Најпрво благодарност за исцпрниот и темелен одговор.
Вчера до ниедно време ја исчитав цела тема од почеток до крај и не видов никаде која хемија кога за каде и за што
и затоа се решив да пишам да ете искуството ни ги долови основите на употребата.
Имам уште некои подпрашања...
Тие што милуваат отпосле да додаваат атрактори на готовите боли ќе користат течни адитиви.
Дали тешните адитиви се додаваат одкога ке го измешаме миксот со јајцата или се користат одкога се готови боилите т.е дипување?
Бетаин, ароми, аминокиселини, попјачувачи на вкус и сл, постојат и во течна и во прашкаста форма.
Кои хемиски состојки еве на пр. Бетаин ароми аминокиселини појачувачи се додаваат во миксот без јајца, кои се додаваат
во микосот кога се со јајца и кои состојки се користат на готова боила?
Полесни се од водата па се шират вертикално нагоре зголемувајќи го полето на атрактивност на прихараната и во вертикална линија.
Дали уљето се користи за правње на поп-уп (во смесата) или поп-уп е боила која се изведува само со систем на врзување?