www.ribar.com.mk
http://ribar.mk/forum/

Прашкаст Дип.
http://ribar.mk/forum/viewtopic.php?f=96&t=1952
Страна 11

АвторCOLON  martinMK [Нед Aпр 08, 2012 12:29 am ]
Наслов на мислењетоCOLON  Прашкаст Дип.

Начин на приготвивање:

Основа
30% Нишесте
10%-30% Шекер во прав
20% Желатин во прав

Во ова јас додавам бетаин, аминокиселини во прав, и арома по желба која треба да е прашкаста, доколку аромата е слаба шекерот во прав може да се намали и да се зголеми процентот на аромата.

Сето ова ке го ставите во млин за кафе и ке го направите фин прашок.

Доколку немате прашкаста арома:

33% нишесте
33% шекер во прав
15% желатин
15% бетаин и аминиокиселини.

Се дипува боилата во тешниот дип, и потоа се става во прашкастиот дип да се обложи со неутрал, кој при тоа ке стане со мирисот на течниот дип.

Некој примери: сенф, лук, кари, цимет, џумбир, црвен пипер, пармезан, чили, разни комбинации на зачини, ароми за сладолед.. се само некој од кој може да се користат без проблем

Еден од фаворитите ми е пармезан стар :) мириза така затоа што формира природна н-бутрична киселина, па и со тоа е многу примамлив за крапот и мрената.

Поздрав,
Мартин.

АвторCOLON  Баџо [Нед Aпр 08, 2012 3:21 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Прашкаст Дип.

Citav razni komentari okolu dipuvanjeto na macite za diva voda pogotovo so prashkasti dipovi ! Dali e preporaclivo ili ne?

АвторCOLON  martinMK [Нед Aпр 08, 2012 5:16 pm ]
Наслов на мислењетоCOLON  Re: Прашкаст Дип.

Како и за сите работи, немора да значи ако е дива вода дека ке се уплаши од јака дипувана боила. Се има случувано да напукани боили нејке да пипне, а сака измиени, стари, следен пат.. нејке да ги опипа старите и сака напукани.

Јас пробувам, една трска оди со дипувана други две со стандард.

Прашкастиот дип трае малце подолго од течниот, а ако има ситна риба, ја човкаат боилата со се дипот..

Поздрав,
Мартин.

Страна 11 Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/