Ловел и ќе лови. Ни повеќе но ни помалку од некои тешки миксови предозирани со хемија. Трагедијата е што кога се докажува тоа во пракса или си сам на езеро на слободен риболов и зависи од многу други фактори или пак на натпревар со многу екипи зависи пак од многу други надворешни други фактори (време, место, количина и вид на риба, раката што ќе извлече .....). Убавото е што со ситни додатоци го има она што е основа во сите Ваши пресметки за протеини, минерали, масти, витамини .....
Запек ќе фати или нема да фати, зависи и од други работи. Поентата е дека можеш да бидеш ефикасен и на поедноставен начин.
Овие две работи ги ставате во сите миксови, во сите комбинации. Како може некаде само пченката да е поефикасна од било каква бојла. Треба да се проба. Проблемот е сепак, делумно и во самодовербата.
Eve jas na sto lovam i ce lovam se dodeka mozam da gi nabavuvam vo najbliskiot market ovie raboti . . .
4 x 55 gr. ovesna kasa od vitalia so vkus na malina
150gr. crvena hrana za papagal
200gr. carevno brasno
200gr. INSATANT palenta
100gr. GRAHAM brasno za leb
100gr. mleko vo prav
--------------------------------------------------------------------------
1 lajca proso
1 lajca leneno seme
10- ml. maslo od carevka
10- ml. ribino maslo od apteka so vkus na jagotka ..inace toa e COD Liver oil . .. .
1 sisence aroma jagoda , onaa za slatki . . . MORAM da ja stavam , inaku sin mi ne mi ide so mene . .. . .moderen e . . .
polovina lajce od kafe aminokiselini od INTROVIT A + WS ...ova WS e vazno . . znaci rastvorlivi vo voda
jajca odprilika 6-7 od golemite , onie prva klasa kako li gi vikaat , po potreba dodajte carevno brasno ili malku voda ako e suvo . .
Secer ili sol nema potreba , procitajte na kesata od ovesnite kasi sto se ima vo niv i ce vi bide jasno . . dobro , komu kako . . . A najubavo prigotvete edna i izedete ja . . .. . jas kupuvam duplo 4 kesi za krapovite 4 za sin mi . . . .hehe
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PRIPREMA
Brasnata ubavo izmesajte gi , ama ubavo ...positnite cesticki se lepat za pokrupnite . .. . .. . .Najubavo na kraj seto nazad vo0 zdrava kesa , naduvajte ja , usucete rackite i ubavo protresete ja , prosoto i lenenoto vo niv se razbira .
Odvojte gi zolckite nastrana i dodadete gi maslata i ubavo AMA ubavo izmatkajte so viluska da emulgiraat kako treba , belkata isto dobro izmatkajte so viluskata i potoa pomesajte gi zaedno .
Aminokiselinite , rastvorete gi vo pola case za rakija voda .I ova treba dobro da se izmesa se dodeka ne vidite ni edno zrnce vnatre.Dodajte gi na jajcata i pak ubavio izmatkajte .. na kraj dodadete ja kesata so boja , onaa za torti , edna kesicka e taman .
Mesajte ja smesata ubavo i podolgo vreme , dodeka ne prekine da se lepi na race ..potoa stavete ja vo najlonska kesa , zavitkajte ja i ostavete neka stoi , barem edno pola saat ..i udrete na rolerot ili na dlankite .Se rolaat preubavo koja god dimenzija sakate da bidat i 8mm ako treba ! I na raka i na roler . . .
VARENJE
JAS gi varam vo dosta golemo tendzere i vo vodata edna lazica sol i stavam odednas po 30 - tina boili , nekogas i povejce .Vodata prekinuva da vrie samo nekolku sekundi ...Se digaat za okolu 1.30 do 1.45 min. Od koga se dignat gi ostavam da se varat uste ramno DVE minuti . . . ova e vazno da go napravite da se svarat brasnata kako treba .Probajte pcenicen griz varen samo 1.5- 2 minuti i ce vi bide jasno sto pisuvam . . . VKUS treba da ima toa sto se jade I toa e toa . Susenje i na voda . I nemojte odma pod nos da gi mirisate i da kazuvate basni dali cinat ili ne . . . VKUSNI se kako vasinata torta , proba edna i nema nazad . . .. .
Posto ima mleko vo prav ne traat premnogu dolgo , zatoa spremajte gi pred ribolov ....ili zamrznuvajte gi vednas koga se isusat . ..POEVTINA boila , amin . . . .
I ako ne ulovite ili nema krap ili ste utnale mestoto i vremeto .. . . .ova LOVI 1000000000 % i vo ladna i vo topla voda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I zaboravete deka vi treba SOLAR za da lovite krapovi . . . .
Zobeno brasno , izvor na kalcium i drugi minerali .Zitarica koja sodrzi najmnogu masni kiselini ..oleinska i linolenska . . . Bogat e i so vlakna .SOSTAV na jaglenhidrati . .skrob/vlakna e
, bez nagli promeni na secerot vo krvta . . . E sega vo ZOBENI SNEGULKI . . .. energija ima malku pomalku zatoa sto vo takov oblik sodrzat minimalni kolicini tecnost !