www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 11, 2024 10:15 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3435363738ELLIPSIS61»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Krapski natprevar na Globocicko Ezero
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 12:57 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
A kade Jane kaza deka ne trebaat sportski,prashenje e samo koj treba da gi dade.

I ne go slusaat Jane nego Agencija za mladi i sport

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 1:12 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Филип НапишиCOLON
Тасим, немам како да извадам, немам податоци од натпреварувачите, секој треба да потпише изјава и договор со здружението преку кое вади спортска легитимација, а и немам вишак 15-16.000 денари за да извадам за сите.
Уште пред неколку недели ви кажав дека ќе требаат спортски, ама вие одбравте да го слушате Јане...
abe se ubavo ama ne treba mnogu da se mesas segde,, sme bile na mnogu kupovi i smwe organizirale,nemalo problem, a gledam deka od nisto problem pravite..relax malku, znaeme deka gi citas zakonite..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 1:17 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Ицо и Јане, ние се обративме до Државен инспекторат при МЗШВ, од каде што ни кажаа дека секој натпреварувач мора да има спортска легитимација од МРФ, а за истото ЗРЛЕ Црн Дрим биле задолжени со некакво си решение уште лани, после купот.
Вчера Сашо му се јави на Тасим и го информираше за ова, а понатаму не знам.
И Јане, се е во ред тоа што го пишале од АМС, ама таму не е баш најубаво објаснето, а земи во предвид дека натпреварот паѓа и под надлежност на МЗШВ - Државен инспекторат за рибарство, согласност законот за рибарство и аквакултура.

И на крај краева, ме заболе дали некој ќе вади од МРФ или не, ние сакавме да си ги испочитуваме законските процедури и затоа извадивме спортски преку МРФ, и секако, сакавме тоа да го посочиме на другите. Останатото е ваше/нивно.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 1:42 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Значи ли тоа дека ако некој рекреативец сака да дојде на некој приватен натпревар а не е член на ниту еден клуп нема да може и зашто , затоа штп не е член ?
Некако ми се гледа неразумно , Ја следам оваа дискусија и неверувам колку се комплицирани работите !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 1:48 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Васил, во тој случај, клубот-организатор треба да му извади спортска легитимација. Кај нас се е комплицирано, за жал, и законите не се усогласени...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 1:58 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Тогаш би запрашал уште нешто па бидејки е вон од темата а да не ја расипуваме истата може да отворите друга па сите овие видувања да се префрлат на едно место
Зошто ако една вода е дадена под концесија на определен концесионер тој да неможе да организира приватни натпревари без притоа да не му се мешат други од надвор ?
Како пример ке го наведам Гого Монд каде концесионерот на таа вода ги определува правилата на играта !
Нешто не е како што треба, ти давам вода на користење ама за се има да те контролирам - нема лошо во контролите но тие да се насочени кон порибувањето , неадекватното изловување а не на натпреварувања !
Ова се мои лични гледања на работите со кои никого не обврзувам
ПС. никогаш не би отишол на натпреварување кога би имало ваква бирократија

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 2:04 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
За Гого-Монд не е изработена риболовна основа, не е дадено под концесија и не спаѓа во иста категорија како Глобочица, Козјак и другите езера. Дури можеби и е приватен имот. Од друга страна, езерава се државна сопственост и државата со закон ги пропишува правилата за работа, стопанисување, концесионирање, натпреварување итн.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 2:06 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Jун 26, 2011 9:24 pm
МислењаCOLON674
ЛокацијаCOLONLabunishta Struga
Vo dokumentot sto go dobi oficijalno naseto zdruzenie za koncesija pisuva : moze da organizira sportski natprevari, sto znaci samo treba da se prijavi kaj nadleznite i eteti nema problem... dokolku odi preku druga organizacija drzavni prvenstva i sl onda Ok

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 2:44 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Филип НапишиCOLON
Ицо и Јане, ние се обративме до Државен инспекторат при МЗШВ, од каде што ни кажаа дека секој натпреварувач мора да има спортска легитимација од МРФ, а за истото ЗРЛЕ Црн Дрим биле задолжени со некакво си решение уште лани, после купот.
Вчера Сашо му се јави на Тасим и го информираше за ова, а понатаму не знам.
И Јане, се е во ред тоа што го пишале од АМС, ама таму не е баш најубаво објаснето, а земи во предвид дека натпреварот паѓа и под надлежност на МЗШВ - Државен инспекторат за рибарство, согласност законот за рибарство и аквакултура.

И на крај краева, ме заболе дали некој ќе вади од МРФ или не, ние сакавме да си ги испочитуваме законските процедури и затоа извадивме спортски преку МРФ, и секако, сакавме тоа да го посочиме на другите. Останатото е ваше/нивно.

ti brat stvarno ne me razbiras sto sakam da kazam,.,, drim organizira kup kani gosti on si gi tera procedurite,, na natprevaruvacite e da platat kotizacija i da lovat riba, nisto poveke, ako organizatorot pravi kup, sto se zamarate poedinci sto i kako treba, bez potreba samo galama pravite.ostajte oni da si ja vrsat rabotata,,
ke svati nekoj deka se organizira nesto sto e dobro i za drzavata i za site sto se povrzani so ribolov i se ke bide u red,
e sega kako i na kogo ke mu se izvadi sportska legitimacija,ako ne e prestavnik u nekoe drustvo,sto i treba klubot da mu ja izvadi i da bide staven kako sportis vo kalendarot za natprevari vo mrf,,,ovde se site bez iminja so plateni rekreativni legitimacii,,Zatoa bez panika i dokazuvanje koj poveke gi znae zakonite, ostajte ljudgeto neka si ja brkaat rabotata...
lovime riba ne krademe i unistuvame, da ne se zaboravi..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Сеп 13, 2012 2:54 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
ico baits НапишиCOLON
ti brat stvarno ne me razbiras sto sakam da kazam,.,, drim organizira kup kani gosti on si gi tera procedurite,, na natprevaruvacite e da platat kotizacija i da lovat riba, nisto poveke, ako organizatorot pravi kup, sto se zamarate poedinci sto i kako treba, bez potreba samo galama pravite.ostajte oni da si ja vrsat rabotata
А дали некогаш си размислил дека можеби знаеме нешто повеќе, и сакаме најдобронамерно да помогнеме, за утре некој од тој ист организатор да не го окрка? :evil:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3435363738ELLIPSIS61»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 12 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum