www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 10, 2024 11:14 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2




Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 24, 2011 10:16 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
јас ја киснам 2-3 дена зависи од времето ако е ладно и подолго време ја киснам.После ја варам додека не распукне,и ставам течен засладувач и ја замрзнувам.Пред три дена ставив да кисне во пластично шише од 10л. пченка со луто чили,ама нема да ја варам ке ја чувам така до есен,па ке видиме што ке биде.

_________________
When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....

Alliance Carp Team


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 25, 2011 10:55 am 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Dimitar НапишиCOLON
jас ја киснам 2-3 дена зависи од времето ако е ладно и подолго време ја киснам.После ја варам додека не распукне,и ставам течен засладувач и ја замрзнувам.Пред три дена ставив да кисне во пластично шише од 10л. пченка со луто чили,ама нема да ја варам ке ја чувам така до есен,па ке видиме што ке биде.
Dimitar што очекуваш со ова со лутото чили ???


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 25, 2011 12:44 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Филип НапишиCOLON
Да го пржи крапот кога ќе врши голема нужда :D
Нај посакуван ефект ми е да ги одстрани малите крапчиња местото каде ловам,познато е дека малите риби не поднасат луто и ги избегнуваат зачинатите прихрани.Лично се уверив во тоа затоа што на Хот Демон немам риба помала од 3,5кг,кога малите крапчиња јадат на се живо само на демонот и на пченката која исто така ја чував ама со соја сос,несакаа да пипнат.

Денес ке ставам и 20кг. пченка со лук во прав 8-)

_________________
When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....

Alliance Carp Team


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 25, 2011 12:46 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Ное 11, 2010 3:27 pm
МислењаCOLON184
...По отстојување на пченката(киснење) од 24-48 часа,само ја варам до провривање,после тоа пак ја оставам да отстои додека не се излади,ја процедувам и третирам во зависност на која вода ќе ја користам и со каква боила ќе работам...мислам дека со што помалку вриење задржува повеке од своите нутаративни вредности и аминокиселински својства.....во секој можен случај највеќе ја сакам ситно мелена и добро избалансирана со другите состојки во миксот за боили :lol: .... ;)


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONСре Дек 28, 2011 10:18 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Starata pcenka e soliden mamec za bilo koja voda zaradi dolgogodishnoto hranenje iako ne mu e priroden mamec veke go ima kako instinkt za hrana.Jas ja pripremam na nacin da odstoji vo mlaka voda 24 sata i posle toa ja varam 3-4 saati.Odkoga ke pocne da raspukuva ja ostavam da se ladi i koga e mlaka sose vodata vo nejze dodavam atraktori.Ja poklopuvam i ja ostavam da docica odnosno donababri.Taka pcenkata najubavo vo sebe gi vcicuva site atraktori i zasladuvaci i osven kako primama vo ovoj slucaj e odlicen mamec

_________________
Rodjen da peca,Nateran da radi


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONСре Дек 28, 2011 10:25 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
А после тоа пакувањето тегла , кеса што понатака.

_________________
[ img ]


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONСре Дек 28, 2011 10:31 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Posle toa stanuvas rano na sabajle i ides po riba :mrgreen: ,sto ste zapnale site so toa cuvanje na pcenkata,sekoj mamec e najdobar svez a starata pcenka ja ima vo sekoj period od godinata taka da nema problem okolu spremanjeto na eden do dva dena pred odenje na ribolov

_________________
https://www.facebook.com/Detektivski-Bezbednosen-Servis-Udjata-1501192640209658/?fref=ts


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONСре Дек 28, 2011 10:35 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Не е проблем идењето по риба начинот на чување.

_________________
[ img ]


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONСре Дек 28, 2011 10:53 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
filip030682 НапишиCOLON
Posle toa stanuvas rano na sabajle i ides po riba :mrgreen: ,sto ste zapnale site so toa cuvanje na pcenkata,sekoj mamec e najdobar svez a starata pcenka ja ima vo sekoj period od godinata taka da nema problem okolu spremanjeto na eden do dva dena pred odenje na ribolov

Проблем е и тоа голем.Летно време одам скоро секој ден на риби,а плус одам и на работа и си имам други обврски.Така да немам време да варам на два дена пченка.Ама решив го проблемет после нова година моите ке купат нов фрижидер,а стариот ке биде само за боили,пченка и други житарици. :)

_________________
When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....

Alliance Carp Team


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: stara pcemka kako mamec(nacin na priprema)
ТемаИспратеноCOLONСре Дек 28, 2011 10:56 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Тоа се бара дали фридижер дали собна температура во пластични кутии во тегли ,замрзната ли а не сварија и после тоа тури и к.... кој како знае.

_________________
[ img ]


Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 123»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2


Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 3 and 0 гости


Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

cron
POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum