Начин на приготвивање:
Основа
30% Нишесте
10%-30% Шекер во прав
20% Желатин во прав
Во ова јас додавам бетаин, аминокиселини во прав, и арома по желба која треба да е прашкаста, доколку аромата е слаба шекерот во прав може да се намали и да се зголеми процентот на аромата.
Сето ова ке го ставите во млин за кафе и ке го направите фин прашок.
Доколку немате прашкаста арома:
33% нишесте
33% шекер во прав
15% желатин
15% бетаин и аминиокиселини.
Се дипува боилата во тешниот дип, и потоа се става во прашкастиот дип да се обложи со неутрал, кој при тоа ке стане со мирисот на течниот дип.
Некој примери: сенф, лук, кари, цимет, џумбир, црвен пипер, пармезан, чили, разни комбинации на зачини, ароми за сладолед.. се само некој од кој може да се користат без проблем
Еден од фаворитите ми е пармезан стар
мириза така затоа што формира природна н-бутрична киселина, па и со тоа е многу примамлив за крапот и мрената.
Поздрав,
Мартин.
_________________
ЗСРРК Мак Дам
Dodeka se fakate za glupi raboti okolu ribolovot, koj kolkav ribar e, koja e voda komercijala i jezovir, svatete deka kompletno toneme u ovoj sport