www.ribar.com.mk http://ribar.mk/forum/ |
|
Прашкаст Дип. http://ribar.mk/forum/viewtopic.php?f=96&t=1952 |
Страна 1 oд 1 |
АвторCOLON | martinMK [Нед Aпр 08, 2012 12:29 am ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Прашкаст Дип. |
Начин на приготвивање: Основа 30% Нишесте 10%-30% Шекер во прав 20% Желатин во прав Во ова јас додавам бетаин, аминокиселини во прав, и арома по желба која треба да е прашкаста, доколку аромата е слаба шекерот во прав може да се намали и да се зголеми процентот на аромата. Сето ова ке го ставите во млин за кафе и ке го направите фин прашок. Доколку немате прашкаста арома: 33% нишесте 33% шекер во прав 15% желатин 15% бетаин и аминиокиселини. Се дипува боилата во тешниот дип, и потоа се става во прашкастиот дип да се обложи со неутрал, кој при тоа ке стане со мирисот на течниот дип. Некој примери: сенф, лук, кари, цимет, џумбир, црвен пипер, пармезан, чили, разни комбинации на зачини, ароми за сладолед.. се само некој од кој може да се користат без проблем Еден од фаворитите ми е пармезан стар мириза така затоа што формира природна н-бутрична киселина, па и со тоа е многу примамлив за крапот и мрената. Поздрав, Мартин. |
АвторCOLON | Баџо [Нед Aпр 08, 2012 3:21 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Прашкаст Дип. |
Citav razni komentari okolu dipuvanjeto na macite za diva voda pogotovo so prashkasti dipovi ! Dali e preporaclivo ili ne? |
АвторCOLON | martinMK [Нед Aпр 08, 2012 5:16 pm ] |
Наслов на мислењетоCOLON | Re: Прашкаст Дип. |
Како и за сите работи, немора да значи ако е дива вода дека ке се уплаши од јака дипувана боила. Се има случувано да напукани боили нејке да пипне, а сака измиени, стари, следен пат.. нејке да ги опипа старите и сака напукани. Јас пробувам, една трска оди со дипувана други две со стандард. Прашкастиот дип трае малце подолго од течниот, а ако има ситна риба, ја човкаат боилата со се дипот.. Поздрав, Мартин. |
Страна 1 oд 1 | Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |