Келтане душо мачна. Бесо те фатил. Со кој кредибилитет па ти маваш по децава. Да не беа тие, со меца у вукојебина ќе праеше муабет. Малку респект кон тие што се осмелиле. Не значи дека се начаталиле ти и filip и Јане и јас да тепаме по нив. Во спортот има една анатема. Сите се стручњаци.
А во овој "спорт" СЕ Е РЕЛАТИВНО".
Сакате докази и сите Ваши дискусии и стручни анализи да паднат во вода?
Затоа смирете тоа хормоните.
Се обидува Сергеј и МРФ да создадат атмосфера, се обидуваат да сменат нешто. Во спортската наука има утврдени правила за (ај сеа да не држам предавања, но очигледно не е јасно со пиво и кикирики да бидеш стручњак, е не иде) постигнување успех. Барем создавање на предуслови за тоа. Спортот е интересен зошто е неизвесен. Особено крапскиот.
Критериум за се е УСПЕХОТ. Во науката тоа е предикторски систем на поврзани зависни варијбли кон тој успех. Кои се тие варијабли.
ОВА СЕГА ГО ПИШУВАМ И НИКОГАШ ПОВЕЌЕ, да не испадне старецов гурабии јаде. Ова е утврдено во сите спортови во светот.
А Вие тепајте, без трунка контраего, без трунка срам и етика.
Предикторски систем е систем на варијабли кои ги сочинуваат две основи: БАЗИЧНИ И СПЕЦИФИЧНИ
БАЗИЧНИ, за секој спорт се :
Материјални фактори
Стручни кадри
Натпреварувачки потенцијал
Традиција
Општетствени односи.
За сето ова на првата работилница се пријавувам да го објаснам и на сите, од Селектор, Претсаедател, Натпреварувачка и натпреварувачи, да ни стане јасно што е што и што треба. Нормално, бесплатно. Редно е сите да сфатат кои сме, од што РЕАЛНО ЗАВИСИМЕ и најбитно од се ШТО ТРЕБА ДА ПРАВИМЕ. Во целата РЕЛАТИВНОСТ на приказнава.
Можеби ова Ви звучи пресмело во однос на моите крапски резултати (што рака на срце и не се за отфрлување), но сакам да понудам, НА СИТЕ ДА НИ СТАНЕ ЈАСНО, дека не е се така импровизирачко и ад хок возможно (барем за постигнување успех). На најдобар пат и најблиску до сето ова е Сергеј. Сфаќа и само искуствено му е јасно како и што треба.
За жал не е доволно тоа. Особено што се обрнува внимание само на некои СПЕЦИФИЧНИ ФАКТОРИ (далеку зафрлање, опрема, zig-rig .....)
Ова го работам цел живот и редно е на крајот од мојот пат да споделам. Па ако влијае или користи само ќе ми биде многу мило и сатисфакција, поголема од моите скромни спортски успеси.
Да не опадне вниманието ќе отворам нова тема и таму ќе го понудам она што според нашите истражувања и сознанија е потребно да избегаме од дното.
Најдобронамерно, без тенденција да бидеме умни и докажани, БИСТРО.
Najdobronamerno , mnogu pisuvas ama malku kazuvas
Prasas so koj kredibilitet kritikuvam a go znaes odgovorot i sam ? Ili treba i ovdeka da stavime tabelite od poslednite pet svetski prvenstva i da vidime KOJ ja pretstavuval Makedonija na niv, KOLKU pati i sto postignal ?STO treba da imam kako kvalifikacija za da napisam ovdeka deka ocigledno ne gi biva ???? Doktor na nauki li ? Nema problem ako treba i ce doktoriram na nekoj faks
Ajde ti se molam , nemoj ...................
Ako ti ne pametis jas pametam .Odi baraj gi nivnite postovi sto napisale koga se vratile ..... sami si kazuvaat deka mestoto ne im e tamu !! I od kade dojde sega ova vo ovaa tema se prasam ?
Ovde e tema so naslov . procitajte go pred da odgovarate !! Vie napisavte sto se razlikite , jas tie razliki gi gledam kako minorni za uspeh i deka eve ,mene licno ne mi pretstavuvaat nikakov problem da si ja probam srejcata ako sakam i tvrdam deka nasite gi nemaat onie osnovni krapski kvaliteti za lov i zatoa gubat ! Nemoj sega da me prasas koj se tie kvaliteti .....znaes ona ... mamec ....frlanje ...kondicija ...pa i koncentracija .......oprema........razni nacini na lov ........... OK ?