www.ribar.com.mk http://ribar.mk/forum/ |
|
Ефтин ДИП http://ribar.mk/forum/viewtopic.php?f=96&t=2716 |
Страна 1 oд 4 |
АвторCOLON | Keltan [Нед Сеп 30, 2012 11:19 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Ефтин ДИП |
Konzerva secerec,ubavo somelete ja ,dodadete 1 kesice kvasec .25 grama secer i 100ml voda i uste ednas vo mikserot somelete ja .Potoa stvete go toa sto ste dobile vo pogolem sad , zatoa sto ce zbuvne malku pa da ne ekspoldira Ostavete taka edno 20-tina dena i imate dip .Eve edna slika kako izgleda seto toa koga se pripremi ,sega neka raboti .... Mirisot uste sega e fenomenalen,a kakov e koga uzdree ce morate sami da doznaete ... receptot za DIP-ot ne e moj nego do Darko Zupancic-CEZAR vo koj jas licno imam bezgranicno doverba za sto se odnesuva za site negovi recepti i za boili i za se drugo. sto sum probal od nego e prva liga.Se sto se sprema po nekoj negov recept e bez nikakva krapska hemija .... sto mene mi e mnogu vazno . . |
АвторCOLON | Kristijan [Пон Oкт 01, 2012 12:31 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Eftin dip |
Браво Келтан за ова што се трудиш и што споделуваш со сите нас, но ме интересира дали ова по твојата рецепта може да се употребува како додаток во прихрана. |
АвторCOLON | Keltan [Пон Oкт 01, 2012 12:36 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Eftin dip |
Jas ne sum probal , probaj pa javi ni ovde ,mozebi e dobro... |
АвторCOLON | Kristijan [Пон Oкт 01, 2012 12:39 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Eftin dip |
Во ред за следно одење ке го планирам за во прихрана па каков резултат ке има ке видеме. Поздрав |
АвторCOLON | Илчо [Пон Oкт 01, 2012 7:09 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Eftin dip |
Интересно звучи ама тоа 20тина дена у корен ме сече Ич не сум трпелив обично сакам бодни прачка пиј вино |
АвторCOLON | ico baits [Пон Oкт 01, 2012 9:02 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Eftin dip |
bravo zajko sekoja, dali moze da se dodade glikol i hcl i da se izvadi kvasecot da ne doadga do fermentacija i da ne bide kisel dipov,,sakam da go probam, blagodaram odnapred |
АвторCOLON | martinMK [Пон Oкт 01, 2012 10:58 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Eftin dip |
За да се запре ферментацијата после 20на дена имате две опции.. 1. Калиев Сорбат да се додаде како конзерванс, кој не пречи на крапот.. Нутрабаитс ПрезервБаит е истото калиев сорбат.. Potassium Sorbate 2. Да се пастеризира, одкако ке се исцеди дипот, да се загрее на 70-80 степени и одма да се стави така во кофичка со лед да се олади инстантно.. |
АвторCOLON | JaneMK [Вто Oкт 02, 2012 7:26 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Eftin dip |
Mene me interesira edno i nishto drugo Kolku ribi Cezar fatil na nego.Pazi shto ke odgovorish go citami znam cezar.. Nesakam diskusija niti pa da navredam nekogo.Poentata mi e da gi otrgnam mladive od vrtualniot svet na experimenti vo realniot na voda-shto nekogash i samiot avtor go propagirashe |
АвторCOLON | Keltan [Вто Oкт 09, 2012 12:29 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Eftin dip |
Tipicen of topic ,sto toa ima vrska so ovaa tema .JaneMK? I ce pocne diskusija do beskraj koja ne vodi nikade ....Dali na sekoj dip od solar si ulovil riba,jas da te prasam tebe Namesto da napises na primer seceprot se stava radi toa i toa. posle tolku vreme ce se sluci toa i toa... Ti Cezar kolku ulovil Martin Mk , mojot e skoro gotov...ovaa nedela ce go probam ... . |
АвторCOLON | Spaiva [Вто Oкт 09, 2012 12:32 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Eftin dip |
Јас го почнувам утре, без оглед на крајниот резултат. Таман сме неколку луѓе ке си споделиме искуства. Ке пуштам и слики на 2-3 дена за проценка. :-: |
Страна 1 oд 4 | Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |