimacii,,Zatoa bez panika i dokazuvanje koj poveke gi znae zakonite, ostajte ljudgeto neka si ja brkaat rabotata...
lovime riba ne krademe i unistuvame, da ne se zaboravi..