www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 12:34 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1011121314ELLIPSIS70»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 16, 2017 8:44 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Maј 04, 2012 8:51 pm
МислењаCOLON3008
vasil НапишиCOLON
marks НапишиCOLON
Чички по глава да ви скокаат.
Абе чичко Дуле :mrgreen:

ПС. и не се согласувам со тебе, треба да се знае кој е кој
Примерно до пред извесно време на поединци кога им завршував некои ситни работи на форумов бев чичко Васил. Кога филмот заврши станав Васил
Е сега дали они пораснале, што е работата немам појма
Разбра ли чичин!
Нека растат, така треба, ама да не забораваат. Башка, постар од нив некоја година и одма чичко. :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Сеп 16, 2017 8:46 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
Duki ,ti.ako ne si na forumov ke se baniram :)
Sakas eden kup,so mene.da pecas :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 17, 2017 10:22 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
vikaat, dajmu na covek vlast i ke vidish kakov e. tolku i bistro na svetsko :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 17, 2017 10:25 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Ајде да почнеме, еве да не сме индиферентни и да не не кара Професоров. ;)

Programme:
17 - 18 September
Delegations arrival.
10.00 – 18.00 Delegations registration at the Deseda Angler Center (GPS: N:46°24. 483', E:017°
49. 100’)
19 September (Tuesday)
10.00 1st team leaders meeting at the venue , D.A Center(GPS: N:46°24. 483', E:017° 49. 100’)
18.00 Official open ceremony in Kaposvár city center , Flags and anthem ceremony
20 September (Wednesday)
08.00 2nd team leaders meeting at the venue, D.A Center(GPS: N:46°24. 483', E:017° 49. 100’)
and grid drawing. Back-number distribution
10.30 1st signal – Competitors enter on the fishing area
12.30 2nd signal – Beginning of the competition, baiting and fishing
21 September (Thursday)
08.00 Technical meeting at the venue, D.A Center(GPS: N:46°24. 483', E:017° 49. 100’)
22 September (Friday)
08.00 Technical meeting at the venue, D.A Center(GPS: N:46°24. 483', E:017° 49. 100’)
23 September (Saturday)
12.15 3rd signal – 15 minutes before the end of the competition
12.30 4th signal – End of the competition
12.45 5th signal – Getting out the fish catched before the 4th signal
19.00 Closing banquet and Gala evening in Rainbow Cultur Palace in Kaposvár

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Svetsko 2017 deseda madjarska
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 17, 2017 10:26 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
marks НапишиCOLON
Conspiracy theory.
Веќе неколку години воспоставена е пракса на отварање посебна група на Форумот или на Facebook која се однесува на Репрезентацијата. Веројатно некој замислил да се заштити самата Репрезентација (нејзините членови) од зајадливи коментари, расправии, нервози и разни навреди. Од една страна тоа е ок. Но од друга страна, се руши самиот Форум (очигледна е кризата).
Еве, 10-тина дена пред СП во Унгарија, нема никакви информации за Репрезентацијата, подготовките. Со еден збор НЕМА АТМОСФЕРА.
Затоа, оној кој замислил се да си прави тивко, ќутенката и да си ја тера водата на своја воденица, нека си ја чукне малку главата, каде ја води приказнава. И ова ќе помине, но ќе остане белегот дека во еден период, некој, успеал да ја стивне целата работа, да изолира одредена група со некакви заеднички интереси и резонирања. Тоа не е тренспарентно и не е во интерес на развојот (особено на масовноста).
Сите ние навиваме пред се за нашата Репрезентација и и пожелуваме успешен настап. Репрезентацијата не и припаѓа само на одредена група. Ни припаѓа на сите кои сме биле, сме и на сите кои ќе бидат дел од неа. На овој начин на ќутенката, мислам дека е ускратено сето тоа со тенденциозна изолација.
НЕМА АТМОСФЕРА, НЕМА ИНТЕРЕС, НЕМА ФОРУМ, НЕМА ПРИКАЗНА.
И успехот треба да се сподели, инаку не е вреден.

rece nesto duki. sto se prekutuva? :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 17, 2017 10:48 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
И сеа знае ли некој дефинитивен комплетен состав на репрезентацијава??
Денеска треба да пристигнат таму според програмава...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 17, 2017 10:52 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
se znae ama se kuti

na kajstor mu a 11 svetsko. da e ziv i zdrav

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 17, 2017 2:43 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

МислењаCOLON3008
Spaiva НапишиCOLON
Вчера попладне бев замолен да им помогнам на натпреварувачите на ова СП. Аргументите беа дека го имам искуството во таа работа и сум постигнал успех и дека сум потребен на стаза. Истото го мислат и сите натпреварувачи. Затоа прифатив.
Јанко, најкултурно те замолувам да не ме ставаш у некакви кошеви со прљав веш. Дека не цветаат ружи, не цветаат. Се нафатив да им бидам сува логистика и да бидам само со натпреварувачите од аспект на психолошка и информациска подршка. Ниту сум дел од подготовките на мамци, прихрани, ниту пак мислам да одлучувам за тактиката на оваа натпреварување. Тоа би го направил за Репрезентацијата во која би бил и секој од вас. Затоа кочи малку со придавките. Ова го пишувам зошто имам чуство (според твоите постови) дека некого сум предал и дека ми дале власт??? па се видело кој сум и што сум. Не ти должам ни тебе, ниту на било кој друг објаснувања. Бев решен и редовно да известувам и да бидеме во постојана комуникација и врска, но искрено, после твоиве постови, не се чуствувам најлагодно. Не би сакал да те загубам како пријател, но ако и со мене почнеш комунакција како со некои други колеги, имаш големи шанси за тоа. Јас во животот сум се докажал и знаеш кој сум и каков сум. Затоа, се е во твои раце.
Следново е само заради Диме и мојот однос кон него и заради сите кои се заинтересирани да следат:
Некој и да крие, а не крие, пак ќе прочитате и дознаете. Еве јас ќе ви помогнам со надеж дека нема салата да направите од настапот на ова СП.
Капитен 1 Душко Иванов
Капитен 2 Љубомир Кајсторовски
Екипа 1. Свето и Маријан
Екипа 2. Васил и Предраг
Екипа 3. Аце и Велијан.
Резерви се брат му на Аце и нивната резерва од лигата.
Се надеваме на добар жреб и барем да ја повториме Франција 2010.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 17, 2017 5:09 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Јан 20, 2012 1:45 am
МислењаCOLON1507
marks НапишиCOLON
Spaiva НапишиCOLON
Вчера попладне бев замолен да им помогнам на натпреварувачите на ова СП. Аргументите беа дека го имам искуството во таа работа и сум постигнал успех и дека сум потребен на стаза. Истото го мислат и сите натпреварувачи. Затоа прифатив.
Јанко, најкултурно те замолувам да не ме ставаш у некакви кошеви со прљав веш. Дека не цветаат ружи, не цветаат. Се нафатив да им бидам сува логистика и да бидам само со натпреварувачите од аспект на психолошка и информациска подршка. Ниту сум дел од подготовките на мамци, прихрани, ниту пак мислам да одлучувам за тактиката на оваа натпреварување. Тоа би го направил за Репрезентацијата во која би бил и секој од вас. Затоа кочи малку со придавките. Ова го пишувам зошто имам чуство (според твоите постови) дека некого сум предал и дека ми дале власт??? па се видело кој сум и што сум. Не ти должам ни тебе, ниту на било кој друг објаснувања. Бев решен и редовно да известувам и да бидеме во постојана комуникација и врска, но искрено, после твоиве постови, не се чуствувам најлагодно. Не би сакал да те загубам како пријател, но ако и со мене почнеш комунакција како со некои други колеги, имаш големи шанси за тоа. Јас во животот сум се докажал и знаеш кој сум и каков сум. Затоа, се е во твои раце.
Следново е само заради Диме и мојот однос кон него и заради сите кои се заинтересирани да следат:
Некој и да крие, а не крие, пак ќе прочитате и дознаете. Еве јас ќе ви помогнам со надеж дека нема салата да направите од настапот на ова СП.
Капитен 1 Душко Иванов
Капитен 2 Љубомир Кајсторовски
Екипа 1. Свето и Маријан
Екипа 2. Васил и Предраг
Екипа 3. Аце и Велијан.
Резерви се брат му на Аце и нивната резерва од лигата.
Се надеваме на добар жреб и барем да ја повториме Франција 2010.
Ajjjjjjjj....So stana rabotava!!!

bravo

A moze li nekoj da mi pojasni...kako i koj kaj nas odbira kapiteni???Koja e procedurata???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Сеп 17, 2017 5:21 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

МислењаCOLON3008
Прво и јас тоа го прашав, зошто знаев дека и некој друг ќе праша. :D
Капитените ги бира Управниот одбор на МРФ. Земајќи ја во обзир состојбата со откажувањето на Сергеј, консултирани се и дале согласност. Така да во ред е Даниел. Ова за да не се секираш и да навиваш за дечкиве. :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1011121314ELLIPSIS70»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 17 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum