Jasno mi e sasoj , zatoa vo pogornio post go napisav i ova Moram da napomenam da ja zememe vo obzir i goleminata na ulovite za ZIG i goleminata na onie na dno ..... mozebi tuka e razlikata ??
Ama sepak ne mi stima do kraj ovaa moja nelogika , ima nesto . . Dali sum vo pravo za vremeto potrebno za eden ciklus so Zig i eden ciklus na dno ? Mislam dali ima nekoja pogolema rzalika , koaj bi mozela da se zeme kako faktor ?
Во право си пријателе...
Времето на вадење на риба на зиг и на дно не е исто,за нас..ама не и за Хрватите и Србите....толку го имаат усовршено овој систем на ловење...страшна работа...замисли вади риба со подвез од 4,5 м со трска од 3,9 метри...ама работат како машини...еден ја држи јадицата,друг фрла...на вадење едниот бега позади другиот со кепчето ја црпи рибата...да немаше други натпреварувачи кои фрлаат храна на дно,Хрватите ќе извадеа 2 тона риба на Зиг.
А дека на Зиг се вадат само ситни крапови не е точно...пред да ја фати Предраг неговата најголема риба,Словенците имаа риба 14,4 извадена на Зиг.
А за Хрватите најчудно е што не фрлава ниту ракети ниту спомбови...фрлаа само боили...кои според зборувањата на други, се топат и одат нагоре во столбот на водата...