Никој ама никој нема да плати 10 евра кг.. освен ако не се „такмичарски“ или шо ти ја знам..
Значи пред некој период правев муабет со некој продавници за продажба на боили.. муабетот беше.. дај ти напрај некој кој не требаат фрижидер за нив па ке ги ставиме да се продаваат..
Се е тоа ок.. и такви направив.. на крај.. ништо не искочи од муабетот.. затоа што кога ке си ја кажеш цената.. одна смркнуваат уши..
Не е само да се исплати производството односно репроматеријалите.. туку работната рака.. и рецептурата.. јас кога правм боили за други.. правам како за мене.. ниту штедам ниту „сечам“ и праам фори..
Сигурен сум и дека тие пред мене што пробале исто се залагале за квалитет..
Не ми е проблем мене ниту на некој да сето тоа се спакува, брендира итн.. тоа е најмалиот проблем во ситуацијава..
Зоки.. стави фрижидер кај тебе.. ке направиме боили ке пробаме како ке оди.. Што друго да кажам освен дека пак треба да се проба..
Има уште една работа.. постојат луге „крапџии“ кој мислат дека боилата е магичната куглица и дека ке им донесе улов.. една работа која треба да се разграничи е дека не постои такво нешто.. постои само едно како што Ицо вели.. чмај на вода.. нема друго чаре.. јас никогаш не сум отишол да ловам со 1кг боили да се разбереме.. 1кг боили има било која вода да го направи јок.. е сега колку се некој луге спремни да купат 5кг боили за сесија две.. ?
Порано продаваа боили на парче.. ви текнува ли.. 1 боила 10 денари.. Мило италијански боили тврди како лагер 3 игли ке искршиш додека ја нанижеш.. од таму потекнува и размислувањет дека е магична куглица..
Не сум јас крив ако тој незнае да лоцира и да улови крап.. ниту пак моите боили.. со канче еурокрем и 50 боили не се лови крап..
Своевремено на аквариум неделно се трошеа по 50/60кг боили што ги правеш Свети и Пепи ги произведуваа..
1кг беше 300 денари.. За цената од тогаш до сега се имаат сменето многу работи.. па затоа е и по скапа..